Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek normális hozzászól...

Szerintetek normális hozzászólások ezek egy gyerekorvos részéről?

Figyelt kérdés
Öt hónapos a babám, és megjegyezte, hogy egy ekkora gyereknek már nem kellene ébrednie éjszaka... Nem értettem ezt, hogyan gondolja. Anyatejes baba, szerintem természetes, hogy ébred. A másik, hogy mondta kezdhetem a hozzátáplálást, ha akarom. Mondtam, hogy nem, nem akarom. Ráér az majd hat hós korában. Aztán szigorú tekintettel mondta, hogy akkor már mindenképpen el kell kezdenem, bármilyen jól fejlődik a baba. Mintha kb. sajnálnám tőle vagy valami, pedig nem erről van szó. A WHO ajánlása az, hogyha van anyatej, akkor hat hós korig az legyen a kizárólagos táplálék. Én egyszerűen ezt tartom helyesnek.
2012. aug. 27. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%

Lehet arra gondolt hogy most van pl. Őszibarack, amit frissen adhatsz neki, tök, burgonya, alma....

Most van szezonja minden gyümölcsnek, 1 hónap múlva már csak a mirelitet vagy az üvegeset tudod adni.

Nem kell annyira tartani a hozzátáplálástól, hisz 2-3 hétig alig eszik csak keveset , mert ú neki a dolog, idő mire 1-1 szopit kiváltotok, és lehet nagy súlyú a baba, nem elég már neki a szopi!

2012. aug. 27. 14:58
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
Érdekes gyerekorvos... Az én kislányom is anyatejes volt, 5 hónapos korában még javában felkelt éjszaka szopizni. Sőt, 11 hónapos koráig gyakorlatilag mást nem is nagyon akart enni. 6 hónapos korától próbálkoztam a hozzátáplálással.
2012. aug. 27. 15:01
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az egyesnek téli babánál én is kivárnám de most kár megfosztani a vitamin dús friss idény gyümölcsöktől.
2012. aug. 27. 15:04
 4/16 Kiki01 ***** válasza:
80%
Valamiért a mi doktor nénink is 5 hónapos korban javasolta a hozzátápit, lehet hogy ez itthon valami protokoll. Nem vitatkoztam vele, de én is 1 hét híján megvártam a 6 hós kort.
2012. aug. 27. 15:04
 5/16 A kérdező kommentje:
Végülis azt mondta, hogy fagyasszak le barackot. Nincs bajom egyébként az orvossal. Nem félek a hozzátáplálástól, sőt várom már. Három hét múlva szerintem még lesz barack amit kaphat. Egyébként nagy baba tényleg, de, ha most el is kezdenék egy-két kanál barackkal kezdeni, nem hiszem, hogy attól olyan sok plusz kalóriára tenne szert. Nem akarom semmiféle vitamintól megfosztani.
2012. aug. 27. 15:09
 6/16 anonim ***** válasza:
53%

Én veled értek egyet. Az, hogy éjjel ébred, még tök normális. Megtörténhet, hogy még egy év múlva is fog ébredni. Az is normális. :)

A hozzátáplálás: a világon semmi vitamintól nem fosztod meg. Az anyatej tartalmaz mindent, amire szüksége van. Én megvárnám a 6 hónapot, anno meg is tettem. Ráér még az emésztőrendszere átállni más jellegű kajára. Szerintem.

2012. aug. 27. 15:17
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

Ha hat hónapos korára szeretnéd az egyik szoptatást kiváltani, akkor valóban elkezdheted már most. De ha ezt csak 7 hós korára akarod elérni, akkor várj. Én 4,5 hósan adtam neki először egy kis kanál almalevet, és 6 hónapos volt mire teljesen kiváltott a gyümölcs egy szoptatást.

Szerintem ha most megkínálod, akkor még az nem hozzátáplálás, mert kis mennyiségtől még nem lakik jól, csak megismerteted vele az ízeket, hogy mire eljön az idő már ismerje (és te is közben megtudod mi ízlik neki jobban).

2012. aug. 27. 15:50
 8/16 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam, hogy lassan kezdem. Mondjuk először egy kanálka alma vagy baracklé. Szép lassan szeretnék haladni, figyelem, hogy reagál rá. Nem hajt a tatár.
2012. aug. 27. 15:53
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján ahogy írtad, nem biztos, hogy ezeket támadóan értette. A babák szervezete 6 hetes korra megérik arra, hogy átaludják az éjszakát, tehát semmi bajuk nem lesz akkor, ha éjszaka nem kelnek fel enni, kibírják az esti lefekvéstől a reggeli ébredésig. Persze nem minden baba van így, az én lányom 21 hónapos koráig ébredt éjjelente, akkor hagyta abba, amikor saját magától elhagyta a szopizást nappal és éjjel.

A hozzátáplálást 6 hónapos korban tényleg el kell kezdeni, mert addigra kiürülnek a tartalékok a babánál, anyatejjel pedig már nem tudod fedezni az igényeit. Én is 6 hós koráig szoptattam a lányomat. :-)

2012. aug. 27. 16:10
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapos koráig _csak_ szoptattam a lányom.
2012. aug. 27. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!