Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Abortusz előadás?

Abortusz előadás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Másodéves orvostan hallgató vagy és Keresztanyám egy általános iskola igazgatója és megkért, hogy az ott tanuló 7. illetve 8. osztályos tanulóknak tartsak egy előadást szexuális kapcsolatokról, a védekezésről illetve az abortuszról. És abban kérném a ti segítségeteket, hogy az abortusszal kapcsolatban mik azok amiket egy 14-15 éves gyereknek meg lehet mutatni. Nem tudom, hogy érdem-e videót bele rakni az előadásomba vagy az nagyon felkavarná őket. A szexualitásról illetve a védekezésről tudok bőven beszélni nekik de az abortuszról nem. Ezért abban is segíthetnétek hogy mit mondjak nekik az abortuszról?

2013. febr. 12. 21:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
74%

A youtuba-ra ha beírod, hogy néma sikoly, akkor kiad egy párat. És nem azért ez a neve, mert hangot ad ki a magzat, hanem mert olyan, mintha sikoltana!

De amúgy magyarázhatod a fiataloknak az abortusz veszélyeit, helyes védekezést, stb, maghallgatják, de a nagy többség lesz@rja!!! Fiatalokkal vagyok körül véve, tudom, hogy milyenek! Mutasd meg nekik, hátha ez az egy hatással tud lenni rájuk! Más nem nagyon...

2013. febr. 13. 12:13
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
16-os! Kissé prüd vagy! Engem nem érdekelne, hogy ilyen előadást kellene hallgatnom, max az, hogy nem haladok a munkámmal miatta. (15-ös voltam)
2013. febr. 13. 12:45
 23/27 anonim ***** válasza:
47%
Ismertesd a veszélyeit, mind egészségügyileg, mind lelkileg, de inkább a megelőzésre hívd fel a figyelmet. 21 vagyok de ha nekem anno levetítik ezt a filmet, biztos kiakadok, sőt otthon is szóltam volna hogy valahogy tudassák az előadóval, hogy ez nem általános iskolába való! Mert nem! Enélkül is felelősségteljes felnőtt és kamasz voltam. Amúgy nem kell általánosítani, akiket én ismerek 14-15 éves fiúk, lányok normálisak és nem a szexen jár az agyuk. Szerintem minden nevelés kérdése ha már itt tartunk.
2013. febr. 13. 14:11
 24/27 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget. Én is úgy gondoltam, hogy nem rakok bele videót mert azért abban nagyon sok megrázó dolog történik. Van barátnőm szülész nőgyógyásznak tanulni. Ő mondta hogy neki nagyon sok anyaga van a témával kapcsolatban amit szívesen ide is ad nekem. Azt mondta neki is vannak képek, videók amiket fel lehet használni. Ezt a jövőhét folyamán meg is kapom. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Ment mindenkinek a zöld kéz. További szép napot!
2013. febr. 13. 17:50
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ez a téma egy egész órát is magába tudna foglalni, nehéz lesz kis időbe belesűríteni, hogy érjen is valamit.

Talán abban mindenki egyetért ( a sok abortuszvita ellenére is), hogy az abortusz nem egy pozitív dolog.

Ezt jó leszögezni az elején, még ha nekünk egyértelműnek is tűnik.

Így a legjobb elkerülni.

Elkerülési módok:

1. önmegtartóztatás ( 100%-os! )

2. védekezés (helyesen!! sosem 100%-os, de helyesen használva majdnem az)

ha már megfogant a magzat:

3. megtartjuk a babát

4.örökbefogadás

Elmondanám (mert ezt nem sok embertől fogják később hallani), hogy ha mégis terhesek lesznek, akkor sem az egyetlen út az abortusz!

A testi és LELKI szövődményekről is érdemes beszélni!

Sokan egész életükben nem tudják kiheverni az abortusszal járó traumát.

