9 hónapos baba nem akar aludnibesténként. Mit tegyek? Praktikák javaslatok?
Szóval egy 9 hónapis kislány.Napközben is szokott aludni rendesen,talán azt se viszi túlzásba,de teljesen normális.Este 20 órakkor fürdetjük,utána vacsi(1 üveg jóéjt papi ha még éhes akkor folyékony tejpép,de nem mindig kell neki) utána egy kis játék és olyan 21 óra felé altatás...lenne.Tegnap is kb 23 órakkor fent volt még,kuszik mászik,feláll,leül stb,ha altatni akarjuk akkor sír.Már esti kaja után ugy néz ki hogy mindjárt alszik,dörzsölgeti a szemét,ásitozik,de nem akar aludni.Mit tegyünk,mt csinálunk rosszul,mit tegyünk másképp?
Én az apuka vagyok.
Ennyi erővel az egy éves meg a két éves is félrenyelhet egyedül...
Kedves apuka, én a játékot hagynám ki! szépen megvan a ritmus, fürdés, vacsi, és amikor már ellazult, akkor játék? lehet, hogy emiatt felébred, felspannolja magát, emiatt nem tudjátok lerakni!
azzal nagyon elronthatsz mindent ha nappal felkeltegeted! ezt azonnal felejstd el, hozzászoktatod és éjszaka is kelni fog, egy életre rossz alvási szokásokat alakíthatsz így ki.
másrészt nem piheni így ki magát ha kelted, így ezért se tud elaludni éjszaka, mert túlpörög és ha nagyon fáradt akkor a babák nem elájulnak mint mi, hanem felpörögnek.
na meg legfőképpen azért se keltsd mert alvás közben fejlődik az idegrendszere, nem szabad, ne csináld!!!
azon kívül persze még millió oka lehet a nem alvásnak, én biztos megpróbálnám, hogy közvetlenül altatás előtt megkínálnám tápszerrel, az jó kis lezárása a napnak, a nagy játékból le tud csillapodni, kicsit kinyújtózni, átállni az alvásra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!