Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj mindenki szerint ha...

Miért baj mindenki szerint ha nem divatos nevet akarok adni a kislányomnak?

Figyelt kérdés
Ha megkérdezik mi lesz a neve én meg megmondom,hogy 3 favorit van: Éva, Ildikó, Julianna. Majdnem mindig megkapom,hogy miért nem valami divatos nevet adok neki? Példának ezeket mondják: Mira, Zoé, Hanna! Miért ekkora baj ha mi valami régebbi nevet akarunk?
2013. febr. 26. 17:11
1 2 3 4
 31/38 krisztivan ***** válasza:
Julianna:-)) Nálam igen fontos volt hogy ne legyen"tucatneve" a fiamnak.Nekem az van és hiába szép 14 éves koromig csak a vezetéknevemen szólítottak mert még 6 ugyanilyen nevű osztálytársam volt mindig:-)) Rüheltem nagyon.
2013. márc. 1. 07:05
 32/38 anonim ***** válasza:

Bár nem kérted, úgy látom mindenki szavaz. :) Én a rövid neveket szeretem, nekem az Éva nagyon tetszik, de a többi is szép. A Julianna szerintem inkább egyszótagú vezetéknévhez illik.

Nekem Miklós a fiam, és én is többször megkaptam, hogy miért, biztos örökölte. Pedig nem, ez tetszett, és kész. :)

A legrosszabb az, amikor még meg sem született, és kérdezik a nevét, és ha megmondom, akkor meg vágják a fejeket. Ha megszületett, akkor már visszafogottan szólnak be, de ez is gáz.

(Amúgy nekem pont a most divatos nevek idegen hangzásúak, nem tetszenek.)

2013. márc. 1. 08:03
 33/38 anonim ***** válasza:

Egyetértek a többiekkel, olyan nevet adj, ami neked tetszik, tök mindegy, ki mit mond, pláne, hogy nem egy sorozatból veszed. :)

Mindegyik szép név, és látom, hogy a Juliannára sokan szavaznak, én sem ismerek konkrétan Julianna nevű kislányt, viszont Júliával Dunát lehet rekeszteni, és hát a becézésük ugyanaz, szóval ha szempont, hogy ne legyen sok Juli vagy Julcsi a korosztályában, akkor nem ezt ajánlanám.

2013. márc. 1. 08:32
 34/38 anonim ***** válasza:
miért adnál mások véleményére a te gyereked névválasztását illetően? Nekik ez egy pillanatnyi fintorgás és továbblépnek,a kismamának meg lelkiismereti probléma!? ne befolyásoljanak mások,te fogod naponta százszor a nevén szólítani!
2013. márc. 1. 08:35
 35/38 anonim ***** válasza:
én az Ildikora szavazok (engem is igy hivnak és tokre szeretem a nevem) mellesleg az én gyerekkoromba (31 eves vok) se volt elterjedt név. a màsodik nevem Timea
2013. márc. 1. 10:15
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem tudom tucatnevek e a fiaim nevei Márton és Mátyás, de egy perig nem érdekelne, hogy divat e vagy sem, az én gyerekem nekem úgyis örökre "divat" lesz és hidd el mindenki meg fogja szokni.
2013. márc. 1. 23:19
 37/38 anonim válasza:

Én is a Juliannára szavazok.:) De az Éva is tetszik, mert egyszerűen szép, az Évi pedig kedves becézés.

Ha lesz kisbabám, fix, hogy ehhez hasonló neveket választok és nem flancos, külföldi divatneveket.

Nekem egyébként a Boglárka és a Lili is nagyon tetszik.

2013. aug. 5. 15:21
 38/38 anonim válasza:
En azt a szegeny gyereket sajnalom aki ilyen multszazadi nevet kap. Nem kell divatosnak lennie de azert nemar hogy olyan nevet kapjon ami 1910ben is lejart volt. En 16 vagxok, tehat pontosan tudom milyen szar olyan nevet kapni amivel basztatnak a kis hulyegyerekek
2016. máj. 16. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!