Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell ennie. Ciciből...

Mennyit kell ennie. Ciciből egy kéthetes babának?

Figyelt kérdés
2013. jan. 24. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont, amennyit igényel :) Ha egészséges, kiegyensúlyozott babáról beszélünk, tedd el a mérleget, mert bőven elég naponta/hetente 1* megmérni. Különben csak magadat stresszeled, hogy egyszer többet, másszor kevesebbet eszik (pont, mint egy felnőtt, mi sem mindig ugyanannyit eszünk), ez viszont csökkenti az anyatejtermelést!
2013. jan. 24. 19:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem mértem, csak hetente egyszer. Mondjuk nekem igény szerint szopizott nagyon sokat, szinte egész nap (3 órát sosem bírt ki, max. kettőt), de hízott is havi egy kilót.

Jó sok tejem is lett így, még napi kétszer fejtem is pluszban.

Szerintem se méregesd, hogy mennyit eszik, hacsak nem valami miatt szükség van rá.

2013. jan. 24. 19:49
 3/8 frászkarikaborsó ***** válasza:
Ha van elég pisis pelenkája és gyarapszik a súlya, akkor felesleges méregetni, megeszik annyit amennyi neki kell. Anyatejeseknél nagy lehet az eltérés, mert az anyatej összetétele változó, plusz nem egyformán tudják hasznosítani az anyatejet a babák. Van amelyik jobban, van amelyik kevésbé. Nincs ilyen szám, még csak irányadó sem. Ha a fenti feltételek megvannak és nem látványosan éhes, akkor annyit eszik amennyi kell neki.
2013. jan. 24. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Az én babám elég nehezen indult, mert fertőzést kapott a kórházban, így másfél hétig bennt voltunk. Ott szoptattam és mértem etetések előtt és után. A mennyiség a baba súlyától függ. Tehát a meztelen súlya én kerekítek egész százasra Pl.: 4200g. Aztán azt szorzod 150-nel , majd osztod az etetések számával. 5 etetésnél ez kb. 130ml. Ha jól gyarapszik a baba, akkor kb. 2 hósan már 120-al kell szorozni. De a háziorvos, vagy a védőnő is elmondja, ha elég normális ezt.
2013. jan. 25. 09:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Azóta is mérek és nagyon jó és már a kórházban kötött 4 -5 órás szoptatási rendszer volt. nagyon jó, a baba később is betartotta. Most 4 hós és még mindig mérek. Sokszor nehéz megtippelni mennyi van egy-egy alkalomkor a ciciben, ezért is szeretem a mérleget.
2013. jan. 25. 09:52
 6/8 frászkarikaborsó ***** válasza:
a 150-es képlet csak tápszeres babákra vonatkozik, és ott is csak irányadó. Anyatejes babáknál felesleges ez alapján bármilyen elvárást szabni, mert simán lehet hogy egy anyatejes babának jóval kevesebb elég, vagy jóval többet eszik! Anyatejjel túletetni nem lehet, de azért írtam az előző megjegyzésemben hogy miket kell figyelni, mert ez a mérvadó és nem pedig az hogy szám szerint mennyit eszik.
2013. jan. 25. 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:
4-s 5-s vagyok. Ha felesleges lenne a mérés, nem csinálnák.Pl.:kórház. Szerintem fontos a mérés, hiszen a cici mennyisége változó és az anyatej minősége is.Megaztán ha nem mérsz, honnan fogod tudni, hogy probléma van a kicsivel, s pl.:nem éhes. Én diétásnaplót is vezetek neki, amibe bele kell írni, mikor mennyit evett, csuklott-e, mennyit aludt, fájt-e a hasa, mikor kakilt, mennyit, milyet. Ezt a gasztroenterológusnak viszem havonta. Nagyon hasznosnak tartom és később el lehet tenni a babának emlékbe.
2013. jan. 26. 16:34
 8/8 anonim ***** válasza:
A kórházban egyetlen okból csinálják, mert a lázlapon vezetni kell. Egy kóros állapotnál (sárgulás, kiszáradás stb) ez fontos lehet, mert ez alapján tudjuk beállítani az infúziót. Viszont egy egészséges csecsemőnél teljesen felesleges a méregetés, mert nem gond, ha hol többet, hol kevesebbet eszik. Mi sem mindig ugyanannyira vagyunk éhesek. Ráadásul a tej minősége is változik. Ha inkább az elülső tejet szívja ki, az kevésbé tápláló (ellenben jó laktózos), így abból több kell. Ha a következő szoptatásnál már a hátulsó tejhez is hozzáfér, az sokkal zsírosabb, táplálóbb, és kevesebb is elég. Ha pedig éhes, és nem elég a tej (bár ez ritka, mert ilyenkor gyakrabban kérnek, ami pozitív visszacsatolással serkenti a tejtermelést), azt tudomásra juttatja :) De le lehet mérni a megfelelő számú pisis pelusból is. Ha nektek gasztróshoz kell járni, valószínűleg nincs minden rendben az emésztésével, de a kisbabák többsége egészséges. Ilyenkor az anyuka csak a saját dolgát nehezíti meg a méregetéssel és stresszeléssel. Ezt úgy írom, hogy PIC-es vagyok, az osztályon szigorú 3 óránként etetés van, folytonos lázlapvezetéssel, de ezek beteg kisbabák, ráadásul a többségük tápszeres. Viszont a saját, egészséges kisbabámnál eszembe nem lenne méregetni, bőven elég naponta/hetente mérni.
2013. jan. 26. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!