Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » ELSÜLLYEDEK! Más 10 hónapos...

ELSÜLLYEDEK! Más 10 hónapos babája is állandóan sír, ha nem az van, amit Ő akar, vagy nem tudok odarohanni hozzá állandóan?

Figyelt kérdés

A szomszédunk tegnap megkérdezte (aranyos csajszi, nem rosszallásból kérdezte) hogy jön a lányom foga, hogy mostanában sokat sír?? Majd' elsüllyedtem. Mondtam neki, hogy hát egész nap elégedetlenkedik a csöppem, mert akkor érzi csak jól magát, ha ülök mellette a szőnyegen, akkor nyugodtan eljátszik. Amint mást csinálok, főzök, mosogatok, bármi egyéb teendőmet intézem, egyből megy a panaszkodós sírás. Ugyanígy ha nem kap meg valamit, ha nem szabad valamit, vagy pl álldogál a kanapé mellett, fel akar menni, ha egyből nem segítek, akkor jön a sírás. Sírás, kapálózás van a pelenkázásnál, öltözködésnél is...rosszul vagyok bele, hogy egész nap ez megy.

Más is így van??? Mert eddig Ő volt a legédesebb, türelmesebb baba a világon, most meg ilyen kis hisztigép :))))

Nyugtassatok meg!

2013. febr. 5. 17:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekünk az vált be, hogy járókában (olyan amiből kilát) mindig odatoltam ahol én is tettem vettem. Mondjuk nekünk egybe van a nappali emg a konyha. Szóval 2-3 hét alatt eljutottunk oda hogy nyugodtan tudtam csinálni bármit, főzni, mosogatni, netezni, olvasni csak az kellett neki h lásson és tök jól eljátszott. Én emg tudtam h biztonsgban van. Majdnem 14 hónapos koráig amikor főztem vagy ilyesmi volt ő a járókából vigyizett engem, imádta, ő is kapott egy kis lábost és ő ott "főzött" mert akkor meg már járt de még nem értette meg h forró meg ilyenek. Most már 18 hós és lassan a kisöcsi veszi át a járókát. Nekem sincs semmi segítségem, külföldön élünk.
2013. febr. 6. 11:47
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

8-as vagyok, nekem sincs segítségem, csak a férjem, amikor épp nem dolgozik. Amiket írtatok, mind olyan dolgok, amiket egy kis kreativitással meg lehet úgy oldani, hogy ne hagyjuk közben magára a babát (hordozóeszköz, gurulós járóka, pihenőszék stb).

Igen, valószínűleg túl fogja élni, ha sírni hagyjátok. De én pl. nem arra törekszem, hogy a gyerekem túlélje a gyerekkorát, hanem hogy boldog legyen.

2013. febr. 6. 19:32
 13/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Pihenőszék kilőve, hiszen már 10 hónapos, nem hogy felült már, de fel is állt, nem lehet belerakni.

Hordozó? 12 kg...köszi, inkább kihagyom, hogy még a hátamra vegyem miközben porszívózok...

És kvázi járókában van, mivel a kiságyában van egy 45 m2 lakásban, ahol a szobája pont középen van, tehát kb 1 percet nem lát részletekben. A problémája az, hogy amíg felmosok, ki szeretne jönni, ennyi, semmi több!! Az meg nem megoldható a járókával sem. De azért köszi a tippet...

Ne gondold már azt, hogy kínozom a gyereket, és ez a lenézés, hogy "ne túlélje, hanem boldog legyen", hát kimondottan sértő. Ne mondd már, hogy amíg felmosok 10 perc alatt és végig pár méternyire van van tőlem a gyerek, lát is és beszélek hozzá, vagy énekelek neki, csak éppen nem veszem ki, mert az rá nézve veszélyes lenne, ettől az én gyerekem ne nőne fel boldogan, és rossz anya vagyok?!

Gratulálok szuperanyu, köszi, hogy válaszoltál!

2013. febr. 6. 21:26
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Aham. Bocs, hogy válaszoltam a kérdésre, ahelyett, hogy bólogattam volna, hogy persze, hagyd csak üvölteni azt a gyereket, majd jól megtanulja, hol a helye.

Nem vagyok szuperanyu, csak nekem fontosabb a gyerekem, mint a felmosás.

