Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos baba nem akar...

9 hónapos baba nem akar aludnibesténként. Mit tegyek? Praktikák javaslatok?

Figyelt kérdés

Szóval egy 9 hónapis kislány.Napközben is szokott aludni rendesen,talán azt se viszi túlzásba,de teljesen normális.Este 20 órakkor fürdetjük,utána vacsi(1 üveg jóéjt papi ha még éhes akkor folyékony tejpép,de nem mindig kell neki) utána egy kis játék és olyan 21 óra felé altatás...lenne.Tegnap is kb 23 órakkor fent volt még,kuszik mászik,feláll,leül stb,ha altatni akarjuk akkor sír.Már esti kaja után ugy néz ki hogy mindjárt alszik,dörzsölgeti a szemét,ásitozik,de nem akar aludni.Mit tegyünk,mt csinálunk rosszul,mit tegyünk másképp?

Én az apuka vagyok.

2013. jan. 31. 13:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9-es vagyok az én gyerekem sötétben abszolút nem alszik igazábol még azt elfelejtettem hozzá tenni hogy fél a sötétben,a kislámpa felkapcsolása hozzásegített az elalváshoz. Úgyhogy nem vagyunk egyformák
2013. jan. 31. 14:21
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekem is 9 hónapos lányom van. Én egy hete csináltam vele azt hogy a napi 3 *fél órából lett délelőtt egy fél óra duán meg ha minden jól megy 2. Pár nap alatt átállt, egy két napig szenvedtünk mikor nem hagytam elaludni reggel :). ha a foga zavarja ő sem sír de mégsem tud aludni. meg hát ugye érdekes a világ már egyre nehezebben megy az elalvás.
2013. jan. 31. 14:25
 13/18 anonim ***** válasza:
10 hónapos gyereket ott mersz hagyni magában fekve tejet inni? Nekem ez fura,az is, hogy már maga iszik mondjuk ez lehet de nem félted,hogy félrenyel?
2013. jan. 31. 14:32
 14/18 anonim ***** válasza:
13# Miért ne hagynám? Már szalad nyolc foga van darabosat eszik. Nem tudom másoknál milyenek a tíz hónaposak,nálam mind a három ilyen volt.
2013. jan. 31. 16:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel az egy éves meg a két éves is félrenyelhet egyedül...

Kedves apuka, én a játékot hagynám ki! szépen megvan a ritmus, fürdés, vacsi, és amikor már ellazult, akkor játék? lehet, hogy emiatt felébred, felspannolja magát, emiatt nem tudjátok lerakni!

2013. jan. 31. 17:34
 16/18 anonim válasza:
Én vagyok ennek a 9 hónapos kislánynak az anyukája és a párom nagyon szépen le írt mindent.Az esti játszásáról csak annyit nem mi akarjuk,hogy játsszon fürdés és vacsi után amikor már fárad hanem a lányunk kezdi el egy idő után és valamikor hajnalig csinálja, de van olyan is,hogy 21 órakor el alszik és hajnali 1 órakor fel kel csak azért,hogy játsszon.Pedig van vele foglalkozva napközben rendesen és még sétálni is el viszem és délután már nem is hagyom aludni és mégis fel kell vagy későn alszik el, de egyszer majd csak végig fogja már aludni az éjszakákat én már így vagyok vele.Köszönjük mindenki segítségét!
2013. jan. 31. 22:32
 17/18 anonim ***** válasza:

azzal nagyon elronthatsz mindent ha nappal felkeltegeted! ezt azonnal felejstd el, hozzászoktatod és éjszaka is kelni fog, egy életre rossz alvási szokásokat alakíthatsz így ki.

másrészt nem piheni így ki magát ha kelted, így ezért se tud elaludni éjszaka, mert túlpörög és ha nagyon fáradt akkor a babák nem elájulnak mint mi, hanem felpörögnek.

na meg legfőképpen azért se keltsd mert alvás közben fejlődik az idegrendszere, nem szabad, ne csináld!!!

azon kívül persze még millió oka lehet a nem alvásnak, én biztos megpróbálnám, hogy közvetlenül altatás előtt megkínálnám tápszerrel, az jó kis lezárása a napnak, a nagy játékból le tud csillapodni, kicsit kinyújtózni, átállni az alvásra

2013. jan. 31. 23:44
 18/18 anonim válasza:
Anyukája vagyok a kislánynak és csak annyit,hogy egyáltalán nincs felkeltve napközbe hagyom aludni akkor is!
2013. febr. 2. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!