Mikor és hogyan kezdtétek el megtanítani babátokat a kanállal egyedül evésre, és a pohárból ivásra?
Az én gyerekeim kanállal ügyesebben esznek, mint villával. Gondolom gyereke válogatja:)
Fiam 3 éves lesz áprilisban, ő már ugye szépen eszik kanállal, villával, iszik pohárból. Mindent olyan 2,5 évesen kezdett szépen csinálni, másfél évesen még nem ment neki, de 2 éves kora után már érdekelte a dolog.
Kislányom most 21 hónapos, kanállal eszik,de ugye néha történnek kisebb-nagyobb balesetek. Pohárból nem tud inni, igazából az a baj, hogy nem jutott még el a tudatáig, hogy ezt nem lehet lóbálni, mint a csőrös itatót. Villával elég veszélyes a kezében. Igazából, ő látja, hogy a bátyja egyedül eszik és ő is egyedül akar.
èn egyiket sem kezdtem el, lányom akarta.
14 hós volt mikor már kérte a kanalat és kevergette a tányért. 15 hótol önállóan evett. adtam egy kanalat a kezébe, kaja gyüjtös elökét elé és már nyomta is kanállal. Villát késöbb.
Pohárból önállan csak kb 2 évesen tudott, addig csörösbe kapott inni.
Egy évesen kerültek bölcsődébe, és ott rögtön elkezdték őket tanítani pohárból inni, amit aztán itthon is gyakoroltunk.
Egy hónap után már teljesen át tudtunk térni a pohárból ivásra.
Kanalat sokszor kérnek evéshez, már régóta, de egyelőre csak piszkálják vele az ételt.
14 hónaposak.
Nekem 6 hónapos a baba.Már most ha etetem,van neki egy saját kanala és azt nagyon ügyesen beleteszi a szájába.
A vizet meg már most pohárból kapja,és nagyon szépen kortyolja:)
Az én nagyobb lányom most 4,5 éves, de ő már 1,5 évesen ügyesen fogta a kanalat, 2 évesen már szépen evett vele.
Pohárból inni csak az oviban tanult meg rendesen, de már előtte is tudta tulképp. csak nem akart inni belőle, hanem csőrös üvegből inkább.
A kisebb most 2,5 éves, és ki vagyok akadva rajta, hogy még a kiskanalat sem tudja rendesen megfogni, hol igy, hol ugy fogja, néha bal kézzel, talán az lehet a baj, hogy maga sem tudja, hogy volna jó neki. Ha segiteni akarok neki rendesen fogni, akkor megsértődik és otthagy, inkább nem eszik.
De ha elejétől én etetem, akkor elfogadja a segitséget.
Pohárból ivásnál a csőrös üveg bezavarta őt, minden áron szívni akarja belőle a folyadékot, mármint a pohárból. Viszont szívószállal meg nem szív eleget, szóval az sem megy neki. Nála kicsit tovább tart, mig megtanulja, de nem adjuk fel, próbálkozunk :)
Pohárból próbáld úgy itatni, hogy csak egy-két kortyot önts bele.
Annyi belefér a szájába, le tudja nyelni, és nem az lesz, hogy az egész pohárnyit megprobélja magába önteni.
HA ez már ügyesen megy, akkor lehet többet is önteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!