Ugye nem csinálok bajt? Hozzátáplálás?
Sziasztok!
4,5 hós a kisfiam, anyatejes. Egy hete elkezdtem a hozzátáplálást.
A védönő azt mondta h ha anyatejes ráérek 7-8 hónaposan, de akar addig várni a franc...
Minden nap ugyanabban az időpontban adok neki pár kanál almát(3-4 napig), ma már kapott barackot.
Ezzel nem csinálok bajt, ugye?
Köszönöm!
Én nem tudom némelyik védőnő honnan jött vagy hol él. A holdon tán? Ilyen hülyeségre ne hallgass. Tégy belátásod szerint!
Viszont én kizárólag anyatejes babát nem táplálnék hozzá 4,5 hósan. Nincs még semmi másra szüksége az anyatejen kívül. Még egy hónapot vártam volna, de ez a te döntésed.
Az én lányom is anyatejes, mégis elkezdtem 4,5 hónaposan a kóstoltatást, de a hozzátáplálást nem. Sokfélét megkóstoltattam vele, de csak 5,5 hónapos korára váltottam ki egy étkezést.
A védőnőd meg nem normális ezzel a 7-8 hónappal...
A 7-8 hónapos kor nyilván erős túlzás (bár egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig csak anyatejet fogadott el, nyilván nem véletlenül).
Itt olvashatsz erről:
köszönöm a válaszokat!
A 7-8 hónapot túlzásnak tartottam. Igazából tudom, hogy nekik a legjobb még az anyatej. Nyilván nem akarom 1hónap múlva már csak ilyenekkel etetni, de szeretném kóstoltatni vele az ízeket, és azt hiszem napi 1x talán belefér :)
Csak olyan bizonytalan voltam, ez a hozzátáplálás egy mumus :)
Az "felejtődik" el sokszor, hogy ugyan nem eszik egyből mennyiséget a baba, egy kanál "idegen" eredetű táplálék is meg tudja bontani az emlésztőrendszer egyensűlyát, a beleket bevonó védőréteget, amit az anyatej kialakított. Természetesen az nem "előírás", hogy valóban meg is betegedik vagy allergiás lesz a gyermek, de az megfontolandó, hogy az ilyen megbetegedésekkel, tünetekkel küzdő babák, gyerekek, felnőttek kórelőzményében szinte mindig megjelenik a korai hozzátáplálás...
Ahogy a "disz"- eknél is. Nem biztos, hogy diszes lesz a gyermek ha nem mászik, de szinte az összes diszes gyerek előzményéből kiderül, hogy kimaradt a mászás.
Szóval ha a "kockázatot" csökkenteni szeretnéd, akkor még várj, ha "bevállalod", akkor kóstoltass.
Szia! Én ha ujra kezdhetném, napra pontosan kivárnám a 6 hónapot a hozzátáplálással. Nekem rengeteg tejem volt és 5 hónapos korára teljesen belejött a kanalas evésbe a babám. 6 hónapos korára napközban a szájába sem veszi a cicimet. Most 10 hónapos és csak is kizárólag éjszaka szopik. Azt is nagy dünnyögve.
Ha van sok tejed várj még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!