Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mégis mire gondolnak ilyenkor...

Mégis mire gondolnak ilyenkor a "nagyon okosak"?

Figyelt kérdés

Ne add ezt+azt a kaját a gyerekednek (6 hósnál idősebbnek) mert meglátod baja lesz, ha nem most, majd pár év múlva..

??

Mi baja lehet akármilyen ételtől is pár év múlva?

Valaki írja meg nekem, köszönöm.

Írok pár példát is, mondjuk 6-7 hós babának kenyér párizsi vagy virsli, vagy zacskós májgombócleves összetörve, ilyenek.

Ha jó ízűen eszi, mi baj lehet belőle magyarázza el kérem valaki.

Köszönöm

2012. dec. 17. 20:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
36%

Miért lenne szüksége a szervezetnek virslire, párizsira és társaira, mindenféle mesterségesen előállított mű kajákra? Főleg egy 6-7 hónapos baba szervezetének nem kellenek ezek a kaják.

A kérdésedre már leírták a választ, én sem tudok jobbat mondani. Bár nem vagyok egy bio mami, a fiam már eszik csokikat is, de 2 évesen kezdte, amikor a bölcsiben sem tudtam már kontrollálni az étkezését. De addig próbáltam értékes kajákat adni neki. Amiket én sem ennék meg, a babámnak nem adom. Ugyanígy nincs szükségünk cukros péksütikre sem pl. amiket én imádok, és rengeteget eszek belőlük, és a fiamnak is adok néha reggelire vagy vacsira, holott tudom, hogy felesleges cukor, de ő még lemozogja.

Szóval nem vagyok egy szalonna ellenes, de eszembe nem jutna egy 1 év alatti babának mindenféle felnőtt kaját adni. Nem tudni, hogy attól e, vagy mástól lesz baja pár év múlva, de meg lehet nézni a mostani 20-30-as korosztályt, hogy milyen bajok jönnek elő, és mi még mindig nem ettünk annyi mű kaját gyereknek, mint a mi gyerekeink esznek, már a választék miatt sem.

Pl. mi még banánt sem ettünk, mert ritkaságba megy, honnan tudjuk, hogy az az éretlenül leszedett, agyonpermetezett gyümölcs hogy hat a szervezetünkre 40-50 év alatt, főleg, ha azt 6 hónapos baba kapja....

Persze lehet mondani, hogy azt sem tudjuk, hogy aki bio kaján él, az 100%-ban egészséges felnőtt lesz. Erre van az arany közép út. Szerintem egy 8-9 hónaposnak töltött káposztát adni nem az, hiába házi. (amivel a nagyik szoktak dicsekedni)

2012. dec. 17. 23:47
 12/28 anonim ***** válasza:
0%

Én sok mindent adok pl tejet 1 éves kor alatt,tojásfehérjét kb 8 hónaposan stb..

amit betartok az pl a méz-botulizmus miatt

és a tartósító szeres vackok (se vegeta se zacskós cucc) rengeteg E betüs sz@r miatt

ezek nagyrészt felelősek a magatartás zavarokért később pl. és el is hiszem , mióta ez a rengeteg ocsmány chips és gyors kaja van ,nagyon megnőtt a vislkedési zavaros esetek száma

de ha nem akkor sem lenne rá semmi szüksége !

2012. dec. 18. 00:51
 13/28 anonim ***** válasza:
36%

Kedves kérdező, ehhez nem kell "nagyon okosnak" lenni, csupán hallgatni a gyerekorvosra/védőnőre, esetleg egy picit tájékozódni, na meg első sorban a gyereked érdekeit nézni.

Leírták már előttem, sok problémát okozhat az ilyesmi, allergiát, ekcémát, emésztési problémákat, különböző ételekre való intolarenciát stb.

6-os: 1 hónappal később sem nagyon szabad adni a felsorolt ételeket, elsősorban az adalékanyagaik miatt. A legtöbbet 1 éves korig nem igazán kéne, mondjuk én virslit, zacskós levest 1 évesnek se nagyon adnék. Nem arról van szó, hogy napra pontosan be kell tartani a hozzátáplálási táblázatok ajánlását, de azért nem túl okos dolog olyasmit adni egy 6 hónaposnak, ami egy 2 éves gyomrát is megterhelné.

2012. dec. 18. 02:07
 14/28 A kérdező kommentje:

Nos, akkor itt vagyok én is, és reagálnék.

Először is nagyon szépen köszönöm, hogy kifejtettétek néhányan a dolgot, pontosan erre voltam kíváncsi, hasznos válaszokat kaptam!

A kétségbeesés ihlette eme kérdésemet, ugyanis a kisfiam alig akar megenni "korához illő" dolgokat. Olvasok én mindenfélét, próbálgatok is neki, de kevés fogára való van.

Anyatejes baba, emellett amit megeszik olyat a mit talán korához illő az a

-krumpli+répa,

-őszibarack-banán-alma-babakeksz hozzá, ezek akármilyen keveréke,

-krumpli+csirkemáj.

Próbáltam de felejtős a

-hal (legalábbis a rio mare, ami ugye igazi hal..)

-sütőtök

-üveges bébiételből bármilyen, mert egyiket se eszi meg, amit lehetett már próbáltam, mind a kukában landolt.

-tejpépek (banán ízű, vaníliás stb. társai..)

