Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák tudnátok segíteni?...

Anyukák tudnátok segíteni? Nem tudom hogyan kezeljem 10,5 hónapos kisfiam hisztijét,?

Figyelt kérdés

1-2 hete kezdett el komolyabban hisztizni,mindenért elkezd ordítani még azért is mert pelenkázom,ha valamit nem kaphat meg, valamit nem tud kinyitni,beteszem az ágyába délután,hogy aludjon, vagy beteszem a babakarámban.Vagy csak becsukom a szobaajtót. Mindent eltol.

Eddig sokszor sikerült elterelni a figyelmét,vagy csupán nem foglalkoztam vele 1-2 perc alatt befejezte és elkezdett játszani.De két napja csak jobban belelovalja magát,még jobban ordít pl ha beteszem a babakarámba,mert szeretnék elmosogatni,vagy vasalni egyet.Akkor csapkod,rugdos,eldobálja amit odaadok,a lábait veri a földhöz,ha az ágyban van még hátra is veti magát.

Már láttam dackorszakos 2 évest nagyon hasonló a viselkedése,csak még ő ugye kisebb,így egy csomó hiszti kezelés nála még nem működik.

Kérlek adjatok valami tanácsot.Könyvekben is kerestem megoldást,de azokban csak a dackorszakról írnak,2-3 éves gyerekekről.

Most már teljesen elbizonytalanodtam.

Előre is köszönöm a segítséget!

2012. márc. 8. 07:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az én babóm is hisztizik időnként, van hogy a fejét veri a földbe, ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, vagy hátra dobja magát. Olyankor felveszem, simizem,rend szerint megnyugszik tőle.
2012. márc. 14. 14:08
 12/18 A kérdező kommentje:

Kisfiam már 11 hónapos is elmúlt,de sokkal rosszabb a helyzet,most már a délutáni alvás helyett is hiszti van,sőt éjjel is felkel hisztizni.Kezdünk kikészülni,komolyan a falat kaparnám legszívesebben,semmit nem lehet mellette csinálni,úgy viselkedik,mint egy újszülött,hiába beszélek hozzá,csak jobban ordít,de hát nem lehet egésznap ölben...most komolyan teljesen tanácstalan vagyok,ott a főzés a házimunka a tanulás,a munka,a pihenés és ezeket mind meg kéne csinálni...

a nagyszülőknél voltunk egy hétig,és ott agyon volt ölelgetve,puszilgatva,még az altatásnál is kézben volt,na azóta rosszabb a helyzet,annyira hozzászokott,nem tudom hogy szoktatom vissza rá...olyan ügyesen eljátszott,elaludt,"beszélgetett",most meg mindenért üvölt,üt,rúg,toporzékol,földhöz vágja magát...rossz anya vagyok,hogy nem tudok vele mit csinálni? mit ronthattam el? szeretgetjük,játszunk vele,együtt nézzük a mesekönyvet,éneklek neki,kisautózunk,tényleg ha kellek rögtön ott vagyok...nem tudom mi lehet vele :(

2012. ápr. 2. 07:33
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeserítnei, de ne csodálkozz ha ilyen korán hisztis a babád. A kos jegyű emberek született vezetők. Már nagyonk orán elkezdik próbálganti az erejüket, a vezetői készségüket hogy felnőttként a legjobb pozícióban irányító szerepet töltsenek be. Túl sok okosat nem tudok mondani, de próbáld meg úgy felfogni hogy ha sikerül kezelni ezt a helyzetet, akkor nagyban elősegíted hogy a gyermeked egészságes felnőtt ember legyen. Kitartást. És sok türelmet. Szerintem nézz utána babahoroszkópokban lehet adnak valami jó tippet. :)
2012. ápr. 2. 08:47
 14/18 A kérdező kommentje:

Igazából Ő 04.26án született vagyis bika,de megnéztük a horoszkópot és az aszcendensét,és ott kiderült,hogy kos jegyben van a csillagoknak meg a holdaknak a nagyrésze az aszcendense pedig nyilas.Szóval szuper összeállítás :) a férjemmel mi is nyilasok vagyunk.

