Most komolyan! Minden bölcsi ilyen?!
Szia!
Off- megírod szegeden melyik bölcsi az? Köszönöm!
(nemsokára visszük a gyerkőcöt bölcsibe és jó lenne tudni hova ne vigyük! Köszi!)
Szegedi anyuka
12es vagyok:)
Kislányom tavaly február óta jár, mivel én egyetemista vagyok, augusztusig csak délig járt(októberi, szóval nem szerettem volna egyből egész napra és meg tudtam oldani az órarendemet így, hogy délre mindig érte mentem). Nagyon rugalmasak voltak a beszoktatáskor:). Az akkori gondozó nénije is nagyon aranyos volt, nagyon szépen bánt a gyerekekkel, mindig volt valaki a karjában, de a másik g.néninek is a csoportban:). Soha nem hallottam hangos szót, vagy nem láttam "büntetést". Mivel mi BLWztünk itthon, jóformán nem evett pépet itthon, ezért azt is kértem, hogy a tipegő étrendet kapa, ami darabos. Megtették:). Persze idő közben megtanult egyedül kanállal enni, és nagyon örültem neki, hogy hagyják őket próbálkozni, nem restek takarítani utánuk vagy átöltöztetni őket. Ja, mosható pelenekáztam a lányom, és azt is meg tudtuk beszélni, hogy bent ugyan papírpelust kap, ha bepisil vagy kakil, de reggel vihettem moshatóban(a szekrénybe tettem vízhatlan szagzáró tasakot, ha kellett cserélni, akkor abba tették bele öblítés után).
Augusztus óta jár egész napra. MIvel itthon még szopval aludt el, kicsit izgalmas volt, hogy hogy fog menni a benti alvás, de simán ment:). Annyit kértem az új gondozó nénijétől(a másik elment szeptemberrel), hogy ha lehet, simogassa kicsit a hátát, minden problémázás nélkül megtette és sosem sírt a Kicsi elalváskor. Azóta egyedül, simi nélkül elalszik:).
Sokat kézműveskednek, ebben a félévben 3x volt családi program(advent, szüreti mulatság- még kicsi szőlőprést is hoztak:D, tökfaragás) és egy "szülői" értekezlet, ami inkább beszélgetés volt(összegyűjtötték előre, hogy melyik szülő milyen témáról szeretne beszélgetni, a legtöbben a hisztikezelést írták, így arról társalogtunk).
Amikor csak lehet kimennek az udvarra, ami nálam még plusz pont:).
Ja, a lányom a Micimackó csoportba jár, két fiatal gondozónéni van velük. Nagyon kreatívak, rugalmasak, aranyosak. A lányom minden este úgy készíti ki a ruháját, hogy megmutatja Kincsőnek:DDD.
Ami miatt nagyon örülök, hogy szereti őket nagyon és ők is, azt hiszem a lányomat(és ahogy látom, minden gyerekkel szeretettel foglalkoznak), az az, hogy mi itt szegeden hármasban vagyunk, család messze- messze, szóval bár jártunk mindig is gyerektársaságba, rajtunk kívül nem nagyon volt mással a bölcsiig tartósan.
Egy szó mint száz, én csak jókat tudok mondani erről a bölcsiről, nyilván vannak különbségek a gondozónénik között, de tényleg, soha nem hallottam sehonnan sem panaszt, sem hangos szót:).
köszönöm szépen a hosszú, és tartalmas választ, szuper kis bölcsi lehet :)))
Egy biztos, hogy a másikba, ahová felvették, tuti nem fogom járatni, mert az egy gladiátor képző:((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!