Naponta hány percet kellene hason lennie 4 hónapos babámnak ahhoz, hogy rendesen fejlődjön a mozgása? A tietek mennyit van hason?
Az én kisfiam is utált hason lenni, úgyhogy nem erőltettem. Igaz, így nem járt élen a mozgásfejlődésben, de szerintem ez nem baj. Max. 1-2 percet viselt el hason, utána sírt, nem tette volna le a fejét semmi pénzért, de persze egy idő után nem is bírta tovább, vissza kellett fordítani. Aztán egyre nyúlt ez az idő, később már csak állandóan hason akart lenni és elkezdett hason aludni.
Szóval majd változik, szerintem nem kell aggódnod. Mi 5-6 hósan kezdtük megszokni.
Nekem 10 hetes és szinte az első naptól fogva hason van. Az egy új divat, hogy ez veszélyes. Én is így nőttem fel és talán ezért már 7 hónaposan jártam. Hiszen a hátizma sokkal jobban fejlődik így. Már 2 hetesen forgatta és emelte a fejét. Persze nem erőltettem!!! És attól sem kell félnem, hogy ha bukna, akkor félrenyeli, mert kifolyik a száján.
És a lányoknak a csípőjük miatt is jobb. Szóval szerintem nyogodtan fektesd hasra. Bár nem tudom, hogy hogy fog tetszeni neki, ha megszokta a háton fekvést. Mert nekem most háton nem szeret feküdni. :) Mondjuk ez nem olyan nagy gond nekem, csak mondom. :)
Egyéb pozitívum, bár az annyira nem lényeg, mint az egészség, hogy a feje sem lett lapos. :)
Mindig mikor eszedbe jut, tedd hasra a pelenkázónk, kanapén, mindegy, csak az arcod az ő arca előtt legyen. Színes képeket, játékokat mozgass egyik oldaláról a másikra, hogy kövesse a szemével. Ha csak úgy teszed hasra, hogy ő legyen el, akkor is rakj elé játékokat. Lehet, hogy csak egy percet van el ordítás nélkül, később 2 percet, majd 5-öt lesz, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy már 20 perce hason nézelődik...
Nincs írott szabály, hogy mennyit kell hason lennie, a babád lehetőségeihez mérd, amennyit még elvisel. Idővel hozzászokik. Nálunk is ez volt, utált hason lenni. 4,5 hónapos korára szerette meg, mikor elkezdett fordulni, meg a tengelye körül evickélni a játékokért.
Mindkét kisfiam utált hason lenni addig, amíg meg nem tanultak átfordulni. Úgyhogy én nem erőltettem, max. napi 5 percet raktam hasra őket.
A nagy 4, a kicsi 6 hónaposan kezdett forogni, utána folyamatosan hason voltak, amíg fel nem ültek és elkezdtek mászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!