Elolvastam a kos és bika jegyű gyerekek jellemzőit,hogyan lehet őket kezelni,mindkettő jellemző a fiamra,hát próbálkozom.Köszönöm szépen a válaszod :)

2012. ápr. 2. 09:00
 15/18 A kérdező kommentje:

A Kos baba

A Kos bébi életerős, vidám, energiadús, a nap minden percében mozogni szeretne. Hihetetlenül élénk, örökmozgó, igazi minden lében kanál. Korán felül, hamar kezd csúszni-mászni és járni. Úgy mozog, mint egy rakéta, s mivel kalandokra éhes, óvatosan és éberen kell rá ügyelni, ennek ellenére gyakran érhetik kisebb balesetek. Érzelmi aktivitása is fantasztikus. A szokásosnál több figyelemre, dicséretre van szüksége. Melegségre, gyengédségre, nyugalomra vágyik. A Kos-bébi nagyon mélyen alszik, van is mit kipihennie. Olyan, mint a tűz, de ha elfárad, ingerlékeny, feszült és ideges. Alkalmanként hangosan hisztizik. Kreatív játékokat igényel, a kényelmes, bő rugdalózók a legideálisabbak számára.

Ez abszolút igaz rá,de ez is.

Bika baba

A kiságyából ránk mosolygó, elégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a Bika jegyében született. A Bika-bébi imádnivaló. Nagyon fontos neki a testi kontaktus, a simogatás, az ölelés. Ahhoz, hogy meglegyen a biztonságérzete, igényli, hogy babusgassák, dédelgessék. Mindezt rendkívüli kedvességgel képes meghálálni. A családi atmoszféra megadhatja neki az érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. Fontos számára a precíz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek.

Kis arcán fények gyúlnak ki, ha valaki törődik vele, de egyedül is nagyon szeret üldögélni, játszani. Makacs, konok természet, s ha kiborul, nehezen lehet megnyugtatni. Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Szereti a kellemes tapintású játékokat. Kedvenc szőrmeállatkáját szívesen hurcolja magával mindenhová, mivel az ismerős tárgy jelenléte megnyugvással tölti el a sok bizonytalansággal, váratlan helyzetekkel is fenyegető külvilágban. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket. Olykor mohónak bizonyulhat.

Kisfiam ezekből van összegyúrva. :)

2012. ápr. 2. 09:10
 16/18 anonim ***** válasza:

:)

Nem pártolom hogy csak az asztrológiát hívjuk segítségül ha akad egy gond vagy hogy mindent ráhúzzunk a horoszkópokra, de szerintem apróságokban igazán nem lehet belőle gond ha belevesszük a számításba.

Bízom benne hogy picit megnyugodtál, és talán felszabadultabban tudod majd kezelni a hisztit, hiszen egy igazi egyéniség a gyermeked és láthatod hogy ha nem is mindenben de azért vannak jellemző tulajdonságok, így nem is olyan vészes ha néha konok vagy makacs, te is megértőbb vagy ezáltal, nem aggódod szét magad hogy mit csinálsz rosszul stb. Ilyen a fiad és Ő így pont klassz gyerkőc :)

2012. ápr. 2. 10:01
 17/18 A kérdező kommentje:
Igen én sem hiszem hogy a horoszkóppal meg lehet mindent válaszolni,vagy egyéb.De azért érdemes elolvasni a bab születésénél mikre lehet számítani :)
2012. ápr. 2. 11:21
 18/18 anonim ***** válasza:
szia!én vagyok akinek a fia 27.én született!nálunk azóta csak romlott a helyzet sajnos:( még akaratosabb,és bizony ha elvesszük onnan amit nem szabad fognia,pakolnia üvölt rugdos és megy vissza... Érdekes ez a horoszkóp téma eddig elsem olvastam a jellemzést...Hát nálunk a bika egyáltalán nem jellemzi őt...Kiraktad a kos jellemzését és mintha a fiamról írták volna érdekes....
2012. ápr. 2. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!