Mikortól lehet teljesen elhagyni a szopizást?
6,5hós a kislányom, tizóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket eszik. Eddig a maradék 3 étkezés szopi volt. Most mongta a védőnő, hogy uzsira is adhatnék már neki vmi pépet, de a fogyó tejem miatt babatejjel kéne csinálni ami tulajdonképpen tápszer ráadásul tej alapú.Most adjak neki ilyet, vagy kiválthatom tejmentes dolgokkal???
Bocsi, ha bonyolult voltam, de én sem értem...
Szüksége van a tejre, add neki nyugodtan! A szopás lassan háttérbe fog szorulni, de lehet, hogy szórakozásból még egy éves koráig is elszopik. A tej egészséges! 4-6 hét múlva lassan a rendes tejet is előveheted, nem divat ma, de ezek a fölözött tejek nem fognak ártani. Ez csak múló hóbort. Kell a gyerekeknek a tej, és szeretik is!
csak most divatba jött egyéves korig úgy bánni a csecsemővel, mintha valami diétás beteg lenne! Vagy valami virág! Nem jó ez, és hamar le is fog csengeni. Ne dőlj be neki!Finomat adj neki, legyen teli a pocija, legyen élettanilag helyes arányban összeállítva, és jó lesz! Nem holdlakó, hadd egyen, ha éhes. Nekünk se ártott meg! Ha túlkíméled, pont attól lesz gyenge! Nem kell a széltől is óvni!
Én nagyon el vagyok keseredve mikor ilyet olvasok.
A csecsemő legfontosabb tápláléka 1 éves korig az anyatej.
A tül gyors hozzátáplálás miatt elapad az anyukák teje aztán meg jön a tápszerezés.
Miért nem szoptatsz igény szerint a továbbiakban is?
Akkor nem lesz ilyen problémád.
Basszus,akorr ne szoptatsd, csak nem értem, miért kell lepontozni.
Adjál neki tápszert, ha úgyis azt akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!