Ha a baba nem szopik, és mellszívóval fejem a mellem, tényleg elapad? Meddíg maradhat így fennt a tejtermelés? Milyen sűrűn kell ahoz fejni, hogy fenntmaradjon a tejtermelés?
Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 17:41
11/15 anonim válasza:
Az én lányom 10 hónapos, reggel és este kap még anyatejet, nagy ritkán kell tápszerrel pótolni. A kezdetektől fejek (géppel), 5 hónapig csak anyatejet kapott, aztán néha az esti adagot pótolni kellett tápszerrel. Én is úgy csináltam, hogy amikor evett a baba, utána mindig fejtem., azt kapta a következő etetésre. Aztán egyre több tejem lett, ezért ritkábban is elég volt fejnem. Most reggel és este fejek, 4-500ml jön le. A nagyobb lányom se szopizott, ő 15 hónapos koráig kapott anyatejet. Szóval ne aggódj, hogy elapad! Csak elhatározás kell hozzá, és persze kitartás!!!
12/15 anonim válasza:
Csak fejessel, pumpalhatod akarhogy, soha nem fogsz tudni annyit kiszivni mint a baba. Igy az agyad nem kapja az informacit hogy több tej kene. Olvass utana a helyes mellretetelnek is, lehet csak ez a baj. Az is lehet hogy el vannak tömödve a tejcsatornak, ezen segithet egy hosszu, forro zuhany vagy fürdö es a mell masszirozasa. (nekem is volt, segitett).Szerintem probald eloszor cicire tenni es utana meg fejd le amennyit tudsz. Minel gyakrabban teszed mellre, annal többször kapjak a tejöblök a "gyerünk huzzunk bele, ehes a baba" infot, annal hatasosabb a dolog. Hajra, szurkolok, szoptatni jo :)
13/15 anonim válasza:
A 12-es válaszolóval annyiban nem értek egyet, hogy csak fejéssel nem indulhat és szaporodhat a tej. Ez is egyénfüggő, nekem csak fejéssel (babám hipotón, nem tud szopizni) indult be a napi 2 dl-ről a végére literszám jött le naponta.
De azzal egyetértek, hogy a szoptatás a legfontosabb, de sajnos nem minden esetben kivitelezhető. (Ahány szoptatási tanácsadót felkerestem, védőnővel gyakoroltattuk a Picurt, de nem ment neki.) De az igaz, hogy fejéssel sosem lesz annyi tej, mintha a baba szívná ki. (Nekem fejéssel is volt elegendő szerencsére)
14/15 anonim válasza:
10 hónapig csak fejtem a tejet babámnak. Teljes mértékben fenntartható a tejtermelés, tovább is lehetett volna csinálni.
15/15 anonim válasza:
Bocsanat 12es vagyok. Ugy ertettem ha mindig akkor fej le es annyit amennyit a baba enne, akkor szerintem nem kivitelezhetö. Legalabbis igy olvastam. Bar lehet ez is egyen függvenye : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!