13és fél hós kislányomnak milyen első cipőt vegyek? És mekkorát? Kérlek írjatok, nagyon fontos!
Igazából méretben látatlanban nem lehet segíteni.
A cipők sem mind egyformák.
Akkorát kell venni, ami simán, erőltetés nélkül rámegy a lábára, de nem lötyög.
Pl. az egyik fiamnak a mérő szerint majdnem 21-es lába volt, amikor télre bekencsot vettünk. Rá jó volt a 21-es.
A másik fiamnak alig 20,5-es volt a lába, rá nem ment rá a 21-es, csak a 22-es, mert széles a lábfeje...
Ami a cipőknél nagyon fontos, hogy hajélony talpa legyen, megfelelő mérete, tehát ne spóroljunk rajta és ne vegyünk két számmal nagyobbat:(
Illetve tartsa a bokáját, hátul a kérge kemény legyen.
Nekünk Superfit, d.dstep cipői voltak a lányoknak.
De jók az Elefanten cipők is!!
Annyi még, bár ez az én egyéni véleményem,hogy járni taunló babának nm biztos hogy a legjobb megoldás az Adidas, Nike és társai kiscipő
Én is a Superfit cipőket szeretem, nagyon hajlékony a talpuk és nagyon könnyűek. Kisfiamnak ilyen volt az első cipője és nagyon ügyesen ment benne. Jók még az Elefanten, Richter/Siesta cipők is. Adidas, Nike stb. cipőket én sem ajánlanám ilyen picinek. Sajnos én is beleestem ebbe a hibába, kisfiam nyár végén kezdett el járni és ősszel vettem neki egy Nike sportcipőt, elég merev volt a talpa, nem tudott úgy menni benne, mint a Superfitben.
Én úgy tudom, hogy kb. 0,7-1 centivel kell nagyobbnak lennie a cipőnek a lábméretnél és a lábat úgy kell lemérni, hogy rááll. Minden márkának kicsit más a méretezése, úgyhogy így nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora is kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!