Szabad ültetni egy még saját magától ülni nem tudó 8 hónapos babát?
Nagyon erős baba, huzamosabb ideig is megül úgy, hogy nem dől el és két kezével játszik. Négykézlábra áll és ringatja magát, hátrafelé már tolat. Kúszik 7 hónapos korától.
Szabad ültetni? Babakocsit még nem szabad felemelni teljesen, ugye?
Szia! Kislányom 6 hónapos kora óta ül a babakocsiban, pedig még nem tud egyedül ülni. Viszont nem is lenne el már máshogyan a kocsiban.
Szerintem már nyugodtan felemelheted neki.
Hát a hivatalos (doki + védőnő) álláspont szerint nem szabad addig ültetni, amíg egyedül, minden segítség nélkül fel nem tud ülni.
Én ezt mondjuk egy kicsit túlzásnak tartom, úgyhogy az én babám is kb. 7 hós kora óta ül, mert azóta nem dőlt el, illetve tudta, hogy a kezével ki tudja magát támasztani. Amúgy 8,5 hónaposan tanult meg egyedül felülni.
Szerintem nyugodtan ültetheted, persze ne órákat :-)
Nekem azt mondta a védőnő, hogy amit nem szabad, az a párnával körbetámasztva ültetés, hosszabb ideig.
Lehet addig ültetni, amíg bírja, ha elfárad úgyis eldől.
Ezt mondta ő, én ezt az álláspontot elfogadtam.
Szerintem a babakocsit még ne emeld fel teljesen, az ugyanaz, mintha kitámasztanád a párnákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!