Mikor és hogyan kell kisbabának először körmöt vágni?
Én nem is vettem olyan lekerekített ollót,szerintem azzal nem lehet normálisan körmöt vágni.Én sima körömvágóval vágom,amikor alszik.Ennyi idősen én már rég levágtam neki,szerintem te is nyugodtan levághatod.
Legegyszerűbb akkor amikor alszanak,akkor nem tudnak elmocorogni.
Én baba ollóval vágom a lányom körmét az elejétől fogva, A csipesz szerintem nagyon rossz... De persze kinek mi esik kézre :)
Én az elején a szopipárnába betettem és ott föléhajolva levágtam a körmét, később a hordozóba ültetve vágtam neki, 7 hótól pedig az ölembe ültetve vágom neki! :)
A lábkörmét pedig a pelenkázón szoktam, ha látom, h nagy neki, pelenkázás után :)
Elvileg 2 hét után lehet először körmöt vágni a babának, mert addig ha jól emlékszem valami ideghártyával össze van nőve, és begyulladhat. De nem vagyok szakértő, csak tudtam, hogy nem szabad eleinte és megkérdeztem miért...
Aztán a védőnőm már itthon mondta, hogy úgy kellene csinálni, hogy át kell törölgetni az ujjai végét egy kis alkoholos vatta pamaccsal, én fültisztítóval csináltam, és utána vágtam le.
Igazából nem tudom van-e bármi jelentősége, mert csak először csináltam én is így, azóta nem pepecselek vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!