Miért van az, hogy nem akar enni a 3 hónapos babám?
Pár nap múlva lesz 3 hónapos sajnos tápszeres egy hónapig tudtam szoptatni azt is tápszeres pótlással és 5 napja alig akar enni. 150 ml helyett 60-80 ml eszik meg és nem kell neki több és nem is éhezik meg előbb ahogy előtte.
Mi lehet az oka? Lehet valami baja van vagy csak egyszerűen most kevesebbet kér?
Valaki volt igy ezzel?
Nálunk is hasonló a helyzet, még nem jöttem rá az okára.
12 hetes a kislányunk, az elmúlt pár napban a kaja 3/4-nél tolja ki a nyelvével a cumit, és tolja el az üveget.
Eddig simán megevett 170-et, de most nem kell neki. Mivel így is csak 4x eszik egy nap - amit keveslek - úgy szoktam, hogy kaja után pózt váltok, vagy várok pár percet, és megkínálom megint. Így megeszi az adagját, de a 20 perces kaja időből lett 40 perc.
Leírom a mi helyzetünket, és mielőtt még bárki elkezdene lepontozni, nem riogatni akarlak, de ne zárd ki, mint lehetőséget, nehogy úgy járjatok, mint mi.
Kisfiam 3 hétig kizárólag anyatejet kapott, egy hónapos korától már csak tápszert. Jó evő volt, 3 óránként 130 ml. Két hónapos kora körül elkezdett csökkenni. Orvos, védőnő semmit nem mondott. Eljutottunk oda, hogy álmában tudtam csak megetetni, mert ha meglátta a cumisüveget ordított, álmában viszont szépen evett. Ez már hetekkel később volt, de még mindig nem mondtak nekem semmit, csak, hogy fejlődik, nincs gond... igenám, de ha én nem etettem volna álmában, akkor nem fejlődött volna. Egy idő után a bőre kiszáradt, azt mondták nem jó babaolajat használok. A kakik és a pukik bűzösek lettek, azt mondták van ilyen. Az napokat végig ordította, látszódott, hogy szenved. Ekkor már eltelt két hónap. Megelégeltem, elvittem másik orvoshoz, kapásból megmondta úgy hogy meg sem nézte még, hogy tejfehérje érzékeny. Váltottunk tápszert elmúlt a bőr és széklet probléma, viszont az étvággyal nem büszkélkedhetünk azóta sem, de legalább kiderült a gond.
Remélem nálatok csak átmeneti étvágytalanságról van szó, de ha jelentkezne a többi tünet is mondd el az orvosnak!
Naponta ő is 4x eszik es megeszi szepen azt a bizonyos 70ml-t de utana kiköpi. Hiaba probalaom meg neki adi akar 10akar 30perc mulva nem fogadja el.
Szoktam neki ket etetes között teat adi pár kortyot iszik belőle nem sokat.
De nem ertem.
2630grammal jöttünk ki a kórhazból tegnap volt 5680gra m hizik rendesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!