Kisbabának főzéshez szerintetek melyik jobb? (részletesen lent)
...ha friss zöldséget (hámozva, tisztitva, konyhakészen) ill. húst (lemosva) kis adagokban folpack-ba csomagolva, majd zacskózva teszek el a fagyasztóba és mindig elővéve 1-1 kis csomag alapanyagot "frissen" főzök a babának, vagy ha megfőzök nagyobb adagokat és a kész főzelékeket kis tárolókba fagyasztom le, és azt veszem elő kiolvasztani és melegiteni a kisbabámnak.
4 hós, most kezdem el majd hozzátáplálni.
Megosztanátok konkrét tapasztalatokat?
Szia!
Nálunk az vált be, hogy konyhakészen elrakom és frissen főzöm meg minden nap.
A zöldségeket mindig is így csináltam. A husit csináltam először úgy, hogy megfőztem, leturmixoltam, jégkockatartóba nyomkodtam, és minidg elővettem a főzelékhez. 3-4 napig megette, aztán nem kellett neki.
10 hós múlt, nagyon jó étvágyú, nem válogatós, mi 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást.
Én is mindig konyhakészen raktam el a dolgokat, és frissen főztem. A hús elrakása nekem úgy vált be, hogy megmosva felkockáztam, egymás mellé tálcára rakva be a fagyasztóba, míg megfagy, majd miután megfagyott, bezacskóztam. Így megspórolod a külön-külön csomagolást.
Nagyon rövid idő alatt elkészül így is az étel. Én is megmértem, amikor kivettem a fagyasztóból, és általában 2 adagot főztem frissen.
Ugyanígy kockázva raktam el pl. a megsült sütőtököt, céklát. A krumpli, rizs, stb. frissen főtt hozzá.
A husit én is felkockázva, egyenként folpackba csomagolva fagyasztom le, és mindig frissen főzök 2 napi adagot. A zöldségekből csak olyat fagyasztok le, ami nincs mindennapos használatban (pl karfiol, zöldborsó, spenót), mert a többi (pl. krumpli, répa, petrezselyem, stb..) úgyis mindig van itthon frissen...
Szóval én 2 napra főzök előre, a fentiek szerint...
Értem. :)
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Már várom, hogy főzzek Neki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!