Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babám egyáltalán...

8 hónapos babám egyáltalán nem fogadja el a kanalat. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Néha-néha megeszik pár kanállal, de van, hogy az elsőnél összeszorítja a száját és nem hajlandó kinyitni. Meg sem kóstolja az ételt. Az ínye meg van duzzadva, de cumisüvegből se fogadja el a főzelékeket. A tápszert eszi, de azt se adhatom neki nyakló nélkül. Annyira el vagyok már keseredve. Másnál is volt ilyen, megjött a gyerek kedve a kanalas ételekhez?
2011. dec. 9. 13:24
 1/6 anonim ***** válasza:

7,5 hónapig szintén semmi, csak anyatej.

Próbálkozhatsz teljesen darabossal is:

banánkarikák (vagy fél banán), főtt répa egyben, főtt krumpli, esetleg kölesgolyó, vagy zsömle/kifli.

Az enyém 9,5 hónaposan már csak ezeket ette. Pépeset szinte alig, leginkább semennyire. Átugrotta ezt a lépést. :o)

2011. dec. 9. 13:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Szoktam neki adni a kezébe ilyen dolgokat és azt szépen a szájába veszi, de a gyomrába nem sok minden megy le.
2011. dec. 9. 13:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez, csak 9 hónapos. Az 1. válaszoló cipőjében járunk: csak olyat eszik, amin lehet jókat csámcsogni, és nem kell hozzá a kanál. Bosszantó, mert nagyon lassú így egy étkezés, de a pépeket semmilyen szinten nem fogyasztja.

Példa: adtam banánt neki, de néha ilyesztően nagy falatokat harap - gondoltam, inkább leturmixolom (ha már így ízlik neki). Utána aznap már nem kellett neki a banán...

A húst/sajtot a kezemből adom csipetekben.

Így bármiből bármennyit megeszik, de ha kanalat lát rögtön sír, és szorítja össze a száját.

Ha a kanalat a kezébe adom üresen, akkor imádja azt rágcsálni.

2011. dec. 9. 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el:)! Az én lányom elmúlt egy éves,mostanában eszik csak kanállal. Olvass utána a BLW(Baby Led Weaning= gyermek által irányított hozzátáplálás)- módszernek, adj neki nyugodtan falatokat:)!
2011. dec. 11. 01:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Már korábban is alkalmaztam egy-két dolgot a blw módszerből, de nem igazán megy le neki a gyomrába semmi, csak marcangolja a kaját. Egyedül a kenyérhéjat és a bulátát eszi meg. Kedves utolsó esetleg van ebben tapasztalatod?

Ami még kérdésem, hogy adhatok vajon neki pár napig csak tápszert, hátha utána jobb lesz? Kielégíti a tápanyagszükségletét?

2011. dec. 12. 16:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, van tapasztalatom, a kislányom is így eszik:). Ha a korának megfelelő táoszer adagot megeszi, ne aggódj! Ismered a mondást? Gyerek nem hal éhen ha van előtte kaja:)!

A BLW- nek az a lényege, hogy hagyuk a babát a saját tempójában ismerkedi az ízekkel, ételekkel, azoknak állagával. Hiszen Te is sziveseben eszel szépen tálalt, omlós párolt zöldséget ropogósra sült csirkehusival, mint összetrutymózott izét, igaz;)? És az étkezés nem csak táoanyagfelvétel, hanem élvezet, amit meg lehet adni a kicsiknek is. Ha érdekel, olvasgass a mamamin, van BLW- s topik, van a fészbukon BLW- s csoport, könveket, cikkeket, recepteket is találsz a mamamin is, a fb.- on is, de a guglival is.

2011. dec. 12. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!