Mikortól lehet tudni, hogy egy gyerek bal kezes vagy jobb kezes lesz?
Tesóm desen renmegtanult írni,
Tesóm rendesen megtanult írni... bocsi
Én eredendően bal kezes vagyok, illetve csak lennék, ha nem szoktattak volna le róla. Gyerekként én is mindent a bal kezemmel csináltam volna, de amikor láttam a szüleimen és a testvéremen, hogy ők másképp csinálják, mindig megkérdeztem, hogy "Anya, melyik kézbe is kell fogni a ceruzát/kanalat?" Persze mindig azt a választ kaptam, hogy a jobba. Így én mindent így tanultam meg: írni, enni, ollót használni. Igazából nem volt egy túl jó döntés, ugyanis így elég ügyetlen vagyok mind a két kezemmel. A gimnáziumig olvashatatlan volt az írásom és senki sem értette, hogy lány létemre hogy írhatok ilyen csúnyán. A legnagyobb hátrányom abból származik, hogy habár megtanítottak a jobb kezemet használni és elboldogulok vele, de a reflexeimet nem tudták kinevelni belőlem. Eddig háromszor törtem el a bal kezemet, mert ha elesek, bizony azt kapom oda és mivel nem túl fejlett, sajnos mindig sérülés a vége.
Arra a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy mikortól lehet tudni, hogy jobb vagy bal kezes-e a gyerek, de szerintem a legtöbb gyerek kétkezes addig, amíg elkezd rajzolni, írni. Az biztos, hogy bármelyik kezét is szeretné használni, az az agyműködéséből fakad és szerintem nem érdemes rákényszeríteni "divatból" az ellenkezőjét. Nem is értem, miért lenne az egyik kezünk "jobb", mint a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!