Mikortól lehet, illetve kell nevelni a babákat? A fiam 7 hónapos, mire vigyázzak? Miben tudnék neki segíteni, hogy jól fejlődjön mindenben?
Okosan nevelni tudni kell c. könyv:).
Nem konkrét ótmutatást kapsz, hanem megismered a gyerek működését, amit ha ismersz, könnyebben, "neveled". Illetve abban is segít, hogy tudd mikor mire érett, mi az, amit "elvárhatsz" tőle.
Szerintem ezt csakis ösztönból lehet JÓL csinálni. Hisz ha minden gyerekre lenne egy leírás, hogy mikor mit akkor nem is lenne egyéniség. Nagyon jó példa rá az én fiam és a szomszéd kisfia akik napra pontosan egyidősek, mégis ha könyv szerint "nevelnénk" őket akkor csődöt mondanánk, hisz nem egyszerre érnek a gyerekek. Míg a szomszéd fiút nagyon sokszor szigorúan kell fegyelmezni, mert szófogadatlan addig az én gyerekemre elég egyszer rászólnom.
Hallgass magadra, figyeld a gyermekedet, ismerd meg milyen jellem ő és rögtön tudni fogod mikor mit kell csinálnod. Az Anya taníts engem nekem is megvan, én belenéztem és rájöttem, hogy ez vmi vicc, józan paraszti észel könyv NÉLKÜL ugyanezeket csinálod ösztönből a gyerekeddel, ezeket tanítod, így játszol vele.
Okosan nevelni tudni kell-ből van néhány jó útmutatás, de ebből jól fejleszteni képtelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!