Válaszolnátok a kérdésemre? Nekem nagyon fontos!
Mikor kell kiváltanom a 3. étkezést?
Babám 7.5 hós, 5 hós kora óta táplálom hozzá, anyatejes. Ebédre és uzsira kap mást, de néha még cicizik utána. Ebédre max egy ilyen kis 160grammos bébiüvegnyit eszik meg,nem tudom, h ez elég-e. A tízórait mikor váltsam ki? Ha még ne, akkor hány hós kortól kezdjek neki? Köszönöm! Ja, az elmúlt 2 hétben nem hízott, igaz beteg volt,de az étvágyán nem láttam változást. Félek, h a tejem már nem ad neki elég tápanyagot, pedig van bőven.
7 hónapos múlt a lányom, anyatejes. Még csak kóstolgat uzsonnára és tízóraira is. Nem eszik mennyiségeket, bár most rákattant a tökre. :)
Egy éves koráig a tejet szeretném, mint fő táplálék és utána helyezem a hangsúlyt más ételekre.
Hízik mint a kölyökgólya, jókedvű.
Több kérdésem is lenne:
- Le szeretnéd szoktatni a ciciről? (Ha nem, akkor először szoptass, utána egyen mást, vagy 2 szopi között legyen más étkezés)
- Miért gondolod, hogy nem ad elég tápanyagot a tejed? Az, hogy ilyenkor esetleg lassabban híznak, normális, pörög- forog. Csak ne fogyjon.
Én várnék az egyéves korig és akkor váltanám ki.
Ilyenkor már van, hogy hónapokig nem híznak, ez nem kell, hogy ok legyen, ne aggódj. :)
Én eleve máshogy váltottam ki az étkezéseket..
Először a 10 órait, akkor kapott főételt, ebédet. Dél körül anyatej, és uzsira gyümölcs. Ez szerintem eleinte azért jobb, mert nem két étkezést kap egyszerre mást, van közte egy anyatej, így könnyebb a pocaknak.
Én 10 óraiara adnék bébiételt, dél körül elkezdhetnéd pl. gyümölcsöt, utána cici még, uzsi meg maradhatna amit eddig már evett.
így nem egész nap van terelve a pocakja az új ételekkel.
Ha nem lenne elég a babádnak, tuti reklamálna.
A fiam kb. 10 hós volt, amikor mind a 3 étkezés már ki lett váltva. akkor reggel délben, este cicizett. (na meg éjjel)
Nem igazán szeretném leszoktani, csak nem tudtam, hogy milyen gyorsan kell haladni,tehát, hogy a 3. étkezést el kell-e kezdeni kiváltani. A kevés vagy 0 hízás miatt gondoltam, hogy nem elég tápláló a tejem, de tény, hogy többet mozog!:) Nagyon szépen köszönöm neked is!:)
Nem siettetem akkor!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!