Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jol fejlesztem az 1 évesem?

Jol fejlesztem az 1 évesem?

Figyelt kérdés
Sokat mondokázunk. Probálja ő is mutogatni amit én. Kitudja rakni a körpiramist. Bedobálja a formákat a helyére de csak ha megmutatom neki, hogy hova kell. Tapsol, integet, probál puszit adni, megölel. Megmutatja hol van a feje. Probálja utánozni a kutya ugatást. A könyvekben megmutogat pár állatot. gagyarászik mutogatja hogy mit szeretne éppen. Tologatja az autòkat és hangot ad ki hozzá. Hirtelen ennyi jut eszembe. Annyi mindent kell neki megtanitanom félek, jogy vmit elfogok felejteni:(
2013. márc. 2. 07:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

ha te is elfelejted akkor majd neki eszébe jut.

Képzeld el, hogy az a gyerek akinek semmit nem mutogatnak, az akit egyálatalán nem fejlesztenek, csak éppen a napi életbe veszik bele. pl anya a fözésnél maga mellé ülteti, és ad a kezébe játékot (pl fakanalat), elviszi bevásárolni, a pucolásnál kap egy szivacsot a gyerek is, és a család kiegyensúlyozott, ezek a gyerekek pont ugyan olyan jól fejlettek lesznek mint akit ezerrel tanítgtnak minden felé. A gyerekeknek minden életkorban meg van hogy it képesek felvenni, és az agynak mire kell koncentrálni, és ök csak is ezt fogják ekkor megtanulni. ha valaki nagyon fejleztgeti általában elöfordul, hogy más dologban lemarad a fejlödés, pl mozgás egy egy területén, vagy késöbb mikor 2-3 éves akkor vissza vesz a tempoból és egyszerüen becsukja az érzékelését, és csak a meglévövel dolgozik.

Szóval amit én tanácsolok, hogy ne fejlezkesd, vedd a fejlödést természetes útnak, és adj utat a gyereknek, hogy mindent önállóan fedezzen fel és tanuljon meg. ami fontos, ha valamire képes akkor dicsérd meg és ismerd el az új tudását, de ne akard, hogy újat tudjon.

vidd közösségbe, találkozzon más gyerekekkel (erre legjobb egy játszótér, vagy baba-mama klubbok) és legyen sokat felnöttek között is. szeresd és figyelj rá, de több nem kell neki.

lányommal így tettem, és 2,5 évesen teljesen önálló és nagyon imád új dolgokat felfedezni, képes sokáig eljátszani mindennel. játékkal és papírhengerrel is, nagyon megfigyel mindenkit, és büszke ha új dolgot tud megcsinálni. nem nyafog vagy dobálodzik ha valami nem sikerül.

soha nem fejlezdgettem, leülök vele kb napi félórát játszani, de nagyon többet nem. de mindenhol mindent megnézünk, ott ül velem fözésnél, és más tevékenységeknél is, segít porszívozni és takarítani.

második lányomnál meg még szinte ennyi idöt sem tudok vele tölteni, még is elörébb van mint az átlagos 8 hós gyerekek.

