Hogyan tanulta meg babátok az önálló evést kanállal? Ha elé teszem az ételt, csak szét keni, és túrkál kézzel a tányérba. A kanállal meg csak hadonászik.12 hónapos a baba.
Erre a legegyszerűbb megoldás a két kanalas módszer. Baba kezében kanál, te kezedben kanál. Te eteted,ő pedig turkál a kajában. Idővel ellesi a mozdulataid és utánozni fog, mindig egyre ügyesebben. Sajnos kosszal jár, de ezen túl kell lenni. Az viszont nem jó, ha vezeted a kezét, mert akkor azt érezheti, hogy amit ő csinál az nem jó,ő erre egyedül nem képes. Saját magának kell rájönni a lényegre. Persze a kanalat megigazíthatod a kezében, de ne irányítsd.
Egy gyeden lévő bölcsődei gondozónő
Bár nem vagyok bölcsödei gondozó, de sztem ha irányitom az nem baj.És hogy azt fogja hinni hogy amit csinál az rossz, hát ha azt vesszük nem is a kanállal kell hadonászni...viszont az (legalább is nálunk) nem célravezető hogy nézi ahogy eszem.És tudni fogja ezt egyedül is csinálni sőt lehet hamarabb is mintha hagynám.
De amúgy mindenki máshogy csinálja, ki jobban ki rosszabbúl..
Sajnos már 2 hónapja van a kezében evés közben kanál, de még mindig csak játszik, hadonászik vele, úgy hogy szerintem így nem fogja soha megtanulni :(
És honnan tudjátok, hogy bal, vagy jobb kezes, mert egyszer az egyikbe fogja, máskor a másikba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!