Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet legyőzni a második...

Hogy lehet legyőzni a második gyerek utáni vágyat?

Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos kisfiam és annyira szeretnék még egy kislányt. Vagy ha fiú az se baj csak kistestvért. Szívem szerint nagyon jó lenne, de ha az eszemre hallgatok akkor nem. Anyagiaktól félek,hiszen albérletben élünk,segítségünk nincs, én a terhesség előtti 2 évben csak 9 hónapot dolgoztam,mert nem találtam munkát. Plusz nekem van testvérem akivel nem is tartjuk a kapcsolatot és sokszor fáj. Meg szeretnék mindent megadni a gyermekemnek ami nekünk nem adatott meg.
2013. jan. 1. 21:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sehogy... legalábbis én szülés után rögtön éreztem a vágyat, hogy minél hamarabb legyen 2., most 10 hós a kicsi, még szoptatom, de amint a biológia úgy akarja jöhet a kistesó. Nem is biztos hogy túlélném ha nem jönne. :)

Az anyagiakkal kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani, hogy amíg szeretetet és törődést adsz nekik, addig nem biztos, hogy számít, lesz-e 10 évesen telefonjuk és hogy veszel-e nekik autót érettségi után. Ezt azért gondolom így, mert habár jómódú családból jöttem, éppen a legfontosabb dologban szenvedtem hiányt, ami pedig a szeretet. Szívesen osztottam volna meg kevesebb javat testvérekkel minthogy meglegyen mindenem de ne szeressenek...

A második baba utáni vágy szerintem ösztönös, és nem jó dolog elfojtani, minden elfojtott dolog előbb-utóbb előtör más formában (betegség, depresszió, stb).

Legyetek boldogok!

2013. jan. 2. 13:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Sajnos hiába tudja valaki, hogy rengeteg szeretet, törődést tudna adni 2 gyereknek, ha egyszer nem tudja megoldani a felügyeletüket vagy meg tudja, csak épp idegileg kicsinálná a helyzet.
2013. jan. 2. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!