Kéthetes, tiszta anyatejes babának milyen gyakran kell hogy legyen széklete?
Figyelt kérdés
2-3 napig sincs, a védőnő hőmérőztetne.Egyszer megcsináltam, lett is rögtön eredménye, de nem szeretném ha hozzászokna. Zavarhatja is, mert sokat pukizik, és néha mintha erőlködne.2011. okt. 3. 08:56
1/6 anonim válasza:
Érdekes egy védőnőd van. Anyatejes babának ha 5 napig sincs széklete sem történik semmi. Ők még felemésztik az összes táplálékot, ezért nincs "kiadás". Ne hőmérőzd, bár 1x-1x lehet. Inkább pici cukros 100% almalevet, vagy édes kamillateát itass ilyenkor vele.
2/6 anonim válasza:
5-6 napig is normális, ha nincs neki. Csak akkor hőmérőzd, ha úgy látod, hogy nem érzi jól magát, feszeng, akkor biztos kellemetlen már neki, hogy sokáig van bent.
3/6 anonim válasza:
2-3 napig még semmit nem kell vele csinálni,nemhogy hőmérőzni! Hülye egy védőnőd van. Én fiamnak 6 napig nem volt,de semmit nem kellett vele csinálni. 7. napon lett,magától. Anyatejes babáknál az is normális,ha napi többször van és az is,ha napokig nincs széklet. Nem kell emiatt bántani . Legfeljebb tornáztasd,a lábait húzd a hasa felé stb.
4/6 anonim válasza:
Nálunk gyakran csak hetente, 5-6 naponta volt.
Különösebben nem zavarta a babát, sokat pukizott.
Ha már nagyon szenvedett, és láttam, hogy nyomna, de nem megy..., akkor adtam neki glicerines kúpot.
A hőmérőzés nálunk nem vált be, a kúphoz pedig nem szokott hozzá!
5/6 anonim válasza:
azt mondják, hogy ha napi több kaki van az is rendben van, meg ha csak hetente, az is.
de ha látod, hogy erőlködik és hiába, akkor próbálj neki segíteni.
1.körben te egyél hajtó dolgokat (joghurt, szőlő, szilva...), remélhetőleg az már elég. és csokit ne.
és sokszor tedd mellre, hogy sok folyadékot igyon.
2.tornásztasd a lábát, masszírozd a hasát, melegítsd a hasát
3.ha semmi nem használ, akkor Levolac szirup, de ezt kérdezd meg a védőnőtől, hogy ilyen picinek is szabad adni?
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. okt. 3. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!