Hogyan készítsem el a 4 hónapos babámnak a sütőtököt?
Sziasztok!
15-én volt 4 hónapos a lányom, elkezdtük a hozzátáplálást, mert 2 hónapos kora óta tápszeres. Eddig bébiételt vettem, sütőtök-almásat, de úgy döntöttem, hogy jobban szeretném magam elkészíteni neki. Megpucoltam az almát és a sütőtököt is, kimagoztam, felvágtam kis kockákra. Olvasgattam recepteket, hogy főzzem meg, aztán tápszerrel turmixoljam. Miket lehet még neki adni? Köszönöm
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én mindent párolok a Fiamnak, úgy benne marad aminek benne kell maradnia :) Külön párold őket, mert pl. a krumpli nem puhul meg, ha együtt párolod az almával.
Burgonyával is adhatod, almával is. Forralt vízzel is turmixolhatod, nem feltétlen kell tápszerrel.
A babáknak (ilyenkor még) nincs szükségük a változatosságra, ha egy hete kezdted kóstoltatni a dolgokat, akkor még a leveknél kellene tartani (alma, répa, stb.). Arra figyelj, hogy ne kapjon túl sokszor sütőtököt, répát, mert narancssárga lesz a tenyere-orra :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy egye a félévesem azt amit mi...
A bébiétel és az otthon készített az nem ugyanaz! A babakajákat speciális eljárással gyártják, így üvegesből minden korábban adható egy picivel.
Négy hónapossal csak kóstoltatni kell (szokja az ízeket), nem mennyiséget kell, hogy egyen!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én sütőben sütöm, aztán turmixolom.
Nyersen pucolni olyan macerás. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!