A sóskát és a céklát hogyan készítsem el 7 hós babámnak?
Én a céklát krumplihoz és almához szoktam adni, egybefőzöm őket, és leturmixolom.
Vagy ha sütök sütőtökt, akkor megsütöm azt is vele együtt fóliában. A sütőtököt nem fóliázom, csak a céklát.
Arányait tekintve monduk 1 cékla, 2 alma, 1 krumpli, így nem lesz annyira tömény.
Van hogy teszek bele egy babakekszet, vagy egy kocka husit, attól függ, milyen nap van.
Husit nem kap minden nap.
Én sóskát felolvasztom, ha mélyhűtött, általában az van itthon. Picit forró vízben megpárolom, majd leöntöm a főzővizet róla. Krumplit külön főzöm ki neki. MAjd ha kész mindkettő, összeturmixolom. Pici gyümölcscukor mehet bele, mert a sóska elég savanykás.
A céklát jó sokáig kell párolni, legalább egy óra kell neki, hogy megpuhuljon, amikor megpuhult, akkor hozzáadom a krumplit és együtt párolom tovább. Kész, turmix, etetés. Bolondíthatod e két főzit csirkemellel is.
Az én babám nagyon szereti mindkettőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!