Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én ragaszkodom túlzottan a 4...

Én ragaszkodom túlzottan a 4 hónapos picimhez vagy ez normális?

Figyelt kérdés
Anyósom megsértődött rám ,mert itt volt és pont nyügös volt a pici és én nem adtam át neki,hogy ő nyugtassa meg és ,hogy azt mondtam nem kell neki tea. Úgy gondolom ha a picinek baja van akkor elsődlegesen az anyukájára van szüksége és tudja ,hogy rám számíthat.Velem van gond vagy más is így csinálja/érez? Anyósom ez miatt el is ment tőlünk,pedig úgy volt ,hogy holnapig marad. (nem mintha hiányozna)
2013. febr. 6. 16:43
1 2 3 4
 21/35 Jégtánc ***** válasza:
0%
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal.Átadni és lepasszolni két különböző fogalom.:))
2013. febr. 6. 22:55
 22/35 anonim ***** válasza:
53%
A síró, valamilyen problémával küzdő baba esetében szerintem tök mindegy. Ha neki a biztonságot, megnyugvást jelentő anyukájára van szüksége, akkor a nagyi nem lesz "jó". Neki az átadás, a szoros fizikai kontaktus megszűnése kábé egyenlő a lepasszolással, a szükséglete negligálásával. Ezen szempontból mindegy, hogy szemantikailag a két fogalom különbözik.
2013. febr. 6. 23:15
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem anyos-utalatrol vn szo, egyszeruen nem erzi meg, hogy at tudja a gyermeket, es nem etrem, miert csak az anyos torekeny lelkevel foglalkoztok, az miaert nem szamit, h az nya mit erez? Vagy az torvenyszeru, h a jo viszony miatt mindent kotelezo elturni? Na nem! En egyebkent nagyoni nehezen tudom barkinek odaadni, megbufiztetni sem adtam ki a kezembol. Tudom, h lepontoznak, mert sokaknak ez nem tetszik, de en azzal ertek egyet, h az anya erzi zt, h mikor jon el a Nagyizas ideje, nem szabad ezt kieroszakolni!
2013. febr. 7. 05:23
 24/35 anonim ***** válasza:

Szaisztok 3 -as vagyok!

nekem anyósom akkor is ki kapta a kezemböl mikor megszoptattam, hogy ő majd büfizteti. Nagyon idegesített. Minek kapkodni egy gyereket az anya kezéböl. Egyszer aztán odaadtam és hálistennek jol le is büfizte a szép ruháját. Utána már nem vette el erővel szpoás után de minen más alkalmat megragad a kapkodásra. Annyira idegesit egyébként ez. Szegény gyerek még fel sem tudja fogni, hogy mi van.

2013. febr. 7. 10:57
 25/35 anonim ***** válasza:
46%

Én simán odaadtam anyósnak a síró gyereket.

Miután egy perc múlva sem hallgatott el és egyértelműen hozzám akart jönni, ezért elvettem. Így anyós sem bántódott meg és én nyugtattam meg porontyom.

Ez a baj, hogy a harcmezővé alakítjátok a gyereknevelést.

2013. febr. 7. 11:47
 26/35 A kérdező kommentje:
Ne haragudj kedves utolsó ,de kijavítanálak. A gyereknevelésben nem lehet harc anyós és köztem,mert a gyereknevelés a szülők dolga és nem a nagyszülőké.Nekik tiszteletben kellene tartani a nevelési és etetési elveinket.
2013. febr. 7. 12:53
 27/35 anonim ***** válasza:
0%
Ezeknek a kérdéseknek mindig az a lényege, hogy az utált anyóst közösen szidni lehessen. El kell fogadni, hogy attól, hogy Ti ki nem állhatjátok az anyósotokat, attól még a gyerekek nagymamái és a többség szereti is az unokáit. Nem feltétlenül a gyerekkel kell bosszút állni az anyóson. Ne feledjétek el sosem, hogy egyszer Ti kerültök az anyósi státuszba és rosszul fog esni, ha így bánnak veletek,mint ahogy most Ti teszitek (persze ilyenkor jön, hogy Ti sosem lesztek olyanok.Dehogynem).
2013. febr. 7. 13:35
 28/35 anonim ***** válasza:
Milyen alszent emberek vannak...majd ti is igy -meg ugy.....hol van az meg? Kulonben is, te honnan tudod? Nagyokosok.... A gyerek neveles a szulok feladata, segiteni lehet, sot kell is, de nem hiszem, hogy az anyosnak ilyesmin meg kellene sertodnie.
2013. febr. 7. 13:44
 29/35 A kérdező kommentje:

Nem azért tettem fel a kérdést ,hogy szidjuk együtt az anyósokat. Csak első gyerek és nem tudom ,hogy ez túlzott ragaszkodás e vagy más is így érez. Miért ne lehetne kibeszélni az érzéseinket,megosztani másokkal? Nálam csak anyósnál van így ,mert más nincs nálunk 2 napokat és nem hiszem velem van gond, ha a saját lánya! se bír meglenni vele 1 napnál tovább úgy hogy a gyerek miatt ne vitatkozzanak össze.

És ha én azt mondom anyósomnak,hogy nem kell a gyereknek tea akkor nem kell! Erre mit csinált? Míg levittem a kutyát fél órára sétálni addig csinált neki cukros kamillateát és kb 6ml-t megitatott vele! Az ilyenre mosolyogjak?

2013. febr. 7. 14:38
 30/35 anonim ***** válasza:

"segiteni lehet, sőt kell is". Értem, tehát segíteni kell, az kötelesség, cserébe lehet bunkón viselkedni és azt is kötelessége eltűrni az anyósnak. Érdekes felfogás...

Mellesleg nem vagyok álszent, nekem van az egyik legrosszabb anyósom, elhiheted, mégsem kezdem el itt szidni,meg kiteregetni a problémákat. Na, mondjuk nem is kérek Tőle segítséget, így megtehetem, hogy azt mondjam, ne is szóljon bele semmibe.

Kérdező! Én nem azt mondtam, hogy jó az anyósod hozzáállása, a gyereket Te és férjed nevelitek, ez tiszta sor, de a Te hozzáállásod sem jó, mert azért egy 4 hónapost nyugodtan oda lehet adni a nagyanyjának, nem lesz semmi baja, sőt lehet meg is tudta volna nyugtatni, ami neked is segítség lehet később. Ha nem megy, átveszed tőle és kész, nincs sértődés. De Te meg sem próbáltad, ez itt a baj.

2013. febr. 7. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!