Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnátok Nekem 7 hónap...

Leírnátok Nekem 7 hónap körüli babátok napját, hogy hogy zajlik evés és alvás szempontjából?

Figyelt kérdés

Értem ezalatt: mikor kel, mikor mit eszik és mennyit, mikor és mennyit alszik napközben, mikor fekszik le este. Leginkább a már egyáltalán nem szopizó babák érdekelnének.

Nálunk sajna valami elment rosszirányba, kislányom egyik napról a másikra rosszevő lett, a tápszert egyáltalán meg sem akarja enni, rosszabbul alszik éjszaka annak ellenére, hogy régóta átaludta már az éjszakát, és attól tartok, hogy talán a napirendje nem jó, ami eddig igaz működött, de most már valamiért nem OK. Megköszönném, ha minél többen válaszolnátok, hátha valaki más napirendje, étkezési szokásai beválnak Nálunk is.

2009. aug. 25. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:
leírom,de szerintem nem a napirendetekkel van a gond.Az ilyen idős babáknál ez a fajta viselkedés majdnem természetes.Kevesebbet alszanak,összevissza esznek stb.Mi k fél 7 7 kor kelünk,iszik olyan 200 ml tápszert.aztán játszik,mászik,álldogál,sétálgat kicsit meg pakol.aztán olyan 8 fél 9 körül alszik egy kicsit.ha felébredt 10 körül eszik,tejpépet gyümivel.aztán megint játszik egy jó nagyot,vagy megyünk sétálni boltba ide-oda.Ebéd elött alszik még eggyet.fél 2 körül eszik egy üvegnek megfelelő főzeléket.délután még alszik egy nagyott.fél 5 körül tápszert kap,7 ig csavargás,játszás,jövé,menés.aztán fürcsi vacsora és fekvés.Mostanába már ő sem szeretne aludni,de mindig leteszem mert nagyon álmos,alig lát.ilyenkor küzdünk egy kicsit.mert már áll igy mindig állna.Ha meg néha nem akar enni,egy kanállal se akkor adok neki tápszert.Nem erőltetem a kaját,van ilyen náluk néha.Még viszonylag kicsik,de már nagyok is,igy mindent csinálni akarnak.
2009. aug. 26. 06:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Bár azt írtad, a már nem szopizó babák érdekelnének, azért leírom a mi napirendünket:

7körül kel, fél nyolcig szopi.

Aztán játszik, háromnegyed 9körül kap gyümölcsöt vmi pehellyel,80-100ml vagy babajoghurtot, aztán alszik, 9és10 között valamikor 30 percet.

Utána megint játék. Ebéd fél 12 körül főzelék 60-80ml, utána alszik max 30 percet. Következő kaja 15 körül, akkor általában babarizst adok neki gyümölccsel, utána megyünk sétálni, ha jön apa, feljövünk, akkor már apával hancúrozás. 7 fél 8 körül fürdetünk, utána szopi, és alvás. Minden étkezés után szopik még, illetve miután mást nem iszik, ezért az étkezések között is, (általában: 10:30, 14:00, 17:00) Természetesen minden csak kb. Tehát mi egész nap eszünk, ő kialakította többször kevesebb evést, illetve a kevés alvást. Éjjel mindig is egyszer kelt, mikor kijött az alsó két foga sokszor átaludta az éjszakát, de most jönnek a felsők, és fektetés után fél órával kb. ismét megébred, meg éjjel még egyszer. Nekünk is lenne mit tanulni, pl a cicin való elalvásról való leszokást, illetve a több más folyadék fogyasztást, de hátha valamit segítettem Nektek!

2009. aug. 26. 08:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia.Az én babukám is 7 hós lesz 1-én.Hát mostanában elég furcsán viselkedik,össze vissza eszik és alszik,pontos napirendünk nekünk sincs.Reggel 7 körül ébred ilyenkor tápszert eszik,utána játszik egyedül,majd a növérkéjével!:)9-10 közt alszik egy kicsit,majd 11 körül kap gyümölcsöt vagy tejpépet,ismét játszás,anyával a konyhába van,fél 2 körül alvás,ha felébred fözeléket eszik,kb.3-4 óra közt.Aztán séta,közben egy kis szunyóka,este 7-8 közt van fürdés,utánna tápszer,még egy kis játék,és 9-10 közt alszik el.Éjszaka felébred 3-4 közt akkor is tápsszert kap,de olyan is van hogy alszik reggelig,de akkor már 6-kor kukorékol és már borul is a napirend.:):)
2009. aug. 26. 08:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Nálunk az alvás érdekesen zajlik, mert ezek szerint kislányom sokat alszik nappal. Igaz, a tízórai után (11 felé) csak fél-1 órát, de ebéd után, délután fél2-2-től 3-4 órát alszik. És mostanában rászokott arra, hogy este 9-től alszik, de 5-6 között megébred, pici tápszert eszik, és 8-fél9-ig még alszik. Eddig ez nem volt, egyhuzamban aludt este 9-től reggel fél8-8-ig. Ezek szerint extrém módon jó alvó gyerekem van a többséghez képest? És lehet, hogy ezért nem eszik eleget, mert nem fér bele a napjába? Bár hízik szépen....
2009. aug. 26. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!