Anyukák tudnátok segíteni? Nem tudom hogyan kezeljem 10,5 hónapos kisfiam hisztijét,?
1-2 hete kezdett el komolyabban hisztizni,mindenért elkezd ordítani még azért is mert pelenkázom,ha valamit nem kaphat meg, valamit nem tud kinyitni,beteszem az ágyába délután,hogy aludjon, vagy beteszem a babakarámban.Vagy csak becsukom a szobaajtót. Mindent eltol.
Eddig sokszor sikerült elterelni a figyelmét,vagy csupán nem foglalkoztam vele 1-2 perc alatt befejezte és elkezdett játszani.De két napja csak jobban belelovalja magát,még jobban ordít pl ha beteszem a babakarámba,mert szeretnék elmosogatni,vagy vasalni egyet.Akkor csapkod,rugdos,eldobálja amit odaadok,a lábait veri a földhöz,ha az ágyban van még hátra is veti magát.
Már láttam dackorszakos 2 évest nagyon hasonló a viselkedése,csak még ő ugye kisebb,így egy csomó hiszti kezelés nála még nem működik.
Kérlek adjatok valami tanácsot.Könyvekben is kerestem megoldást,de azokban csak a dackorszakról írnak,2-3 éves gyerekekről.
Most már teljesen elbizonytalanodtam.
Előre is köszönöm a segítséget!
Hagyd üvölteni,ne törődj a hisztijével. Ha észreveszi,hogy ezzel nem ér el semmit,néhány nap után abbahagyja majd.
Igaz,addig bírni kell idegekkel.
Nálunk sokat segített, hogy nem kiságyban altattuk, hanem vettünk egy 10 cm vastag szivacsot, s az lett a fekvőhelye.-Meleg a lakás, alulról is fűtött.- Így nem érezte magát bezárva, ha felébredt, akkor kúszhatott az ajtóhoz.
Vettünk egy rezgő nyugszéket, s ha a konyhában volt dolgom, akkor abban feküdt, játszott a kütyükkel, közben "beszélgettünk"
Volt egy hempergője, egy virág alakú, a szirmai felfújhatóak, így nem tudott kimászni belőle, és minden szirmán valami csörgő-zörgő játék, s azzal "elvolt" míg a mamának munkája volt.
Elég kihívás kideríteni, hogy mi okozza a kicsi ingerültségét. A miénk a járókában kifejezetten utált lenni, sírt benne, el is adtuk. Ketrecszerű dolgokban bezártnak, lepasszoltnak érezhetik magukat:)
Kisfiam 04.26.-án született :)
Este nagyon jókat alszik,sőt ebéd után is,de ha nem aludja ki magát,akkor uzsi után is megpróbálom letenni kicsit na ekkor van a nagy hiszti.
El van a karámban is,30-40 perceket is egyhuzamba,de van hogy előtte ordít 2 percet,aztán kis angyallá változik.Amit ma reggel leművelt az katasztrófa,elvettem a telefont,és úgy elkezdett hisztizni,mint ha ,nem tudta kihúzni a fiókot,mert tettem rá zárat,még a földet is csapkodta.
lehet kicsit érthetetlenül írtam,illetve inkább nem részleteztem,nem hagyom egyedül a szobában,valaki ott van vele az esetek 98%ában,nem is a karámmal van gond,pl most is mikor vasaltam ott volt,és aranyosan eljátszott,sőt délelőtt is,ne egy kis ketrecszerű járókát képzeljetek,el több mint 2m2-es saját kis kuckója van
a lényeg inkább abban van hogyan kezeljem,nem lehet az ölemben egésznap,bár igazából az sem tetszene neki,ha az ölemben tartanám,hanem hogyan lehet kezelni egy-egy ilyen toporzékolós,"dühöngő" hisztit,egy türelmes,és aranyos kisgyerek de néha rájön és akkor hihetetlen miket művel
Próbálj énekelni neki - bár lehet, hogy egy pillanatra elhallgat, majd kétszeres erővel kezd rá!
Próbálj te is sírást mímelni - a többit lásd, mint fent!
Játssz a kezével, ujjaival: Hasítom - vágom - szúrom - könyökölöm - pacsit adok - megpuszilom.
Lovagoltasd: Így lovagolnak a hölgyek - az urak gyorsabban mennek - az öregek így döcögnek - a huszárok így repülnek, hipp, hopp...
Biztos, hogy egy percre abbahagyja a hisztit, jelzi, hogy játszd vele még vagy tízszer - de kérdés, hogy megnyugszik-e, ha leteszed:))Ki kell tapasztalni, sajnos.Valamiféle félelem munkál benne, ha távolodni látja a mamát, de ahogy nyílik az értelme, nyílik a világ, ez is könnyebb lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!