Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos baba nem akar...

9 hónapos baba nem akar aludnibesténként. Mit tegyek? Praktikák javaslatok?

Figyelt kérdés

Szóval egy 9 hónapis kislány.Napközben is szokott aludni rendesen,talán azt se viszi túlzásba,de teljesen normális.Este 20 órakkor fürdetjük,utána vacsi(1 üveg jóéjt papi ha még éhes akkor folyékony tejpép,de nem mindig kell neki) utána egy kis játék és olyan 21 óra felé altatás...lenne.Tegnap is kb 23 órakkor fent volt még,kuszik mászik,feláll,leül stb,ha altatni akarjuk akkor sír.Már esti kaja után ugy néz ki hogy mindjárt alszik,dörzsölgeti a szemét,ásitozik,de nem akar aludni.Mit tegyünk,mt csinálunk rosszul,mit tegyünk másképp?

Én az apuka vagyok.

2013. jan. 31. 13:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nem kell már nei annyi napközbeni alvás! Az én lányom 9hósan kezdett átállni a napi 1-re! Szenvedés is volt az az idő. 2hét alatt átállt. most reggel 7kor kel, alszik 2,5órát 11től. És este 7-fél8kor máe alszik. És csak reggel kel. Próbáljátok kihúzni az alvásokat és csak 1 legyen hosszú, a másodiknál ébresszétek fel!
2013. jan. 31. 13:57
 2/18 anonim ***** válasza:
jah, és ő utána, ha már kihúzogatjátok az időket, akkor 1 idő után ő automatikusan átáll! Csak kicsit segíteni kell neki! Hajrá
2013. jan. 31. 13:58
 3/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én lányom is így van és ennyi idős! Én már nagyon sok mindent kipróbáltam! Napközben is 2 szer alszik de csak keveset! Én hagyom játszani! Máskülönben csak ordít,ha altatom!
2013. jan. 31. 14:04
 4/18 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a problémám van.9 hónapos a kisfiam.2 napja előrébb hoztam az alvásidőket.11 helyett fél10-10 fele alszik 1 kicsit,majd 1-2 fele kb 2 órát.8kor már alszik azóta.Vagy ez vagy pedig tényleg legyen egy alvás.Az én fiam még nem bírná!
2013. jan. 31. 14:07
 5/18 A kérdező kommentje:
Az a bordasztó hogy napközben sem alszik sokat ,fél,max 1 órát,az anya nem hagya aludni hogy este álmosabb legy de akkor se akar aludni.
2013. jan. 31. 14:07
 6/18 anonim ***** válasza:
Fogzik,mozgásfejlődés,szeparációs szorongás.Ezek ellen tenni sajnos nem sokat lehet!A szobába legyen sötét,betehettek valami nyugtató zenét.Többet nem tudok,mi is ezzel küzdünk.
2013. jan. 31. 14:10
 7/18 A kérdező kommentje:

Hihi mekkorát fogok röhögni ha anyu is ir ide,és nem tudja hogy a párja kérdezte :D

Szóval kicsi Kitti nem akar aludni!!!

2013. jan. 31. 14:11
 8/18 A kérdező kommentje:
A foga jön ez tény,de nem hisztizik,nem sír a gyerek magától.Vigyorog,játszani akar stb.Ssoktunk neki adni fájdalom csillapítót ha fáj a foga,de az alvásba abszolut nem szól bele.
2013. jan. 31. 14:16
 9/18 anonim ***** válasza:
Hogy a gyerekek jobban aludjanak sokat kell a jó levegôn lenni, sokat sétálni.Mi napi 3-4 órát sétálunk persze akkor is alszik. Egyébként az én fiammal is ez volt, pont 9 hónaposan. Lefektettem persze sírt, idônként bementem hozzá megnyugtatni, de nem vettem ki az ágybol. Az elsô nap elég sokáig tartott de mindennap kevesebb és kevesebb ideig. Ma már lerakom odaadom a tejecskéjét behajtom az ajtót és magátol elalszik. Most vagyunk 10 hónaposak.
2013. jan. 31. 14:18
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Napközben hányszor alszik? Ha többször, akkor tényleg érdemes lehet a napi 1x alvást megpróbálni.Az én lányom is ilyesmi idősen szokott át az egyszer alvásra, mert napi 2x aludt kb. félórát. Aztán ahogy átállt, napi 1x aludt, de 2,5-3 órát!
2013. jan. 31. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!