-körte

Amit megevett jóízűen 1-1-1-1 alkalmak voltak, mielőtt fejleharapást eredményezne:

-gesztenyepüré (fagyasztott) ehhez cseresznyekompót 2 db, összetörve

-fent említett májgombóclevesből pár kanállal

-kenyér+vaj+feltétek (ezt is említettem-párizsi virsli-sonka.. ezeket össze szoktam törni vajjal összekeverem, és falatkák.) Ezt már többször is kapott, reggelire főként.

-és amit én eszem, abból mindenből enne- mindenből kaphat az ésszerűség keretein belül.

Amit én sem adnék neki az "ekkortól lehet" időpontig az a

méz

tej

eper és effélék

mogyoró

stb.

Viszont manapság már mindenben van minden ebben igazatok van. Eddig még semmi baja nem lett a bébinek, de már őszintén 5 hónapig csak anyatejes volt, 2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, de nem ehet állandóan krumplit, nem?

Szereti de nem hiszem, hogy azzal meg a gyümölcsökkel jól lakik teljesen.

Vagy nem tudom, lehet csak én spirázom túl, de nekem is unalmas lenne minden nap a krumpli, mert májat meg 1 héten csak 1x adhatok hozzá. Elméletileg.

Akkor mégis mit próbáljak neki? Nem egy vega baba, már most szereti a húst, mert a húslevesből szoktam neki kivadászni a főtt husit, és azt a krumpli+répa kombóval szívesen eszi.

Egyszóval köszi a tanácsokat, de kérnék még, mert elég nehéz eset babám van! :-)

Ja és még azt hozzá kell tennem, nem kövér baba! :-)

2012. dec. 18. 08:23
 15/28 anonim ***** válasza:
43%

7-es válaszoló vagyok.

Gondolj arra hogy miért is adtál csak anyatejet a gyermekednek, miért nem adtál tápszert. Azért mert egy természetes anyag amit a gyomra könnyen lebont teljesen megemészti, nem marad benne adalék anyag ami akár évekig is a szervezetben marad. (mondom én aki szinte nem tudott csak 3-hónapig szoptatni mindegyik gyerekét, és szomorú szívvel adtam tápszert nekik)

Aztán elkezded ilyen szeméttel etetni. virsli, parizer stb... Akkor minek küzdöttél az anyatejjel?

Amiket szivesen korához képest megeszik akár lehetne neki felváltva minden nap adni hónapokig. De ha mást akarsz akkor amiket leírtál hogy szivesen megeszik azt próbáld egészségesen tenni.

- gesztenyepürés de ne legyen zukrozva nem kell még neki + fagyasztott meggy (mert ugye most nincs friss), teljesen felesleges hozzá cukrot adni neki ez már óriási ízkavalkád. cseresznyét nehéz megemészteni és még puffadást is okoz.

- fözz magad májgombóc levest, rendes májból, csinálj bele a babádnak külön füszermentes gombócokat a leves már annyira füszeres hogy már az is egy óriási ízkavalkád neki.

- vajat még nem andék neki, se margarint mindegyik ugyan az zsiradék erre szüksége nincsen még. virsli és parízer helyett adjál neki fött húsból pépet rá. ha nagyon akarsz valami felvágottat, akkor olyat amiben látod a hús szálkáit mert az legalább a sok vegyszeren kívül tartamaz valamennyi húst is. lehet kapni fötsonkát meg ilyeneket, habár ezeket azért nem adtam neki mert iszonyat sósak, és füszeresek, plussz ezekben is sok az E.

- ésszerüség ott van hogy nem adok a gyereknek olyat amit nehezen tud megemészteni, ami még nem való. gondolom a kéesel is szivesen játszana de még sem adod még a kis kést sem neki. Az hogy amit te eszel abból adsz neki azt majd úgy 12 hósan kezdheted el neki.

èn adok neki üvegeset, de csak hippet vagy alnaturát. ezekben nincs hozzáadott cukor, vagy plussz dolgok, a süritést rizsliszttel csinálják. pl paszternákot nehezen lehet kapni ezért veszek natur paszternák pépet (hipp) és bele keverem a répa+ krumpli közé.

Egyetlen dolog miatt nem eszi meg a bébiételet meg a neki való dolgokat mert már adtál neki olyan ételt amiben ízfokozók vannak 8parizer, virsli), ezek egy olyan érzést keltenek az emberben hogy még többet, ez finom. Ezeket teszi chipsekbe is, ezért nem tudod abba hagyni a chips evését, és ezért veszed le a parízert a polcról.

2012. dec. 18. 09:04
 16/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsot!

Annyit még leírnék, a félreértés elkerülése végett, hogy először csak és kizárólag bébiétellel, illetve főtt krumpli+xy dolgok keverve, amiből a krumpli bejött, de a bébi étel nem. Szóval nem először kapta az ízdús dolgokat..:-/

2012. dec. 18. 09:27
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
1. vagyok és mint mondtam még nincs gyerekem, és mint olvashattátok egy tök egyszerű kérdést tettem fel, nem tudom most miért kellett lepontozni?
2012. dec. 18. 09:31
 18/28 anonim ***** válasza:
Bocsi megint én vagyok 1es! De tényleg nem értem, hogy miért baj az, ha szeretném megtudni én is, hogy mikor mit lehet, mert én is kismama vagyok és szeretném én is jól csinálni... na mindegy
2012. dec. 18. 09:45
 19/28 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le, de itt ez így megy sajnos..
2012. dec. 18. 10:06
 20/28 anonim ***** válasza:
Mindegy, tényleg csak kíváncsi voltam :D Köszi azért
2012. dec. 18. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!