Hogyan kezeljem 6,5 hónapos Kisfiam hisztijét?
(Azok a válaszolók kíméljenek, akik azt mondják cipeljem egész nap kézben, mert ez a dolgom!!!)
Van, hogy egész nap csak nyafog, sír, visít, ordít, stb. Pedig mindig lát, de ez nem elég, az sem elég ilyenkor, ha közvetlen ott vagyok mellette, az sem elég, ha felveszem, neki csak úgy jó, ha úgy fogom, hogy nekem háttal van, ő mindent lát és így is csak akkor jó, ha közben sétálunk, ülni, állni egy helyben kizárt. Iszonyat akaratos.
Valahogy szeretném erről leszoktatni, mert már úgy érzem idegileg kivagyok. Napközben ketten vagyunk, párom este ér haza.
Emellett egyébként rossz evő, rossz alvó (nappal kétszer 20-30 perc, éjjel 10-15-ször kel)
Két foga kinn van, egyenlőre nem látom, hogy a többi is bújna.
Valakinek bejött erre valami megoldás???, mert ez így már nem állapot. Főzni nincs időm mellette. Takarítani, vasalni csak akkor tudok, ha a párom este lefoglalja.
chamomilla 15 ch-t kapta, de semmi, viburcol kúpot most is kapja, de semmi, dentinox nem vált be, dologélt használjuk, de semmi, mindenhova viszem magammal, ha mosok, akkor a fürdőbe, ha teregetek, akkor a szobába
séta közben alszik, de tök mindegy mennyit, hazajövünk folytatódik
akik pedig azt írják, hogy foglalkozzam vele többet, el sem tudják képzelni mennyit próbálom lekötni a figyelmét, mennyit foglalkozom vele, ha kell akkor a nap 24 órájában, de ez már kimerítő, egész nap beszélek neki, még akkor is, ha más dolgom van, pl teregetek
az étkezések között pedig nem telik el kevés idő, egy ennyi idős babánál nem hiszem, hogy normális, hogy max 500 ml-t eszik és nem egyszer előfordult az is, hogy csak reggel, délután és este volt hajlandó enni (egyébként tejfehérje érzékeny)
Bár azt írtad, hogy a cipel(tet)ők kíméljenek...
Hátadra téve? Bármit meg tudsz csinálni és ő is megkapja amit szeretne. Itt pl. segítenek: hordozo.hu
Nekem is kismajom a lányom , kecske.káposzta elvvel túléltük a nehezét, most 10 hónapos, sokkal jobb a helyzet.
A cipelést nem a hordozóra értem, hanem sok esetben láttam már itt olyan kommentet, hogy ha sír vedd fel, mert az a dolgod, akkor minek szülted... És már én is megkaptam anyóstól, hogy nekem ez a dolgom.
A hordozó rendben van, még nem próbáltuk, nem mondom, hogy nem könnyítené meg a dolgom a házimunkában, de én most inkább arra az időre gondolok, hogy leteszem a játszószőnyegre, odafekszem közvetlen mellé, beszélek neki, játékokat mutatok neki, mesét olvasok neki és nem elég, mert ahelyett, hogy jól ellenénk együtt, ez nem jó, nem elég ha fekszem mellette és amivel csak tudom lekötöm a figyelmét, elkezdi a sírást és nincs az az isten ami abból kizökkentse.
Aki azt mondja, hogy nincs hiszti, minek nevezi pl azt, amikor megfogja a cumi kupakját, beveszi a szájába az élével, elveszem tőle, nehogy megsértse az ínyét, de adok neki egyből valami mást, ő elkezd sírni és amint újra kézben a kupak minden oké???
A gyerekek ingerkereső lények, ezért nem elég neki ha csak leteszed és nem "foglalkoztatod". Ezért is szereti ha a kezedben kifele van, mert úgy érik új ingerek. Ezen segíthet ha magadra veszed hátra, mert úgy látja, amivel foglalatoskodsz, "aktív" részese a tevékenységednek, a mellett, hogy a közeledben lehet. HA elkezd mászni jobb lesz, mert akkor maga is tud menni az új dolgok után.
A "kupakos" hiszti és társai: mivel ő még nem tudja azt mondani, kifejezni, hogy "Anya, nagyon szeretnék a kupakkal játszani mert az nekem jó", így fejezi ki az akaratát. Ez nem manipulatív hiszti, hanem a baba kifejező eszköze. Amint másképp is ki tudja ezt fejezni, mert megérik rá, nem fog "hisztizni". A manipulatív hiszti majd másfél, két éves kora körül jön, addig "csak" az igényét, akaratát adja így tudtodra.
Értem, mostmár, hogy mi a problémád:).
Elhiszem, hogy nehéz ezt elfogadni, de amint fentebb is írtam, igen összetett dolog ez:).
Nézzük a gyerek szemszögéből:):
fél évesen minden ú dolog érdekli(kifele nézelődés), de e mellett erős igénye van Rád, a szoros közelségre. Ennek a kettőnek az együttállásából fakad a szepaszorongás. Ez neki is éppolyan nehéz, ellentmondásos érzésekkel teli időszak mint Neked. Sokat segíthet az elviselésében ha ezt megérted és elfogadod. Tudom, hogy nehéz, én is végigcsináltam. Én úgy vészeltem át, hogy elfogadtam, ez most nem a nyugodt együtt játszás időszaka, folyamatos ténykedés szükséges. És mivel az ingerkeresés folyamatos, nem elégíti ki ha csak ülünk és játszunk. Sőt, azt vettem észre, hogy sokkal inkább lekötötte a lányomat ha passzívan figyelhette a hátamról azt, ami én csinálok, mint az, ha "rá figyelve" próbáltam lekötni:). Vannak ilyen gyerekek, valószínűleg a Te kicsidet később is az foga jobban "szórakoztatni" ha Veled együtt "dolgozhat", segíthet Neked:). Kitartás, ez a tulajdonság később nagyo is jó lesz:)! Amikor másfél- két évesen bepakolja helyetted a mosógépet, rendet rak a szobájában....mert ebbe nőtt bele, ebbe szocializálódott:).
Szóval szerintem próbáld "elengedni" a külön "foglalkozásokat", és próbáld meg a jót látni abban, hogy nem igazán igényli, hanem "megelégszik" azzal, hogy Veled lehet, miközben Te a felnőttes dolgaidat intézed:).
Bocsánat ha még mindig nem egészen értem, amit szeretnél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!