Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tejpépet is kóstoltatni...

A tejpépet is kóstoltatni kell? Milyen állagú legyen elsőre ha pár kanállal csinálok? Ha nem fogadja el kanálból akkor inkább itassam vagy cumisüvegből adjam neki? Szopi előtt adjam neki?

Figyelt kérdés

6,5 hónapos a kislányom (anyatejes). 5,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és már egész jól evett gyümiket és főziket is kanállal.De hirtelen nem fogadott el semmit kanálból( jönnek a fogacskái,7 van már szegénykémnek.). Estére gondoltam a pépet neki,hogy aludja át az éjszakát az én cicim is tudna termelődni,pihenni.Ha sima natúr Hipp-es tejpéppel kezdem az jó elsőre? Ezt is délelőtt kóstoltassam vele és majd ha nincs allergiája akkor adhatom neki este is és jó éjszakásat is?

Köszi remélem válaszokat is kapok. :)

2009. jan. 6. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én semmi képpen nem adnám neki cumisüvegből.Tanulja meg,hogy ez étel és enni kell nem inni.Hogy fogod leszokatni róla ha rászokatod???Az esti cicizésről nehezen fog leszokni sajnos sírni fog néha-mi is ezen vagyunk most,de muszáj,mert később mi lesz.

Én délelőtt szoktam neki tejpépet adni,este én csinálok neki valamilyen krumplis főzit és fürcsi után még kap cicit.6hónaposak leszünk mindjárt.

2009. jan. 6. 20:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Sztem sem jó az üveges megoldás.Én ugyan úgy kóstoltattam a pépet is,mint a többi kanalas dogot.A legjobb sztem olyan állagúra keverni,mint pl a híg tejbegríz és utána sok folyadékkal megkínálni.Én a vaníliással kezdtem,estére pedig a Milupa Jóéjszakát tejpép volt nagyon jó.
2009. jan. 6. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy csináltuk (ugyanigy jártunk mint ti) hogy ugye reggel meg délelőtt még szopi volt, aztán dél körül főzelék hígabbra csináltam és olyan kanállal adtam neki ami puha teljesen és a nyele valahogy nagy szögben csatlakozik a kanál fejéhez. (nem tudom hogy irhatnám pontosabban). Ez azért volt jó mert így szinte belefolyt a kis szájába a kaja és nem kellett odanyomnia az ínyéhez ami kellemetlen volt neki.

Én délutánra gyümit tettem ugyanigy. Ha semmiképp se fogadja el azt se, akkor én ide tenném a tejpépet a helyedben.

És egyetértek az előttem szólóval, semmiképp se cumisüvegből, mert nagyon hamar rászokik, főleg hogy ha ezt érzi hogy édes jön a cumiból mindig akkor később se fog vizet inni pl.

na de én úgy csináltam hogy estére lefekvés előtt jóéjszakát tápszert adtam neki. Az is laktatóbb mint a sima tápszer és folyadék tartalmú, mint az anyatej.

De az se nagy tragédia, ha most egyáltalán nem fog semmi kaját elfogadni csak anyatej meg tápszer maradna. Majd kijönnek azok a fránya fogak és akkor visszatér az evéshez ne aggódj!

2009. jan. 6. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne cumisüvegből...egyrészt fogának nagyon nem jó ha tartósan a cukros péppel érintkezik, másrészt igen tanulja meg h az kanállal megy...neki teszel rosszat
2009. jan. 6. 21:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Remélem jól értettem akkor marad a kanál próba de ha nem kell akkor másnap ismét próbálkozom. Akkor ha jól vettem ki: reggel cici,délbe hígabb főzi(anyatejes), délután gyümi(tehetek bele tejpépet?) vagy tejpép és este ismét cici.

Kedves harmadik válaszoló: Milyen az a kanál? Márkája? Hol vetted?Kipróbálnám.

Még 1szer köszi!

2009. jan. 6. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj sajnos pont most néztem, de nem látok rajta márkát...az interspárban vettem, az egyik zöld a másik narancssárga kanál elég hosszú a nyele. és elvileg hőérzékelős kanálként árulják (mondjuk arra nem tartom megbízhatónak de mindegy).

Lehet hogy neked többet vagy kevesebbet fog igényelni a baba, majd meglátod:) Igen amúgy úgy is jó ha a gyümihe keversz tejpépet.

2009. jan. 6. 21:59
 7/7 A kérdező kommentje:

A babarészlegen keressem a kanalat? Mennyibe kerül?

Köszi a sok segítséget neked,nagyon aranyos vagy!!! :)

2009. jan. 6. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!