Abortusz után előforduló leggyakoribb lelki hatások

bűntudat, vádlás, megbánás

szorongás, pánik , öngyűlölet

félelem, hogy mások megtudják

újabb terhességre való vágyakozás, vagy félelem újabb terhességtől

depresszió, sírás, gyász

önmagadnak való megbocsájtásra való képtelenség

intenzív szomorúság, kétségbeesés

magány, elhidegülés

harag, dühkitörések, keserűség

érzelmi tompaság, bizalmatlanság a férfiakkal szemben

kisebbrendűségi érzés

csecsemők, gyerekek vagy terhes nők között érzett kényelmetlenség

Abortusz után előforduló leggyakoribb visekedési zavarok

rendszeres sírás

gyerekekkel szembeni erőszak illetve elutasítás

megrögzött gondolatok az elvetett csecsemőről

hallucinációk / visszaemlékezések (évforduló reakciók)

öngyilkossági gondolatok / tettek

zavartság

öncsonkítás

"vezeklés terhesség" (terhesség az elvesztett gyermek pótlására)

megalázó kapcsolatok

álmatlanság

túlzott szülői gondoskodás

szexuális gátlás

életszerű rémálmok és más alvászavarok

gyermekekhez való kötődés képességének hiánya (érzelmi távolságtartás)

drog és alkohol

helytelen táplálkozási szokások

figyelemösszpontosítási zavarok

képzelt terhesség

Ezek valós következmények, fontos felhívni rá a gyerekek figyelmét!

A mostani világ leginkább azt sugallja, hogy az abortusz a jobb megoldás az anya ( és a gyerek! ) számára, ezért tartom fontosnak az ez ellen szóló tények megismertetését is.

Remélem tudtam segíteni!

Sok sikert az előadásodhoz!

2013. febr. 18. 23:22
 26/27 anonim ***** válasza:
2013. febr. 18. 23:24
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A felvilágosító/megelőző témához nem szólnék hozzá, az abortuszoshoz viszont igen. Nagyon sok hasznos, okos dolgot leírtak már előttem. Annyit javasolnék csak, hogy mivel ebben a korosztályban sokszor tényleg elég nagyfokú a tudatlanság, elmondanám, megmutatnám, hogyan fejlődik a magzat az anyaméhben. Ebben semmi elrettentő nincsen, mindannyian így kezdtük az életünket. Látniuk kell a saját szemükkel, mennyi mindent "tud" már egy 12 hetes emberpalánta. Meg kell tapasztalniuk, hogy egy élet rejtőzködik az anyaméhben. Végtagjai, fejecskéje,arcocskája és dobogó szíve van, és még ekkor, ebben az életkorban is dönthetnek mások felőle. Természetesen fontos a megelőzés és a tudatosság a szexualitás terén is, bár remélem, az előadás is preventív, nem pedig eső után köpönyeg, de mégis azzal szembesíteném őket, hogy a saját gyermekünk készülődik a világra végtelenül kiszolgáltatottan, és ő a mi "Jajongva szült eleven hitünk" - ahogy József Attila írja. Ha becsúszik egy baba, akkor felvázolnám, mennyi segítséget lehet felkutatni, hogy miután megszületik, könnyebben boldogulhasson vele a leendő édesanya. Végső soron pedig azt sem árt tudni, hogy olyan sokan várnak babára ma is Magyarországon, sokkal inkább az örökbe adás a megoldás, mint az, hogy megfosszuk őket az élettől. Egyszóval azt a csodát láttatnám, amit egy baba jelent, persze a megfelelő életkorban és körülmények között, esetleg a szavak szintjén elmondanám, technikailag milyen módon pusztítják el a magzatokat az anyák illetve az orvosok, Nem árt, ha tudják, hogy ami a babával történik ilyenkor, az kínhalál. De mondom, én nem erre hegyezném ki, hanem nagyon tisztán és pozitívan beszélnék az anyaságról, szülőségről és a felelősségről.

2013. márc. 25. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!