Hasonló problémával küzködik valaki? Hogy sikerült megoldani?
15 hónapos fiam nem hajlandó mást enni csak anyatejet.
A kanál láttára ki sem akarja nyitni a száját.Már mindent próbáltunk.Van más is rajtam kívül aki hasonló cipőben jár?
Hogy oldódott meg ez a probléma.Segítségeket várok!Köszi.
Szia, az én babám 8 hónaposan sztrájkolt be a kanál ellen, addig eszegetett szépen. Egy napon nem volt hajlandó kinyitni a száját, ekkor pár napra abbahagytam a hozzátáplálást. Nagy nehezen rájöttem, hogy azzal volt a baja, hogy nem tudta mi vár rá, hiszen mindig, minden nap, minden étezéskor más kaját kapott, nem tudta, hogy mi lesz a kanálban, így úgy döntött, hogy inkább nem kísérletezik :S
Ezután kb egy hétig a kedvenceit adtam, barackot, sütőtököt, répát.
Próbáld az ujjadra kenni és úgy becsempészni a szájába - nálunk nem vált be, de hátha. Ami működött, hogy egy cumisüveg cumiján megnagyítottam a lyukat, és úgy hajlandó volt enni, majd pár korty után váltottam kanálra.
Egyébként ha játszik, lefoglalja magát, akkor hajlandó csak normális mennyiséget enni, ha unatkozik, akkor nem.
Mára ott tartunk, hogy az esetek többségében kinyitja a száját, de ha nem, egy kicsit rákenek a szája szélére, lenyalogatja, és így el tudja dönteni, hogy kell-e, vagy sem. Ha ezután nyitja a száját, akkor ízlik, ha nem, akkor nem próbálkozom tovább.
Szóval kitartás, próbálgasd, hátha valami beválik! Vagy hagyd egy pár napig.
Sok sikert!
9,5 hónapos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!