Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és hogyan kezdtétek el...

Mikor és hogyan kezdtétek el megtanítani babátokat a kanállal egyedül evésre, és a pohárból ivásra?

Figyelt kérdés
2013. febr. 27. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem érdemes másfél éves kortól, bár a villával előbb felbökik a kaját, kanál nehezebb eset. 2,5 évesen ment csak a pohárból ivás, addig én itattam őket pohárból.
2013. febr. 27. 12:47
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
10 hónapos kora körül a kezébe adtam evés közben, had gyakorolja. Pohárral ugyanígy. Sokszor csinált disznóólat maga köré, de ez a folyamat része. 1 évesen már egyedül is tudott enni szépen villával, a kanálból sokszor kipotyogott a kaja, mire a szájába ért volna. Viszont pohárból inni is tudott már 1évesen.
2013. febr. 27. 12:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim kanállal ügyesebben esznek, mint villával. Gondolom gyereke válogatja:)

Fiam 3 éves lesz áprilisban, ő már ugye szépen eszik kanállal, villával, iszik pohárból. Mindent olyan 2,5 évesen kezdett szépen csinálni, másfél évesen még nem ment neki, de 2 éves kora után már érdekelte a dolog.

Kislányom most 21 hónapos, kanállal eszik,de ugye néha történnek kisebb-nagyobb balesetek. Pohárból nem tud inni, igazából az a baj, hogy nem jutott még el a tudatáig, hogy ezt nem lehet lóbálni, mint a csőrös itatót. Villával elég veszélyes a kezében. Igazából, ő látja, hogy a bátyja egyedül eszik és ő is egyedül akar.

2013. febr. 27. 12:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Még egy éves koruk előtt kivették a kezemből villát és a kanalat. Hagytam próbálkozni őket, egy idő után már nem kellett utána tényleg megetetni, valamit kevesebbet kellett takarítani is. Pohárból úgy másfél éves kora körül kezdtek el inni. De a cumisüveg azért megmaradt még jó ideig.
2013. febr. 27. 12:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

èn egyiket sem kezdtem el, lányom akarta.

14 hós volt mikor már kérte a kanalat és kevergette a tányért. 15 hótol önállóan evett. adtam egy kanalat a kezébe, kaja gyüjtös elökét elé és már nyomta is kanállal. Villát késöbb.

Pohárból önállan csak kb 2 évesen tudott, addig csörösbe kapott inni.

2013. febr. 27. 12:54
 6/11 Golan Trevize ***** válasza:

Egy évesen kerültek bölcsődébe, és ott rögtön elkezdték őket tanítani pohárból inni, amit aztán itthon is gyakoroltunk.

Egy hónap után már teljesen át tudtunk térni a pohárból ivásra.

Kanalat sokszor kérnek evéshez, már régóta, de egyelőre csak piszkálják vele az ételt.

14 hónaposak.

2013. febr. 27. 13:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem 6 hónapos a baba.Már most ha etetem,van neki egy saját kanala és azt nagyon ügyesen beleteszi a szájába.

A vizet meg már most pohárból kapja,és nagyon szépen kortyolja:)

2013. febr. 27. 13:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Az én nagyobb lányom most 4,5 éves, de ő már 1,5 évesen ügyesen fogta a kanalat, 2 évesen már szépen evett vele.

Pohárból inni csak az oviban tanult meg rendesen, de már előtte is tudta tulképp. csak nem akart inni belőle, hanem csőrös üvegből inkább.

A kisebb most 2,5 éves, és ki vagyok akadva rajta, hogy még a kiskanalat sem tudja rendesen megfogni, hol igy, hol ugy fogja, néha bal kézzel, talán az lehet a baj, hogy maga sem tudja, hogy volna jó neki. Ha segiteni akarok neki rendesen fogni, akkor megsértődik és otthagy, inkább nem eszik.

De ha elejétől én etetem, akkor elfogadja a segitséget.

Pohárból ivásnál a csőrös üveg bezavarta őt, minden áron szívni akarja belőle a folyadékot, mármint a pohárból. Viszont szívószállal meg nem szív eleget, szóval az sem megy neki. Nála kicsit tovább tart, mig megtanulja, de nem adjuk fel, próbálkozunk :)

2013. febr. 27. 13:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Igazából 14 hónaposak vagyunk és most kezdtem el neki próbálgatni a kanállal evést meg a pohárból ivást, csak nme voltam biztos magamban hogy jól csinálom-e vagy ki hogyan csinálja. Meg kiváncsi voltam, hogy nagyon el vagyok-e ezekkel a dolgokkal késve. Az evés nálunk úgy megy, hogy egy kis tányérba teszek neki is hamit meg kap egy kanalat, hogy gyakorolja, közben én is falatozok neki. Hát hol beletalál a szájába hol csak kavargatja még, de próbálkozik. :) A pohárból ivás nagyobb dió, mert úgy akarja szívni, mint a cumisüveget és persze, hogy mindig rossz útra szalad és fullákol. Persze ilyenkor bepánikolok és leállok a pohárral. Pár nap múlva meg megint próbálkozok.
2013. febr. 27. 18:49
 10/11 Golan Trevize ***** válasza:
100%

Pohárból próbáld úgy itatni, hogy csak egy-két kortyot önts bele.

Annyi belefér a szájába, le tudja nyelni, és nem az lesz, hogy az egész pohárnyit megprobélja magába önteni.

HA ez már ügyesen megy, akkor lehet többet is önteni.

2013. febr. 28. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!