Anyatejes babaánál el lehet kezdeni 4 hónaposan a
hozzátáplálást, vagy csak akkor jó ez, ha nincs esetleg
elég tej? Ha van, akkor várjunk 6 hónapos koráig? Mennyi
idős korában fogja teljesen abbahagyni a szopizást? Mik a
tapasztalatok?
azt mondjak anyatejes babanal jo ha az ember megvarja a 6 honapot, mert az a legjobb neki. En 5 hosan kezdtem el a lanyomat hozzataplalni mert nemakartam tapszert, de annyira keves lett hirtelen a tejem, hogy mindenkepp szükseg volt ra, igy raadasul szegenykem mintegy 3 het alatt allt at csak anyatejröl tapos-hozzataplalos kajara. Muszaj volt, de egeszseges, semmi baja nincs ma mar ovis es rendkivül ügyes. Azota nem ockodok a tapszertöl, rajöttem, hogy semmi rossz nincs benne, sem ha elöbb hozzataplalsz. a vedönöm persze kötötte az ebet a karohoz, de en mas tejet nem akartam adni, igy döntöttem a masik megoldas mellett es szerintem jol.
2010. máj. 22. 20:22
Nekem a védőnőm azt javasolta,hogy kezdjem el 4 hónaposan a kóstolgatást,mert minél később kezdik el a hozzátáplálást annál válogatós lehet a baba.Én 4 hósa el is kezdtem,most 6 hós és már nagyon sok mindent megeszik + szopizik is!
2010. máj. 22. 20:32
El lehetne eppen kezdeni, de sok ertelme nem sok van. Minden egeszségugyi forum, vedono, orvosok, azt szajkozzak, hogy 6 honapos koraig, vagy anyatej, vagy, ha nincs, tapszer.
2010. máj. 22. 20:42
Minek? Nem érdekli, macera és a legjobb neki az anyatej.
Mi 7 hósan kezdtük, de csak úgy éppen hogy, akkor kezdte érdekelni, amikor már tudott ülni és kézbe vehetett dolgokat. Mennyiségeket 9 hónaposan kezdett enni, egyik napról a másikra, majd volt egy újabb ugrás 11 hónapos korában. Akkor már elvolt szopi nélkül is (ha nem látott engem:))))
2010. máj. 22. 21:06
2010. máj. 22. 21:06
Lehet egész nyugodtan ! Először az almát kóstoltasd vele !
Nem egészen jó ez a 6 hónapig való csak szoptatás ! Most ez a divat.......
2010. máj. 22. 21:08
Ha van tejed, 6 hónapig anyatej! Ez nem divat kérdése szerintem.
2010. máj. 22. 21:10
Szerintem el lehet kezdeni kóstoltani a gyümölcsöket, majd látod, hogy érett rá vagy sem. Okosak ezek a babák, majd tudja ő, hogy akar-e enni mást vagy sem. Az én lányom tápszeres, 3 hónaposan próbáltam adni neki almát, barackot, de nem nagyon akarta, így hagytam. Most 4 hónapos és már jó pár kanállal megeszik ezekből, de pl. a banántól szorulása volt, így nem kínoztam vele többet. majd pár hét múlva. Szóval néhány falatka, kísérletezgess nyugondtan, majd tudja ő, hogy mikortól szeretné...
2010. máj. 22. 21:25
Off:
Azert fura, hogy mindenki mast mond nem??
Meg a vedonok sem egyeznek meg a hozzataplalas kerdesben :S
En 5.5 honaposan fogok kezdenki kostoltatni alma es baracklevet es 6 honaposan hozzataplalni.
De mindenki mashogy csinalja!!
2010. máj. 22. 22:13
10/10 A kérdező kommentje:
Igen, épp azért kérdezem, mert az a vicces, hogy nálunk még a saját orvosunk és védőnőnk sem ért egyet egymással (nem csak ebben a kérdésben) :-)
Szóval nem akarok vitát gerjeszteni, csak szeretnék minél több tapasztalatot hallani. :-)
Köszi az eddigi válaszokat, várok még többet is!
Kapcsolódó kérdések: