Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezeljem 6,5 hónapos...

Hogyan kezeljem 6,5 hónapos Kisfiam hisztijét?

Figyelt kérdés

(Azok a válaszolók kíméljenek, akik azt mondják cipeljem egész nap kézben, mert ez a dolgom!!!)

Van, hogy egész nap csak nyafog, sír, visít, ordít, stb. Pedig mindig lát, de ez nem elég, az sem elég ilyenkor, ha közvetlen ott vagyok mellette, az sem elég, ha felveszem, neki csak úgy jó, ha úgy fogom, hogy nekem háttal van, ő mindent lát és így is csak akkor jó, ha közben sétálunk, ülni, állni egy helyben kizárt. Iszonyat akaratos.

Valahogy szeretném erről leszoktatni, mert már úgy érzem idegileg kivagyok. Napközben ketten vagyunk, párom este ér haza.

Emellett egyébként rossz evő, rossz alvó (nappal kétszer 20-30 perc, éjjel 10-15-ször kel)

Két foga kinn van, egyenlőre nem látom, hogy a többi is bújna.

Valakinek bejött erre valami megoldás???, mert ez így már nem állapot. Főzni nincs időm mellette. Takarítani, vasalni csak akkor tudok, ha a párom este lefoglalja.

2013. jan. 23. 10:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Bizony, ha fáradt, nyűgösebb!

Azt próbáld meg, hogy amikor tudod, hogy jön az ébredés, már akkor megpróbálsz mellette lenni, hogy ne ébredjen fel teljesen, hanem még félálomból vissza tudd altatni. Az, hogy ilyen rövid ideig alszik, azért van, mert a kicsik alvási ritmusa ilyen, rövidebb a mélyalvás mint a felnőtteknél, illetve mivel az idegrendszerük fejletlenebb, a mikroébredésekből nagyon könnyen felbredhetnek. Ezen segíthetsz ha nem ébred fel teljesen mikor segítesz neki viszakerülni mélyálomba:).

Az én kislányomnál pl. így volt: óramű szerint 30 perc volt amikor ébred, odamentem akkortájt(vagy a közelében kerestem elfoglaltságot) és az első nagyobb mocorgásnál megsimogattam a hátát, susogtam neki, és így nem ébredt fel teljesen. Ez után általában még fél, de sokszor még egy órát aludt.

2013. jan. 23. 12:24
 22/23 anonim ***** válasza:

Húúú, de ismerős! Végig is futott a hátamon a hideg. :(

A lányom ugyanezt művelte velem 5 évvel ezelőtt. Sajnos okosat nem tudok írni, mert mai napig nem tudom mi volt a baja, mindent kipróbáltam, mindent megvettem, csak hogy jobb legyen, de nem lett. Akkor kezdett javulni a dolog mikor elkezdett mászni 7 hónaposan. Jobban elfáradt, többet aludt, jobban is evett, bár azt akkor sem vitte túlzásba.

Amit én csináltam, amikor fél 10-10 körül eljött a már semmi nem jó ideje, betettem a babakocsiba, és irány ki, így aludt délelőtt is és délután is. Mindegy milyen volt az idő, de bent egy kínszenvedés volt elaltatni, és jobbára nem is lehetett. Szóval biztos sokan hülyének néztek mikor nyáron is és ősszel is még szakadó esőben is a babakocsit tologattam az utcán, de nem érdekelt. Nem tudom milyen házban laktunk, mi kertesben, úgyhogy az én lányom úgy 1 éves koráig csak és kizárólag kinn aludt napközben. :)) Ha nagyon hideg volt télen, megvártam míg bealszik, akkor behúztam a kocsit és résnyire nyitva hagytam az ajtót, a fűtést meg lekapcsoltam bent, hogy ne az udvart fűtsem. :))

Ami nekünk kicsit segített, estére pici kamillatea és a fürdővízbe levendulaolaj, de igazi illóolaj, nem pacsmagolt nyavalyák. Így éjjel jobban aludt, de még másfél évesen is volt, hogy 10× keltem hozzá.

Kitartás, sajna mást nem tudok mondani! Nekem is ezt mondta a gyerekorvos, mert én már ki akartam vizsgáltatni, hogy mi baja a gyereknek.

Egyébként most 5 éves nagylány, makk egészséges, okos, de sajna a nyekergő természete az megmaradt.

2013. jan. 23. 14:01
 23/23 anonim ***** válasza:

Te a kisfiamról irtál:D Pont ilyen(volt),kivétel az étvágy:)Nem tudok neked igazából tanácsot adni,mert az én fiam lassan 8hónapos már,de még sokszor ez megy.Ő már mászik,ül,áll de még mindig vannak nyafogások,mert nem jár ugye és neki mindig az kell amit nem ér el vagy nem szabad.Annyi biztos igaz,hogy azért ha elindul valamilyen mozgásforma könnyebb lesz jóval,de azért majdnem biztos vagyok benne,hogy nem lesz az 'igazi':)Neki szerintem a temperamentuma is ilyen.Én hordozom/tam a fiam,otthon ez már kivitelezhetetlen,mert nem bir egyhelyben megmaradni.Sőt,amióta mászik stb azóta a babakocsiban kb.20percet van el,átlagban:)

De amig nem mozog addig próbáld ki tényleg a hordozást.

Sok türelmet kivánok neked!

2013. jan. 23. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!