A kisfiam súlya féléves korában nem éri a születési súlya dupláját. Ez nagy baj?
3640 g-mal született.
Most alig múlt 5 hónapos, de biztosan nem éri a kb. 7300 g-ot.
Jelenleg 6830 g. Mostanában elég lassan hízik.
Azért majdnem meglesz. Ha baj lenne, már szólt volna a gyerekorvos. Gondolom havonta jártok hozzá. Nem tudom mit eszik, de lehet tápszert váltani, vagy a hozzátáplálást elkezdeni. Beszéld meg a védőnővel és a gyerekorvossal.
Az én lányom 4 és fél hónapos és csak 6 kiló. Nagyon szép formás, erős baba. Makk egészséges.
Ez nagyon belefér, nyugodj megy. A gyerekek mind másképp fejlődnek, genetika, stb...
Az én lányom 3,4 el született, egy évesen több mint 10 kiló volt, akivel együtt szültem, annak 4 kiló felett volt a lánya, és egy évesen a 8 kilót sem érte el, mégis mindketten egészséges, vidám babák.
3320g-mal szuletett a lanyom
6hosan 6200g
7hosan 6600g
12hosan 8200g
14hosan 9000g
nem dulpazott fel evre, meg mindig nem haromszorozott pedig mar jocskan elmult egy eves, ez van, nem egy joevo, minden erdekli csak az eves nem, de nem tunik vekonynak
Viszont ha az átlagos 3-3,5 kg-hoz viszonyítunk, akkor megvan a duplázás!
Nekem anno úgy mondta a védőnő és a gyerekorvos, hogy a nagyobb súllyal született babákra nem vonatkozik ez a megállapítás.
Mindkét fiam 4 kg körüli súllyal született, szépen is néztek volna ki fél évesen 8 kilósan, 1 évesen pedig 12 kilósan... :)
Én fiam 3800grammal született, és fél évesen a 7600gramm helyett 7200 volt- de nem keveselte senki. Egy évesen- ha tripláz 11,4kg-nak kellett volna lennie- de ő 9200gramm volt!
Ez a duplázás-triplázás csak átlagos súlyú babáknál igaz szerintem is!
Teljesen jó a súlya a babádnak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!