Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák tudnátok segíteni?...

Anyukák tudnátok segíteni? Nem tudom hogyan kezeljem 10,5 hónapos kisfiam hisztijét,?

Figyelt kérdés

1-2 hete kezdett el komolyabban hisztizni,mindenért elkezd ordítani még azért is mert pelenkázom,ha valamit nem kaphat meg, valamit nem tud kinyitni,beteszem az ágyába délután,hogy aludjon, vagy beteszem a babakarámban.Vagy csak becsukom a szobaajtót. Mindent eltol.

Eddig sokszor sikerült elterelni a figyelmét,vagy csupán nem foglalkoztam vele 1-2 perc alatt befejezte és elkezdett játszani.De két napja csak jobban belelovalja magát,még jobban ordít pl ha beteszem a babakarámba,mert szeretnék elmosogatni,vagy vasalni egyet.Akkor csapkod,rugdos,eldobálja amit odaadok,a lábait veri a földhöz,ha az ágyban van még hátra is veti magát.

Már láttam dackorszakos 2 évest nagyon hasonló a viselkedése,csak még ő ugye kisebb,így egy csomó hiszti kezelés nála még nem működik.

Kérlek adjatok valami tanácsot.Könyvekben is kerestem megoldást,de azokban csak a dackorszakról írnak,2-3 éves gyerekekről.

Most már teljesen elbizonytalanodtam.

Előre is köszönöm a segítséget!

2012. márc. 8. 07:45
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Nagyon értelmes kisfiú,tisztában van vele,hogyan érje el amit akar,ez teljesen biztos hiszti,még anyukám és anyósom is megmondta aki mindenről másképp vélekedik.
2012. márc. 8. 07:49
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Hagyd üvölteni,ne törődj a hisztijével. Ha észreveszi,hogy ezzel nem ér el semmit,néhány nap után abbahagyja majd.

Igaz,addig bírni kell idegekkel.

2012. márc. 8. 07:54
 3/18 anonim ***** válasza:

Nálunk sokat segített, hogy nem kiságyban altattuk, hanem vettünk egy 10 cm vastag szivacsot, s az lett a fekvőhelye.-Meleg a lakás, alulról is fűtött.- Így nem érezte magát bezárva, ha felébredt, akkor kúszhatott az ajtóhoz.

Vettünk egy rezgő nyugszéket, s ha a konyhában volt dolgom, akkor abban feküdt, játszott a kütyükkel, közben "beszélgettünk"

Volt egy hempergője, egy virág alakú, a szirmai felfújhatóak, így nem tudott kimászni belőle, és minden szirmán valami csörgő-zörgő játék, s azzal "elvolt" míg a mamának munkája volt.

Elég kihívás kideríteni, hogy mi okozza a kicsi ingerültségét. A miénk a járókában kifejezetten utált lenni, sírt benne, el is adtuk. Ketrecszerű dolgokban bezártnak, lepasszoltnak érezhetik magukat:)

2012. márc. 8. 07:55
 4/18 anonim ***** válasza:
szia bocsi segíteni nem tudok de én is hasonló kérdést szerettem volna kiírni...mintha az én fiamról írtál volna...Csak megspékelve avval,hogy iszonyat rossz alvó,és csak velem alszik el,napközben csak velem van el!2011.04.27.én született szóval egykorúak a te babáddal...Hátha kapunk valami ötletet a problémánkra!
2012. márc. 8. 07:57
 5/18 A kérdező kommentje:

Kisfiam 04.26.-án született :)

Este nagyon jókat alszik,sőt ebéd után is,de ha nem aludja ki magát,akkor uzsi után is megpróbálom letenni kicsit na ekkor van a nagy hiszti.

El van a karámban is,30-40 perceket is egyhuzamba,de van hogy előtte ordít 2 percet,aztán kis angyallá változik.Amit ma reggel leművelt az katasztrófa,elvettem a telefont,és úgy elkezdett hisztizni,mint ha ,nem tudta kihúzni a fiókot,mert tettem rá zárat,még a földet is csapkodta.

2012. márc. 8. 08:02
 6/18 anonim ***** válasza:
Azt olvastam valami pedagógiai könyvben, hogy ha el akarunk venni valamit a gyerektől, akkor helyette kell valami érdekes dolgot felajánlani, s akkor elfelejti a másikat:)
2012. márc. 8. 08:05
 7/18 anonim ***** válasza:
Mostanában kezdődik a szeparációs szorongás (6-8 hónapos kortól jelenik meg), valószínűleg tényleg megoldás lehet, amit az egyik előző írt, hogy maradjatok közel egymáshoz (vidd magaddal a konyhába, amíg mosogatsz).
2012. márc. 8. 09:26
 8/18 A kérdező kommentje:

lehet kicsit érthetetlenül írtam,illetve inkább nem részleteztem,nem hagyom egyedül a szobában,valaki ott van vele az esetek 98%ában,nem is a karámmal van gond,pl most is mikor vasaltam ott volt,és aranyosan eljátszott,sőt délelőtt is,ne egy kis ketrecszerű járókát képzeljetek,el több mint 2m2-es saját kis kuckója van

a lényeg inkább abban van hogyan kezeljem,nem lehet az ölemben egésznap,bár igazából az sem tetszene neki,ha az ölemben tartanám,hanem hogyan lehet kezelni egy-egy ilyen toporzékolós,"dühöngő" hisztit,egy türelmes,és aranyos kisgyerek de néha rájön és akkor hihetetlen miket művel

2012. márc. 8. 15:18
 9/18 anonim ***** válasza:

Próbálj énekelni neki - bár lehet, hogy egy pillanatra elhallgat, majd kétszeres erővel kezd rá!

Próbálj te is sírást mímelni - a többit lásd, mint fent!

Játssz a kezével, ujjaival: Hasítom - vágom - szúrom - könyökölöm - pacsit adok - megpuszilom.

Lovagoltasd: Így lovagolnak a hölgyek - az urak gyorsabban mennek - az öregek így döcögnek - a huszárok így repülnek, hipp, hopp...

Biztos, hogy egy percre abbahagyja a hisztit, jelzi, hogy játszd vele még vagy tízszer - de kérdés, hogy megnyugszik-e, ha leteszed:))Ki kell tapasztalni, sajnos.Valamiféle félelem munkál benne, ha távolodni látja a mamát, de ahogy nyílik az értelme, nyílik a világ, ez is könnyebb lesz:)

2012. márc. 8. 17:36
 10/18 A kérdező kommentje:
köszi szépen :) megpróbálkozom ezekkel,szoktam vele közben viccelődni,és tényleg beszokott válni ha imitálom a sírást,vagy megnevettetem :)
2012. márc. 8. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!