Hogy lehet legyőzni a második gyerek utáni vágyat?
Szerintem sehogy... legalábbis én szülés után rögtön éreztem a vágyat, hogy minél hamarabb legyen 2., most 10 hós a kicsi, még szoptatom, de amint a biológia úgy akarja jöhet a kistesó. Nem is biztos hogy túlélném ha nem jönne. :)
Az anyagiakkal kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani, hogy amíg szeretetet és törődést adsz nekik, addig nem biztos, hogy számít, lesz-e 10 évesen telefonjuk és hogy veszel-e nekik autót érettségi után. Ezt azért gondolom így, mert habár jómódú családból jöttem, éppen a legfontosabb dologban szenvedtem hiányt, ami pedig a szeretet. Szívesen osztottam volna meg kevesebb javat testvérekkel minthogy meglegyen mindenem de ne szeressenek...
A második baba utáni vágy szerintem ösztönös, és nem jó dolog elfojtani, minden elfojtott dolog előbb-utóbb előtör más formában (betegség, depresszió, stb).
Legyetek boldogok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!