8 hónapos babám egyáltalán nem fogadja el a kanalat. Mit csinálok rosszul?
7,5 hónapig szintén semmi, csak anyatej.
Próbálkozhatsz teljesen darabossal is:
banánkarikák (vagy fél banán), főtt répa egyben, főtt krumpli, esetleg kölesgolyó, vagy zsömle/kifli.
Az enyém 9,5 hónaposan már csak ezeket ette. Pépeset szinte alig, leginkább semennyire. Átugrotta ezt a lépést. :o)
Nálunk ugyanez, csak 9 hónapos. Az 1. válaszoló cipőjében járunk: csak olyat eszik, amin lehet jókat csámcsogni, és nem kell hozzá a kanál. Bosszantó, mert nagyon lassú így egy étkezés, de a pépeket semmilyen szinten nem fogyasztja.
Példa: adtam banánt neki, de néha ilyesztően nagy falatokat harap - gondoltam, inkább leturmixolom (ha már így ízlik neki). Utána aznap már nem kellett neki a banán...
A húst/sajtot a kezemből adom csipetekben.
Így bármiből bármennyit megeszik, de ha kanalat lát rögtön sír, és szorítja össze a száját.
Ha a kanalat a kezébe adom üresen, akkor imádja azt rágcsálni.
Köszönöm a válaszokat. Már korábban is alkalmaztam egy-két dolgot a blw módszerből, de nem igazán megy le neki a gyomrába semmi, csak marcangolja a kaját. Egyedül a kenyérhéjat és a bulátát eszi meg. Kedves utolsó esetleg van ebben tapasztalatod?
Ami még kérdésem, hogy adhatok vajon neki pár napig csak tápszert, hátha utána jobb lesz? Kielégíti a tápanyagszükségletét?
Igen, van tapasztalatom, a kislányom is így eszik:). Ha a korának megfelelő táoszer adagot megeszi, ne aggódj! Ismered a mondást? Gyerek nem hal éhen ha van előtte kaja:)!
A BLW- nek az a lényege, hogy hagyuk a babát a saját tempójában ismerkedi az ízekkel, ételekkel, azoknak állagával. Hiszen Te is sziveseben eszel szépen tálalt, omlós párolt zöldséget ropogósra sült csirkehusival, mint összetrutymózott izét, igaz;)? És az étkezés nem csak táoanyagfelvétel, hanem élvezet, amit meg lehet adni a kicsiknek is. Ha érdekel, olvasgass a mamamin, van BLW- s topik, van a fészbukon BLW- s csoport, könveket, cikkeket, recepteket is találsz a mamamin is, a fb.- on is, de a guglival is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!