Meddig normális a sárgaság a babáknál? Most vagyunk 5 hetesek, a gyerekorvos azt mondta, hogy még mindig kicsit sárga, és hogy itassuk, de pohárból nem nagyon akar inni.
Nekem is tovább volt sárga a kislányom, azt javasolta a doktornőnk, hogy keltsem 3 óránként és etessem minél többet, úgy múlik hamarabb, így is lett. Az a lényeg, hogy jól gyarapodjon a súlya, akkor nem gond, el fog múlni :-) Én emiatt nem itattam vele semmit, csak anyatej minden mennyiségben, neked is ezt javaslom.
2,5 hós kislány anyukája
Juj, de buta vagyok, elírtam!
Javítás: cumisüvegből nem akar inni, pohárból még nem próbáltuk. :)
Ill. kiskanállal érdemes próbálkozni?
szia,
igen, 1 kg-ot hízott 1 hónap alatt, az orvos meg volt elégedve.
napi 80-100 grammokat eszik. kizárólag anyatejes. vizet nem nagyon hajlandó elfogadni cumisüvegből, nagyon fintorog.
(babavíz)
ezt a kamillás-édeskömény mixet gyógyszertárban veszed?
Első vagyok. Ezt a teát a DM-ben vettem, ez az egyetlen, amit úgy árulnak, hogy 0 hónapos kortól lehet adni, rendes filteres tea. Előtte próbáltuk a magokat őrölve, leforrázva, de azt nem szerette, szerintem túl tömény volt.
Én is teljesen anyatej párti vagyok, de ez a túlzott "csak anyatejet szabad adni" kampány elég sok esetben azt látom, hogy nem vezet jóra. Egyik anyatejes babás ismerősömék most voltak bent kórházban, mert kiszáradt a 3 hetes baba, nem tudott annyit enni, de nem adtak neki mást. Mindegy is. Én is annyit szoptatom, amennyit csak tudom, igény szerint napi 8x-9x. Emellett kapja ezt a teát (egész napra elosztva 1-2 decit, nem sokat). Azóta nem hasfájós, kicsit segít átmosni őt, könnyebbek kakil, pukizik, és biztos, hogy a több folyadék segített a sárgaságban is. Kiskanállal érdemes próbálkozni, bár az is olyan, hogy nagyobb mennyiséget nem tudsz vele megitatni. A miénk is szépen iszik pohárból, kanállal is, de azért cumisüvegből a legjobb... pedig mi is próbáltuk kerülni.
köszönöm a teás tippet! meg fogom nézni akkor. :)
nem is az, hogy kerüljük, hanem nem szeret belőle inni. de aztán lehet, hogy a babavíz nem túl finom neki. :)
NUK van nekünk.
nagyon fáradt vagyok! D
alkalmanként 80-100 gramm..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!