Hogyan küzdjem le a lelkiismeret-furdalásomat?
Kedves Kérdező, olvasd el ezt a kérdés- választ, én írtam annak idején Fehér Andrea pszichológusnak, kicsit más volt a szitu de engem nagyon megnyugtatott a válasza:). Ha érdekel, hogy alakult nálunk, szivesen válaszolok a kérdéseidre:)!
Ja, az apukája hazahozza délben lehetőség sajnos hamar megszűnt munkahely váltás miatt.
Örülök ha seíthettem kicsit:). Na, azért csak mondok konkrétumot:).
Pl.
- kislányom szopizott mikor elkezdtük a bölcsit, Andi hátsimoatós ötlete abszolút bevált:). Itthon is figyeltem arra, hogy fürdés után először simogatás, és utána szopi, és az első ottalvós naptól nagyon jó volt, hogy a g.néni simogatta a hátát, egyszer sem hiányolta a szopizást(ami egyébként azóta is megy itthon:D).
- mivel későn kelők voltunk, már előre elkezdetem hamarabb ébreszteni, így a koránkelés sem volt különösebb akadály.
- nálunk lehetőség volt már beszoktatás előtt bejárni kis időkre, így is tettünk, szóval már ismerős volt a g.néni, a beszoktatás alatt már megszerette őt a lányom, mostanra kötődik hozzá:), szeret vele lenni, emlegeti itthon is, szünetekben is:). Így sokkal nyugodtabb voltam és vagyok, hogy nem csak "megmarad" a bölcsiben, hanem köti is őt oda valami, valaki. Érdemes lenne utána kérdezned, hogy Ti mehettek- e előbb ismerkedni.
-pár hónap után volt egy beszélgetésem a vezető hölggyel, mivel akkor volt egy nehezebb periódusunk, de ő megnyugtatott, hogy valóban jól érzi magát, játszik, táncol, fecseg..., szóval a "műsor" inkább nekem szólt, az én lelkiismeret- furdalásomnak. MIkor ezt magamban lerendeztem, akkor az ő nyűglődése is megszűnt szinte azonnal: Szóval ezt a rész nagyon fontosnak tartom. LÉgy magabiztos, persze nem szabad elfedni az érzéseidet, tedd helyre őket magadban, hogy ne érezzen rajtad a kicsid kétségbeesést:). Tudod, ők mindent megéreznek, szóval nayon igaznak tartom, hogy először magunkkal kell rendbe kerülnünk, úgy sokkal könnyebb lesz a kicsinek is:).
Köszönöm neked még egyszer, megfogadom a tanácsaidat!
A beszoktatás kb. egy hónappal a tényleges munkakezdésem előtt fog elkezdődni, pontosan a betegeskedés és a megszokás miatt, szóval remélem, hogy elég lesz neki annyi, hogy utána ő is szívesen maradjon ott egész napra.
"A beszoktatás kb. egy hónappal a tényleges munkakezdésem előtt fog elkezdődni"
Ez nagyon jó:)! Azért is talán, mert Te is belelátsz a leendő mindennapjaiba, "hatékonyabban" fogtok róla beszélgetni már akkor mikor még közös az élmény...
Majd ha eszedbe jut, írd meg, hogy "alakultok":)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!