Hogyan alakítsam át másfél évesem étrendjét, ha egyik napról a másikra nem hajlandó elfogadni az esti tápszert?
Kisfiam másfél éves és eddig este 6-kor vacsorázott, aztán fürdött és még lefekvés előtt ivott tápszert. De két napja nem hajlandó meginni a tápszert, így viszont reggel nagyon korán kel, mert hamarabb éhes lesz. Mit adjak neki tápszer helyett? Tejet? Félek azzal nem lakik jól. Vagy később vacsorázzon, ne 6-kor? De akkor uzsira kéne valami tartalmasabbat adnom neki, mert jelenleg csak joghurtot vagy krémtúrót kap, hogy eltudjam húzni a vacsit. De nincs ötletem uzsira, mivel vacsorára azt kapja amit délben vagy kenyérfélét, így nem akarok neki uzsonnára is kenyeret adni. Ötlet? :)
A ti másfél évesetek étrendje hogy néz ki? Kap még tápszert vagy anyatejet?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Tejet igen, "teljes tejet",aminek 3.5 körül van a zsírtartalma. Ha még mindig úgy érzed, hogy nem lakik jól, rakhatsz bele kakaót (inkább több cukor, mint kakaó),ez már tuti, hogy meg is haladja a tápszer kalóriatartalmát.
Az én gyerekem is egy idő után nem kérte a tejet, már csak reggel kap kakaót.
Megpróbálom az ízesített tápszert. Az ízesített tejről mi a véleményetek? Láttam, hogy lehet kapni banánost, eprest. Sajnos a kakaót nem szereti.
4-esnek válaszolva: azért kapott eddig tápszert, mert úgy voltam vele, hogy amíg elfogadja addig kapja. Sok benne a vitamin, ha már szoptatni nem tudtam. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!