Tudod az, hogy ilyen veszekedősre vetted a hangnemet, mert olyan tanácsot kaptál, ami számodra kényelmetlen (pl hordozás), abból eléggé az jön le, hogy ha valami nem úgy történik, ahogy neked az tetszene (pl a gyereked akkor kezd el sírni, amikor neked "fontosabb" dolgod van), akkor veszekedsz, büntetsz, ebből pedig nem éppen az következik, hogy a gyereked megkap minden szeretetet tőled, amire szüksége van.

Befejeztem a vitát, tégy úgy ezek után is, ahogy jónak látod (csak akkor minek teszel fel kérdést...)

2013. febr. 6. 23:12
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
ki az az elmebeteg aki egy 10 hónapos gyereket magára aggasztva a lakásban hordoz?? minek?? nem fog belehalni a gyerek abba és a lelke sem fog sérülni ha anyuci felmos, mert igen is fel kell mosni. A gyerek nem mászkálhat koszban. És nyilván anyuka sem éjfélkor akar felmosni. Ha már 10 hónapos korától minidg az van amit ő diktál, aztán persze 1 éves korában sem lehet rászólni, és így tovább akkor szerinted helyesen lett nevelve? Az hogy szereted és mindent megengedsz nem ugyanaz. És az ha olyan gyereket nevel valaki aki nem képes egy percre elleni anyuci nélkül az általában nem a picinek jó ha nem anyucinak esik jól. Hajj jajj nézzétek de szeret ENGEM 1 percig sincs meg nélkülem....gratulálok. ez az önzőség netovábbja és persze mindig rákenik h a gyerek miatt emg neki jó. Hát a gyereknek az a jó ha életképes.
2013. febr. 7. 08:18
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es válaszoló!

Nem tudom miért nem tudod felfogni, hogy nem hagyom ordítani a gyereket? Nem sír, hanem panaszkodik, szerintem meg lehet különböztetni a kettőt! De úgy látom hajtogatod a hülyeségedet, nem fogod fel, mit ír az ember.

Egyébként pedig olvas el még egyszer az eredeti kiírt kérdést, nem tanácsolat kértem!

Annyit kérdeztem, hogy más gyereke is ennyire nehezen viseli, ha nem az van, amit ő akar. Pl álldogál a kanapé mellett , és ha nem rakom fel egyből akkor kitör a balhé. Pelenkázásnál, öltözködésnél nagyon nehéz boldogulni vele, mert kapálózik, sír, nem akarja...de akkor szerinted inkább hagyjam kakis pelussal rohangálni, mert ő azt szeretné....hagyjunk rá mindent...

Egyik anyuka vetette csak fel, hogy ha más dolga van, akkor van hogy kénytelen otthagyni...a rossz anya, begyújt, hogy ne fázzon meg a gyerek, és oda a szemétje nem viszi magával a gyerekét, mert a gyerek azt szeretné, mindegy, hogy neki veszélyes....

Gondolkozz már!

De én is lezártam ezt a parttalan vitát, mert láthatóan képtelen vagy felfogni a lényeget....

2013. febr. 7. 10:27
 17/18 A kérdező kommentje:

15-ös válaszoló

Köszönöm hogy írtál, maximálisan egyetértek Veled!!!

2013. febr. 7. 10:28
 18/18 anonim ***** válasza:
56%

Van ebben is igazság, van abban is igazság. Valahol meg kell találni az arany középutat.

Volt egy csoporttársam, aki 20 évesen nem tudott vásárolni a boltban, meg egy csekket sem tudott kitölteni, mert a szülei mindig megcsinálták helyette. Jó ez így?

Muszáj egy nőnek takarítani is. Persze, meg lehet csinálni, míg alszik. De mindent? Porszívózni, felmosni, ebédet főzni, mosogatni, mosni, ruhát teregetni, netán vasalni? Nem hiszem. De még pihenjen is az az anyuka, nehogy fáradt legyen, ebből adódón ingerlékenyebb.

Nehéz, de nem lehetetlen megoldani, hogy a baba is boldog legyen és a házunk ne szemétdomb legyen. Én még mindig azt vallom, ha be kell gyújtanom, akkor egy kicsit magára hagyom. Ha ordít, ordít, ha pedig játszik, akkor játsszon.

2013. febr. 7. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!