Van itt olyan anyuka, aki úgy altat/altatott, hogy csak bent ült a babával a szobában?
Cicin elalvásról próbálom leszoktatni. Nekem a többi vagy túl macerás, vagy szívszorító, gondoltam ez talán még menni fog. Úgyis van egy fél pulóverem, amit be kéne fejeznem, mindegy, hol kötögetek.:-) Csak bent ültem vele a szobában, nem szóltam hozzá, kötöttem, ő meg jó fél órát nyűglődött, csapkodott, morgott, aztán szép lassan elaludt. Nem tudom, meddig fog tartani, de egyedül ment neki.
Tapasztalatokat szeretnék kérni, hogy ez így megy-e, vagy ennek meg majd az lesz az átka, hogy még 5 évesen is ott kell ülni?
Te hogy altatsz? Megosztod?
Azért várnám olyan véleményét is, aki így próbálkozott!
Mi eleinte kézben altattuk be a babánkat, de amikor már órák óta hurcolásztuk a lakásban és még mindig nem akart aludni változtattunk a taktikán...
Most úgy csináljuk, hogy halk zenére kicsit sétálgatunk vele, a nagy villanyt lekapcsoljuk, hogy csak egy kis szórt fény legyen a lakásban. Majd kb. 10 perc múlva letesszük. Ekkor rendszerint nyüglődik, fészkelődik stb...
Odaülök az ágya mellé és halkan beszélek hozzá, hogy most már este van és szundiznia kell (szerintem a hanglejtésből megérti a baba mit szeretnénk vele közölni). A hátát szoktam simogatni, de hatásosabb ha a fenekét paskolgatom finoman. Ekkor jó esetben kezd bepilledni és akkor már egyedül hagyom.
Ha nagyon elkezd tombolni akkor visszaveszem magamhoz, de érdekes módon a "tombolás" után a karomban viszonylag hamar bealszik.
Az én babám 2 hónapos és általában 22h-6h-ig alszik.
Első vagyok.
Az esti elalvás nálunk álom, ugyanis fürdés után szopi következik, ezen néha már bealszik és megy a kiságyba. Ha nem alszik el a szopi után, akkor leteszem, ő olyankor nézelődik, van, h. gagyarászik egy darabig és magától elalszik. Ha kicsit nyűgibb, akkor cumit adok a szájába és ezen alszik el.
Viszont délután sokszor csak nagy sírás árán alszik el, de most két napja azt csinálom, hogyha látom, h. nyűglődik, vergődik, akkor hasra fordítom és lefogom (de nagyon óvatosan) a kis fejét, h. ne tudja emelgetni és a másik kezemmel pedig simogatom, így pár perc alatt elalszik. Eddig működik ez a megoldás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!