Egy évesem megfázott, mit csináljak vele?
Hát ennél többet nem nagyon tehetsz.
A porszívózásos félelemhez írnék: Attól minden gyerek fél és sír...de sajnos hogy ne legyen mondjuk arcüreg gyulladásuk sajnos ilyen esetben muszáj legalább naponta 1szer kiszívni a váladékot az orrból, bármennyire is ordít a gyerek.Rásegíthetsz még egy kis sterimarral előtte, hogy könnyebb legyen kiszívni.
Elhiszem, hogy fél a porszívótól, de nagyon rosszul csinálod, ha nem szívod neki ki! 1 évesen még nem tudják úgy kifújni sem az orrukat a gyerekek, hogy minden váladék távozzon, nem hogy elég legyen a törölgetés.
Ha a váladék nem távozik, akkor az lerakódhat és lehet belőle arcüreg vagy homloküreg gyulladás is.
Amúgy ha be van rekedve, nem ártana orvoshoz vinni. Nem ijesztgetés, de nálunk kétszer volt berekedve a 2 és fél éves fiam, mindkét esetben vírusos gégegyulladása volt, aminél különleges odafigyelés szükséges, mert be is fulladhatnak akár. Ilyenkor pont hideg párásítást kellett csinálnunk és többet a hideg levegőn lenni.
A másik, ha nem szellőzik rendesen az orra, vagyis nem jár rendesen a levegő, attól lehet neki középfül gyulladása is.
A tünetek alapján elég vírusosnak tűnik a dolog, de én biztos, hogy elvinném az orvoshoz, hogy inkább vizsgálja meg.
És főleg, tényleg, hallgass rá és akár fél, akár nem, szívd ki az orrát, nehogy baj legyen belőle!
Szia!
Igazuk van az előttem szólóknak. 2évesen már nem fog sírni, magának fogja csinálni. De addig ne ő irányítson. Én egy évig kénytelen voltam ráülni, lefgoni kezeit-lábait. De inkább vagyok ilyen gonosz Anya, minthogy ennél nagyobb bajt okozzak azzal, hogy nem szívom a babát.
S nem okoskodni akarok, de a mézet nem nagyon ajánlják még egyéves korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!