Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek normális hozzászól...

Szerintetek normális hozzászólások ezek egy gyerekorvos részéről?

Figyelt kérdés
Öt hónapos a babám, és megjegyezte, hogy egy ekkora gyereknek már nem kellene ébrednie éjszaka... Nem értettem ezt, hogyan gondolja. Anyatejes baba, szerintem természetes, hogy ébred. A másik, hogy mondta kezdhetem a hozzátáplálást, ha akarom. Mondtam, hogy nem, nem akarom. Ráér az majd hat hós korában. Aztán szigorú tekintettel mondta, hogy akkor már mindenképpen el kell kezdenem, bármilyen jól fejlődik a baba. Mintha kb. sajnálnám tőle vagy valami, pedig nem erről van szó. A WHO ajánlása az, hogyha van anyatej, akkor hat hós korig az legyen a kizárólagos táplálék. Én egyszerűen ezt tartom helyesnek.
2012. aug. 27. 14:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%

A gyerekorvos csak elmondta a véleményét.Szerintem igaza van kaja ügyileg.A legújabb amire rájöttek a tudósok, hogy 4-6 hónapos kor között érdemes bevezetni a glutént, mert így kisebb a lisztérzékenység kialakulása a későbbiekben. Gondolom igény szerint szoptatod a babádat.Ha felkel éjszaka és te bírod ezt akkor az egyéni szoc. probléma. Viszont sokáig fog tartani mert ahogy nő egyre nehezebb lesz az éjszakai evésről leszoktatni.Megszokja a gyomra, hogy éjszaka is enni kell.Gondold el az ő pici gyomrának is pihenni kéne éjszaka..

Várom a kedves lepontozókat!

2012. aug. 27. 18:00
 12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó! Tudnál tanácsot adni, hogy szoktassam le az éjszakai evésről? Nem tudom, hogy szoptatsz-e, de a szopi, nemcsak a táplálkozást jelenti, hanem megnyugvást is a babának. Neki már kinn van a két alsó foga, mielőtt kibújt neki legalább háromszor ébredt meg, és nem azért, mert éhes volt, hanem, mert összebújásra vágyott és ez megnyugtatta. Talán hagytam volna ordítani, mondván, elég nagy már és nem tudom leszoktatni majd az éjszakai kelésről? Mikor ilyen kegyetlen melegek voltak és szomjas volt éjjel, akkor is úgy gondolkodtam volna, hogy majd eszik reggel érdekes lett volna, mivel nem eszik és nem iszik mást anyatejen kívül. Hát igen, "szoc probléma", hogy kelek. Na, nekem ez ütötte a biztosítékot... Minden szakirodalom a hat hós szoptatás preferálja kizárólagosan, ha van anyatej. Ha valaki ezt másképp teszi az az Ő dolga..., én így látom helyesnek.
2012. aug. 27. 19:04
 13/16 anonim ***** válasza:
30%
Ha szerinted az helyes amiket az idióta WHO kitalál csináld azt,de én a helyedben inkább az orvosra hallgatnék,5 hónaposan elkezdhetnéd már a hozzátáplálást, a másik meg elvileg tényleg 5-6 hónaposan már átalussz az éjszakát,de persze csak akkor ha egy nap nem 8szor szoptatják csak reggel és este,te dolgod,de az orvosod jót akart,sok anyuka szenved mert sokáig halogatta a hozzátáplálást
2012. aug. 27. 20:12
 14/16 anonim ***** válasza:

11-es vagyok!

Én nem bántásnak szántam a válaszom, csak leírtam a véleményem ugyanis kérdezted!Amin meg kiakadtál egyéni "szoc probléma" az magyarul azt jelenti, hogy ha neked ez így jó hát csináld te problémád.Szerintem probléma szerinted biztos nem.Mások vagyunk. A szoptatásról meg csak annyit, hogy én ugyan nem szoptatok, tápszeres a babóm. Viszont a tesóm igen és neki nem kel éjjel a 9hónaposa, viszont már 6hetesen sem kelt.Szóval az éjszakai ébredés nem függ össze a szoptatással.Ha éjjel felébred a baba akkor lehet neki vizet is adni, mert lehet, hogy csak szomjas.A víz nem méreg!A babát véleményem szerint nem kell a széltől is óvni, mert annál érzékenyebb lesz mindenre.Újra megismétlem én csak a véleményem írom le és ha egy kicsit is felnőtt vagy megérted, hogy ez az én véleményem az meg a tiéd és ennyi!

2012. aug. 27. 21:28
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem méreg a víz. Persze, igazad van. Én is azt fogyasztok nappal és nem üdítőt, csakhogy a babám kiköpi a vizet. Erre még az orvos is azt mondta, hogy akkor ne erőltessem. Cumisüveget nem fogadja el. Éjjel pedig nem fogok nekiállni kiskanállal bohóckodni. Tök jó, hogy a húgod gyereke nem ébred 9 hónaposan. Az én babám 5 hónapos, szóval van még időnk... Nem mondom, hogy nem probléma az éjszakai kelés, mert fáradt vagyok, de van, amikor egész jól kialszom magam. Én nem fogom ordítani hagyni az 5 hónapos csöppségem éjjel, csak, mert nekem fárasztó. Majd, ha még másfél évesen is ezt csinálja, akkor az már lehet problémásabb lesz. A gyerekem 2 hónaposan végig aludta szinte az éjszakát (este 8-tól reggel fél hatig), ez a fogzás elkezdésekor nagyon megváltozott. Volt, hogy háromszor is ébredt éjjel. Rám volt szüksége, mert fájt az ínye. Mással nem tudtam segíteni neki, csak azzal, hogy odabújik hozzám és cicizik. Na, most, ha erre valaki azt mondja, hogy nem csinálná, arra nem tudok mit mondani. Aki gyereket vállal, annak tisztában kell lennie azzal, hogy éjszaka bizony nem fog végig szunyálni. Hozzátáplálás. Tápszeres babát lehet előbb hozzátáplálni, bár, ha az enyém az lenne, akkor sem 3-4 hósan kezdtem volna, hanem 5-6 hósan. Ez meg az én véleményem.
2012. aug. 27. 21:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is fura a dokid. Amúgy azért kell (ajánlott) elkezdeni hathónapos korban a mellétáplálást, mert a Babácska feltöltött vasraktárai kb. ekkorra kiürülnek. Az anyatejnek nagyon alacsony a vastartalma, mondjuk cserébe szuperül hasznosul :)

Látni fogod, ha megérett a hozzátápira. Kinézi a szátokból a kaját, nyúl az ételért, stb.

Egy barátunk kislánya semmit nem fogadott el az anyatejen kívül hét hónapos koráig, mégis szuperokos, egészséges kislány! :)

2012. aug. 29. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!