Normális, hogy a szerdán jöttünk haza a kórházból az újszülött babánkkal, de a gyerekorvos még nem jött ki, és csak holnapra ígérte magát?
Mi csütörtöki napon jöttünk haza, másnap délelőtt a védőnő kinn volt, délután pedig a háziorvos jött ki.
Én úgy tudom, minél gyorsabban ki kell menniük az újszülöttekhez.
Mi keddi napon jöttünk haza, szerda reggel 8kor már itt volt a védőnő és a gyerekorvos is.
Védőnő mindent elmondott gyorsba, amit meg kell csinálni a gyereknél naponta. pl. szájpenész ellen, köldök ápolás, etc.
Addig a gyerekorvos "részletesen" átnézte a gyereket. Mindent rendben talált és írt ill. pecsételt a kis könyvébe is.
Kb. 30 percet voltak nálunk.
Következő héten hétfőn már csak a védőnő jött ki hozzánk. Mindent megnézett a gyereken, majd azon a héten csütörtökre hívott be minket súlymérésre.
Nálunk az orvos 2szer volt.
Ha tud rólatok és beígérte, akkor ne aggódj, lehet, hogy sok újszülöttje van és még a rendelésen 3 a tanácsadáson is ott kell lennie. Igaz mi hétvégén jöttünk haz és keddne voltak itt a védőnőnk és az orvos is.
Van a házi orvosod, nincs szabadságon, bejelentetted neki, hogy otthon vagytok?
Mert másnap ki kell mennie. De nálunk volt a védőnő, csak a helyettes tudott volna kijönni, de a védőnő azt mondta, nem küldi ki, mert látja, hogy minden rendben van a kicsivel. Több, mint 4 kiló volt, szoptattam, semmi szükség nem volt az orvosra. Így egy héttel később jött hozzánk is, de megbeszélés alapján.
Főleg azért hiányzik , hogy nem jött ki, mert a kórházból 2,5 nap után kiraktak, túl sok infót nem kaptunk a gyermekről.
Nekem hiányzik, hogy nem volt itt, nem mondott el alapinformációkat, pl. hogy milyen betegségei lehetnek, mit figyeljünk stb...
Végig kérdeztük az összes ismerőst és rokont mindenki azt mondta, hogy aznap, de legkésőbb másnap kijött a gyerekorvos és megnézte a csecsemőt. És én is ezt tartanám normálisnak.
Nem várom el , hogy minden kis dologért ideszaladgáljon bárki, simán elviszem bárhová, de ugye ez egy újszülött nem feltétlenül kellene szállítani 1-2 hétig ha nem muszáj.
Nem akarom beperelni, pont nem érdekel, hogy mi a törvényben rögzített határidő, inkább az, hogy az elkövetkezendő mennyire lelkiismeretes orvos fogja gyógyítani a gyerekemet. Ez a lépés mindenesetre nem segítette elő a bizalom kifejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!