2013. márc. 2. 07:58
 2/12 anonim ***** válasza:
Jaj :) Hát nem fogsz el felejteni semmit garantálom, van aki még egy mondokát sem tud el mondani a gyerekének, és nagyon ügyes a babád! Mikkor kezdtétek az integetést stb ?
2013. márc. 2. 08:00
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó nagyon ügyesek vagytok,a 13 hónapos kisfiam is kb. ezeket csinálja és mindig megdicsérik.Még annyi hogy öltözködésnél segít tartja kezét lábát és evésnél már ő is kap kanalat.
2013. márc. 2. 08:05
 4/12 anonim ***** válasza:
18%
Azert egy evesen mar siman kellene tudni puszit adni, nem csak probalni es minden testreszt illene tudni mutatni es par szot mondani. Foglalkozz vele tobbet.
2013. márc. 2. 08:58
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
Kedves utolsó!Az én kisfiam 2 éves és kb 10 szót tud!Akkor buta?
2013. márc. 2. 09:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Remélem 4-es,ezt most csak viccből mondtad!!Annak sem volt túl jó :-p
2013. márc. 2. 09:13
 7/12 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező én egy kicsit túlzásnak tartom, amit csinálsz és lehet érteni lepontozni, de nem érdekel! Nem az a baj, hogy foglalkozol a gyerekeddel, nagyon jól teszed, amiben viszont szerintem rosszul állsz hozzá, az az, hogy nem neked kell megtanítod egy csomó mindent, nem neked kell fejlesztened egy csomó mindent a gyerekeden, hanem sok mindenre a gyerekednek magától kell hogy rájöjjön, sok mindennek magától kell, hogy kialakuljon, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy te siettetni akarod őt és olyan zsenipalántát akarsz belőle csinálni.

A gyerekek fejlődése nem egy verseny. Senki nem fog cukorkát kapni, ha bizonyos dolgok előbb jönnek össze neki és senki nem fog verést kapni, ha csak később jönnek össze a dolgok.

Én azért értettem a 4-es hozzászólónak a válaszát, aki szerintem kicsit durvábban fejezte ki azt, amit én most leírtam.

Annak az anyukának pedig nem buta a gyereke, hogy 2 évesen csak 10 szót tud, csak megkésett a beszédfejlődése, ami jellemző néhány gyerekre, ennyi idősen még nem baj, mert a gyerekek nem egyforma ütemben fejlődnek és eljön egy bizonyos időszak, amikor meg nagyon rövid idő alatt simán felzárkóznak a társai után. De 2 évesen a 10 szó valóban megkésett beszédfejlődés. Mert általánosságban 2 évesen már több szavas mondatokat kellene, hogy alkosson egy gyerek. De legalábbis sokkal nagyobb szókinccsel kellene, hogy rendelkezzen.

Szóval szerintem felesleges ezzel foglalkoznod, hogy mit felejtettél el, meg mit nem. Még egyszer mondom, ez nem verseny. Nagyon ügyes a gyereked, az enyém is megcsinálta ezeket a dolgokat, meg még több mindent is ennyi idősen és még sok kisgyerek megcsinálja ezeket a dolgokat ennyi idősen, de nem szülői ráhatással és akarással. Csak szülői foglalkozással és segítséggel. Szerintem te ezen két dolog közt nem tudsz különbséget tenni. Te egy kicsit túlakarod a dolgokat.

2013. márc. 2. 10:01
 8/12 anonim ***** válasza:
89%

Jaj Istenem, szerintem az egy éveseknek egyetemre is járnia kéne már, nem értem miért várják meg manapság ezzel az érettségit:)))

Nekem ez egy kicsit túlzás ne haragudj:( Már nem az, hogy csinálja, mert gratulálok hozzá, hanem, hogy ezen ilyen szinten görcsölsz, hogy mi marad le, vagy ki....

Az a pici gyerek, nem csak tőled lát és tanul, hanem hidd el, hogy akkor is raktároz, mikor nem is gondolnád...Mindent csinálni fog, ha képes lesz rá, nem kell napi szinten görcsösen gyakorolni, picit élvezd már a gyereknevelést, mókázzatok, és ne akarjatok!!!

2013. márc. 2. 13:15
 9/12 anonim ***** válasza:
68%
Huuu, mekkora egy zseni a gyereked, hihetetlen, milyen ugyes. Es ezt mind te tanitottad meg vele? Hihetetlen!
2013. márc. 2. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Ne fejleszd, hanem játsz vele! Majd mindent megtanul a maga idejében!

Lányom egy évesn EGYIKET SEM csinálta a felsoroltak közül, mégis szépen fejlődik, senki nem mondja rá, hogy fogyatékos stb!

2013. márc. 2. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!