Abortusz előadás?
Sziasztok!
Másodéves orvostan hallgató vagy és Keresztanyám egy általános iskola igazgatója és megkért, hogy az ott tanuló 7. illetve 8. osztályos tanulóknak tartsak egy előadást szexuális kapcsolatokról, a védekezésről illetve az abortuszról. És abban kérném a ti segítségeteket, hogy az abortusszal kapcsolatban mik azok amiket egy 14-15 éves gyereknek meg lehet mutatni. Nem tudom, hogy érdem-e videót bele rakni az előadásomba vagy az nagyon felkavarná őket. A szexualitásról illetve a védekezésről tudok bőven beszélni nekik de az abortuszról nem. Ezért abban is segíthetnétek hogy mit mondjak nekik az abortuszról?
A 7-8. osztályosok nem 14-15, hanem 12-14 évesek.
Én most 37 éves vagyok, és elmondom Neked, hogy minket is bombáztak ilyenekkel 6-7.-es korunkban, és rettenetes volt, szexuális zaklatásnak éreztem. Teljesen gyermeki lelkem volt akkor, semmi helye nem volt benne a szexualitással kapcsolatos infóknak. Nagyon szar volt.
Férjeméknek leadták a néma sikolyt asszem. Hamar megtelt a mosdó, de valahogy nem is másztak ágyból-ágyba abból az évfolyamból...
Nem is a gyerekek, hanem a szülök reakciójától tartanék, mert ugye a mi gyerekünk nem kufircolna csak a nászéjszakáján, és a kis lelke most sérült... (én nem tartozok ide)
5: Attól, hogy olvasol 100 ilyen hozzászólást, az azt jelenti, hogy van 400 000 olyan 12-13 éves, aki NEM ezzel foglalkozik.
Meglehetős mellélövésnek tartom, hogy azért, mert van 12 éves anyagyilkos, a többi, ártatlan gyereket zárják javítóba, megelőzendő hogy megöljék a szüleiket...
Elvileg úgy lesz, hogy a tanulók haza visznek egy nyilatkozatot amit a szülőnek ki kell tölteni, hogy megengedi-e, hogy végig nézzen egy ilyen előadást. Akiknek a szüleik megengedték be jönnek és ha valami durva vagy a számára nem megfelelő témáról van szó akkor nyugodtan ki mehet majd a teremből.
Én még soha nem láttam ezt a néma sikoly c. videót. Olyan durva dolgok vannak benne?
Oké, van aki nem, és lehet pont a 7a ahol felesleges, mert nem érdekli őket, majd csak 7év múlva. És igen ott mellélövés.
De lehet a 7c-ben már van egy épp terhes...
Ha ki is hagyja az ab videót, azért a felvilágosítás nem árthat nekik. Jobb, mint utána itt kérdezősködnének, és kapnak félinfókat.
Semmiképpen ne mutasd meg a Sikolyt! Az egy undorító, félrevezető film. 12 hetes magzat még NEM sikolt!
Ezeknek a gyerekeknek elsősorban a szexualitás veszélyeiről (betegségek stb) a védekezésről, teherbe esés lehetőségeiről beszélj néhány szót. Röviden megemlítheted, hogy az abortusznak lehetnek hátrányai is. Illetve, ha fiatalon lesznek terhesek, nem tudják a gyereket eltartani.
Videót semmiképpen ne tégy az előadásba. Nem gyerekeknek való.
8: Épp most mondom, hogy engem mennyire megrázott. Azt a filmet sokkal idősebb koromban láttam, de ha egy mód van rá, sosem nézném meg és nem is mutatnám meg senkinek.
Szerintem ha a gyereknek adunk időt arra, hogy megtanuljon járni, és nem erőszakoljuk mindenkinél 8 hónapos korában, hagyunk meglehetősen tág intervallumot, hogy beszélni megtanuljon (van aki 10 hónaposan folyékonyan beszél, de nem cseszegtjük az sem, aki csak 6 éves korára tanul meg), és 6-10 éves kor közé tesszük be, hogy mindenki saját érésének megfelelő időben tanuljon meg írni, akkor a szexuális érésnél és érdeklődésnél még nagyobb intervallumot kell hagyni. Felnőtt is van, akit zaklat a téma, és ha felnőttnél tilos olyan témát erőszakolni, amit ő nem választ magának, akkor a gyerekek miért nincsenek ettől fokozottan védve?? Az iskolai védőnői rendszert kell erősíteni., és ELÉRHETŐVÉ tenni a szexuális felvilágosítást, segítséget, nem pedig sokkolni vele arra még nem érett gyermeklelkeket.
Hovatovább a sikeres, boldog szexuális élet KULCSA az INTIMITÁSra való képesség. És hogyan közvetítsük a gyermekek felé azt az infót, hogy ez INTIM dolog, ha a plénumon, 30 másik ember előtt, a KOLLEGÁIK, a teljes társadalmi közegük előtt erőltetjük őket olyan témára, ami EGYÁLTALÁN NEM ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÉ VALÓ?
Én inkább ezt adnám elő nekik, védetté tenném őket a többi elhibázott felnőtt "felvilágosítási" kísérlet ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!