Na most teljesen tanácstalan vagyok. Cipő vagy zokni?
Szia!
Hát igazából énis teljesen tanácstalan vagyok, csak azt tudom leírni neked amit a védőnőm mondott. Azt mondta, hogy a mai ortopéd orvosok álláspontja az az, hogy cipőbe kellene lennie otthon is, a már járni tudó babának. Viszont ez szerintem sokszor kivitelezhetetlen, így a védőnő azt mondta napi egy-két órára otthon is adjam rá.
Viszont nagyon sok helyen meg azt olvasom, hogy mezítláb, meg minél puhább cipőbe, zokniba legyen a baba.
Na mármost, én ha kimegyünk adok rá cipőt, ha otthon vagyunk nem, majd kiderül mi a jobb. Én gyerekként sem hordtam mindig cipőt, nekem lúdtalpam lett, hogy ettől-e vagy sem nem lehet tudni, de most már semmi baja a lábamnak. Szerintem senki nem tud igazán pontosat, mert még az orvosok sincsenek egy állásponton ezzel a témával kapcsolatban, ugyanúgy ahogy a hozzátáplálásról is ezer féle vélemény létezik.
Én a játszótérre is zokniba vittem.
Én úgy tudom, hogy az a legjobb nekik amíg még kapaszkodnak a lábujjacskáikkal, ha mezítláb vannak. És füvön, homokban, sóderen sétáljanak, mert javítja az egyensúly érzékét.
Szia.Nekem pont ma mondta a védőnő,hogy otthon(parketta,járólap,linóleum...),legyen rajta,mert az jobb ha a kemény felületen van rajta cipő,de ha leviszem(füben,homokban)adjak inkább rá két zoknit és menjen mezitláb,ez erősíti a lábát.Cipőt is úgy vegyek,hogy puha,könnyen hajlítható talpú legyen és a belső részén legyen harántboltozat kiemelő.Az én kisfiam 2hete lépeget egyedül és én is tanácstalan voltam és azért kérdeztem rá.
Üdv.11.5hós manó anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!