Miért jobb és a két gyerek, mint az egy, illetve a nem kettő hanem három? Minden vélemény érdekel és az is, hogy miért éri meg jobban?
Adókedvezmény jó fizetés esetén jó sokat hagy az embernél. Fele áron van a kaja.
Ennyi. Nyilván a ruha és egyéb tárgyak egymástól öröklése az csak bizonyos határok között megy (én pl. jártam úgy hogy más évszakban voltak akkora méretűek a gyerekeim hogy egymásét tudták volna hordani de értelemszerűen nem tudták hordani, cipővel ugyanez).
3szor annyi cipő, ruha, szórakozás, különóra, játék, szülinap stb. az 3szor annyi és nem 2szer, de az adókedvezménnyel jó fizetéssel még mindig '"megéri". ELEINTE. Aztán nagyobb korban már nem annyira.
Az adókedvezmény meg ugye ki tudja meddig lesz...
Szerintem egy gyerek a legjobb "gazdaságilag", viszont nagyon "kifizetődő" lelkileg, ha van a gyermeknek testvére. Én úgy gondolom, hogy mindent figyelembe véve a két gyerek a legideálisabb.
Azért mert valakinek 3 gyereke van, az nem azt jelenti, hogy 0 kiadása lesz. Lehet, hogy kicsit olcsóbb a három gyerekesek ebédje, a tankönyvek, viszont ezeken túl is van ám élet. Múzeumbelépő, strandbelépő, 3 darab tömegközlekedéses bérlet, 3 zene különóra fizetése, 3 sport óra fizetése...
Aki meg azért szüli a harmadikat, mert állítólag gazdaságilag megéri, azoknak a gyerekeinek igen gonoszan 15 éves korukban elmondanám, hogy nem őt akarták, csak az olcsóbb tankönyveket és az olcsóbb óvodai étkezést. Aztán ezzel az infóval álljon a "szülője" elé.
Ha pusztán gazdasági alapon nézzük, akkor nyilván a 0 yerek a "legolcsóbb", utána jön az 1 gyerek, majd a 2, végül a 3 és így tovább. Akinek van gyereke, pontosan tudja, mennyibe kerül egy hónapban. Első években pelenka, tápszer, bébiétel, majd bölcsi, ovi díja, később különórák, edzés, nyelvtanulás... stb. stb. 3 gyereknél persze vannak olyan dolgok, pl. ruha, cipő, kiságy, kiskád... stb., amit lehet "örökölni" és nem kell 3x megvenni, de ha csak pusztán az ételre gondolok, szerintem az már bőven több, mint a 2 gyerekesek adókedvezménye. Ahogy valaki már írta, 3 gyereknél tényleg magas az adókedvezmény, ha sokat keresnek a szülők, de mondjuk ott már tényleg kell nagyobb lakás, nagyobb autó, nyaralásnál nem férnek el 1 szobában, stb. azaz minent összevetve szerintem bőven többet költ el egy család a gyerekeire, mint amennyi adókedvezményt ad az állam (korábbi években meg még ez sem volt ugye).
Én is 3 gyerekes vagyok és örülök az adókevezménynek, de abszolút nem ezért vállaltunk 3-at.
Br. 400 e ft körüli keresetnél havi 80 e ft a havi adókedvezmény. Dehát mennyi 3 gyerekes apuka keres ennyit??????
Nálunk nincs ruhaöröklés. 1 fiú-1 lány-1 fiú-méretben sem stimmelnek, és évszakilag sem igazán.
Az újszülött pelenka egy vagyon. Egyenlőre kettő eszik rendes kaját, egyre többet.
3 gyerek, 3 karácsonyi-szülinapi-egyéb ajándék.
Félárú a kaja az oviban? hát ez havi 3.500 ft-ot jelent. Tyűha......
Egyedül az adókedvezmény, ha tényleg bejelentett az állás és több százezer ft.
Bírom, amikor jönnek a nagycsaládos kedvezményekkel.
Mégha 1,5-ös szórzójú lenne a gyed. Vagy valami hasonló. 3 kicsi gyerekre egy gyedet adnak és általában nem segítőkészek, hanem az "úristen ezek mennyien vannak " kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!