Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Virsli és gépsonka?

Virsli és gépsonka?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hónapos és a védőnő azt mondta, hogy adjak neki virslit/gépsonkát a főzelékébe. Ez csak nekem tűnik butaságnak vagy tényleg az ? 8-10 hónapos kora előtt nem szívesen adnék neki...
2013. márc. 1. 12:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Van ahol úgy írták, hogy lehetőleg 2 év alatt ne adj neki virslit, felvágottat...persze én azért ezt is elég szélsőségesnek tartom, de egy éves kor alatt én nem adok az enyémnek, hiszen ez sajna nagyrészt az ipari hulladék kategória, alacsony hústartalommal, a többi bőr, zsír, adalékok, szója...

Én ha bármi ilyesmit adnék, akkor az a csirkemell sonka ellen, de 1 éves korig én azt sem...

2013. márc. 1. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A virsli, és a párizsi tele van szójával. A gépsonkába meg cukrot is tesznek. Ha már hús, az legyen normális! Hat hónapos kortól adhatsz neki csirkehúst.
2013. márc. 1. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 gabszem ***** válasza:
100%

csirkemellet főzzél neki bele, vagy pulykamellet. 8 hós korától pedig csirkemájat is tehetsz bele, vagy marhahusit, sovány sertéshusit.

Mi kb 10 hós kora óta adunk neki virslit, ha mi is eszünk. Kb. havi 1x. A felvágottakat nem eszi meg, ami nem is baj...

2013. márc. 1. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát érdekes a védőnő, azt hiszem, ezt minden anyuka megkérdőjelezné. Főzelékbe inkább kis mennyiségű párolt husit, csirkemell, máj, marhahús, később hal, majd a tejtermékek bevezetése után később reszelt sajt, tojás stb.

Én 1 éves koruk után adtam nekik ilyen termékeket, és az a baj, hogy minden gyerek imádja valamiért a virslit, parizert, sonkát, de ezekbe tényleg túl sok nem babának való anyag van.

2013. márc. 1. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként azért imádják a párizsit, és a hasonló termékeket a kicsik, mert a legtöbbjük akkor találkozik agyonsózott, ízfokozóval telenyomott étellel. A felnőttek is szeretik, hiszen intenzív ízélményt biztosít.
2013. márc. 1. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Én is úgy gondoltam, hogy ezek még koraiak, csak ledöbbentem a védőnőn, és ezért kérdeztem itt is rá.

Párolt csirkemellet már raktam a főzelékébe arról tudtam hogy lehet. :)

2013. márc. 1. 17:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!