Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye nem csinálok bajt?...

Ugye nem csinálok bajt? Hozzátáplálás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4,5 hós a kisfiam, anyatejes. Egy hete elkezdtem a hozzátáplálást.

A védönő azt mondta h ha anyatejes ráérek 7-8 hónaposan, de akar addig várni a franc...

Minden nap ugyanabban az időpontban adok neki pár kanál almát(3-4 napig), ma már kapott barackot.

Ezzel nem csinálok bajt, ugye?

Köszönöm!

2013. jan. 29. 11:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
Ha elfogadja, add Neki nyugodtan. Nem csinálsz vele semmi bajt.
2013. jan. 29. 11:34
 2/14 anonim ***** válasza:
60%

Én nem tudom némelyik védőnő honnan jött vagy hol él. A holdon tán? Ilyen hülyeségre ne hallgass. Tégy belátásod szerint!

Viszont én kizárólag anyatejes babát nem táplálnék hozzá 4,5 hósan. Nincs még semmi másra szüksége az anyatejen kívül. Még egy hónapot vártam volna, de ez a te döntésed.

2013. jan. 29. 11:34
 3/14 gabszem ***** válasza:
42%
semmi baja nem lesz, de egyelőre keveset adj neki, és fokozatosan növeld a mennyiséget. Én barackkal és sütőtökkel kezdtem. Bár én 8 hetesen elkezdtem adni napi pár kanál őszilevet vagy sütőtöklevet, mert nem bírt kakilni és a védőnő is mondta hogy nyugodtan lehet. Azóta nincs semmi gond a kakival, most lesz 1 éves.
2013. jan. 29. 11:35
 4/14 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem nem csinálsz bajt! Nekem a védőnő mondta, hogy elkezdhetem neki adni a gyümölcsöt :) Az én kislányom is 4,5 hónapos de már pár hete elkezdtük mert nem nagyon akart enni és azért!
2013. jan. 29. 11:36
 5/14 anonim ***** válasza:
45%

Az én lányom is anyatejes, mégis elkezdtem 4,5 hónaposan a kóstoltatást, de a hozzátáplálást nem. Sokfélét megkóstoltattam vele, de csak 5,5 hónapos korára váltottam ki egy étkezést.

A védőnőd meg nem normális ezzel a 7-8 hónappal...

2013. jan. 29. 11:47
 6/14 anonim ***** válasza:
31%
Dehogy tettél rosszat 4 hósan már simá ellehet kezdeni a hozzátáplálást.
2013. jan. 29. 11:53
 7/14 anonim ***** válasza:
64%

A 7-8 hónapos kor nyilván erős túlzás (bár egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig csak anyatejet fogadott el, nyilván nem véletlenül).

Itt olvashatsz erről:

[link]

2013. jan. 29. 12:02
 8/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

A 7-8 hónapot túlzásnak tartottam. Igazából tudom, hogy nekik a legjobb még az anyatej. Nyilván nem akarom 1hónap múlva már csak ilyenekkel etetni, de szeretném kóstoltatni vele az ízeket, és azt hiszem napi 1x talán belefér :)

Csak olyan bizonytalan voltam, ez a hozzátáplálás egy mumus :)

2013. jan. 29. 12:12
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

Az "felejtődik" el sokszor, hogy ugyan nem eszik egyből mennyiséget a baba, egy kanál "idegen" eredetű táplálék is meg tudja bontani az emlésztőrendszer egyensűlyát, a beleket bevonó védőréteget, amit az anyatej kialakított. Természetesen az nem "előírás", hogy valóban meg is betegedik vagy allergiás lesz a gyermek, de az megfontolandó, hogy az ilyen megbetegedésekkel, tünetekkel küzdő babák, gyerekek, felnőttek kórelőzményében szinte mindig megjelenik a korai hozzátáplálás...

Ahogy a "disz"- eknél is. Nem biztos, hogy diszes lesz a gyermek ha nem mászik, de szinte az összes diszes gyerek előzményéből kiderül, hogy kimaradt a mászás.

Szóval ha a "kockázatot" csökkenteni szeretnéd, akkor még várj, ha "bevállalod", akkor kóstoltass.

2013. jan. 29. 12:33
 10/14 anonim ***** válasza:
73%

Szia! Én ha ujra kezdhetném, napra pontosan kivárnám a 6 hónapot a hozzátáplálással. Nekem rengeteg tejem volt és 5 hónapos korára teljesen belejött a kanalas evésbe a babám. 6 hónapos korára napközban a szájába sem veszi a cicimet. Most 10 hónapos és csak is kizárólag éjszaka szopik. Azt is nagy dünnyögve.

Ha van sok tejed várj még!

2013. jan. 29. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!