Hogyan készítsem el a 4 hónapos babámnak a sütőtököt?
Sziasztok!
15-én volt 4 hónapos a lányom, elkezdtük a hozzátáplálást, mert 2 hónapos kora óta tápszeres. Eddig bébiételt vettem, sütőtök-almásat, de úgy döntöttem, hogy jobban szeretném magam elkészíteni neki. Megpucoltam az almát és a sütőtököt is, kimagoztam, felvágtam kis kockákra. Olvasgattam recepteket, hogy főzzem meg, aztán tápszerrel turmixoljam. Miket lehet még neki adni? Köszönöm
Én mindent párolok a Fiamnak, úgy benne marad aminek benne kell maradnia :) Külön párold őket, mert pl. a krumpli nem puhul meg, ha együtt párolod az almával.
Burgonyával is adhatod, almával is. Forralt vízzel is turmixolhatod, nem feltétlen kell tápszerrel.
A babáknak (ilyenkor még) nincs szükségük a változatosságra, ha egy hete kezdted kóstoltatni a dolgokat, akkor még a leveknél kellene tartani (alma, répa, stb.). Arra figyelj, hogy ne kapjon túl sokszor sütőtököt, répát, mert narancssárga lesz a tenyere-orra :)
Nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy egye a félévesem azt amit mi...
A bébiétel és az otthon készített az nem ugyanaz! A babakajákat speciális eljárással gyártják, így üvegesből minden korábban adható egy picivel.
Négy hónapossal csak kóstoltatni kell (szokja az ízeket), nem mennyiséget kell, hogy egyen!
Én sütőben sütöm, aztán turmixolom.
Nyersen pucolni olyan macerás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!